Citroen? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Citroen? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - citroen

Romige Spaghetti met Citroen, Crème Fraîche en Sappige Garnalen

Romige Spaghetti met Citroen, Crème Fraîche en Sappige Garnalen
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Hier is een heerlijk recept voor spaghetti met citroen, crème fraîche en garnalen. Dit gerecht is fris, romig en vol van smaak, ideaal voor een snelle en smakelijke maaltijd.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram spaghetti
  • 300 gram grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 biologische citroen (sap en rasp)
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
  • Handvol verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies:

  1. Kook de spaghetti: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook met de schil en citroensap van één citroen (enkel het gele gedeelte. Het witte is bitter en niet lekker) en kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is. Op deze manier krijgt je spaghetti al de gewenste citroen smaak. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
  2. Bereid de garnalen: Verhit de extra virgin olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort totdat hij begint te geuren (ongeveer 30 seconden). Voeg dan de garnalen toe en bak ze 2-3 minuten per kant, of totdat ze roze en gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet apart.
  3. Maak de saus: Zet het vuur laag en voeg de crème fraîche toe aan dezelfde pan. Roer goed door en voeg het citroensap en de citroenrasp toe. Voeg naar smaak zout en peper toe. Als de saus te dik is, kun je wat van het achtergehouden kookvocht van de pasta toevoegen om deze wat dunner te maken.
  4. Meng de spaghetti en garnalen door de saus: Voeg de afgegoten spaghetti toe aan de pan met de saus en roer goed door zodat alle pasta bedekt is met de saus. Voeg de gebakken garnalen toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.
  5. Serveer: Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de fijngehakte peterselie en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas. Voeg extra citroenrasp toe voor een frisse smaak, indien gewenst.

Geniet van je heerlijke bord spaghetti met citroen, crème fraîche en garnalen!

Geroosterde zalm met tomatensalsa

Geroosterde zalm met tomatensalsa
Meer vis op het menu zetten is altijd een goed idee. Vis is mager, gezond en gewoon lekker. Een geroosterd stukje zalmfilet is bijvoorbeeld fantastisch zonder al te veel poespas. In dit leuke, gezonde recept (dat perfect is als voorgerecht, lunch of lichte maaltijd) combineren we de sappige vis met een frisse salsa van tomaat. Heerlijk én mager.

Pasta met kip en tomatensaus (Loïc Van Impe)

Pasta met kip en tomatensaus (Loïc Van Impe)
Het leuke aan pasta is dat je het werkelijk met alles kan combineren. Dat weet ook Loïc Van Impe. In dit recept maakt hij een volledige kip klaar op een originele en vooral snellere manier. Heerlijk met pasta in een royale, kruidige tomatensaus en vers geraspte Parmezaanse kaas.

Zalm met za’atar en tahini (Ottolenghi)

Zalm met za’atar en tahini (Ottolenghi)
Vis combineren met tahini (een smeuïge pasta van sesamzaad) is volgens Yotam Ottolenghi een niet te versmaden combinatie. In deze versie combineert hij die typische, notige smaak met zalm, za'atar (een oosterse kruidenmengeling) en sumac (een oosters kruid met een frisse smaak). Het zijn geen voor de hand liggende ingrediënten, maar aangezien het kruid zijn blijven ze lekker lang goed. Bovendien zal je ze veel vaker willen gebruiken eenmaal je deze smaakbom hebt geproefd!

Tajine met vis

Tajine met vis
Een tajine is een ontzettend leuk ding om in de keuken te hebben. Het oogt niet alleen leuk, de speciale vorm draagt effectief bij tot een extra malse en smaakvolle manier van voedsel bereiden. Ontdek in dit recept een royaal basisrecept voor een smakelijke tajine met vis en groentjes.

Spicy spaghetti met scampi, salami en gremolata (Jeroen Meus)

Spicy spaghetti met scampi, salami en gremolata (Jeroen Meus)
Deze spicy pasta van Jeroen Meus is de uitgelezen keuze voor lekkerbekken die van eenvoudige en toch supersmaakvolle gerechten houden. Door salami en scampi te combineren krijgt het gerecht heerlijke 'surf 'n turf' vibes die perfect passen bij de simpele, pittige saus. De knapperige gremolata zorgt tot slot voor structuur en meer smaak. Een toprecept!

Gepocheerde zalm met scampi en warme tartaar (Colruyt)

Gepocheerde zalm met scampi en warme tartaar (Colruyt)
Wie niet zo dol is op taaie of doorbakken zalm doet er goed aan om de vis te pocheren: slechts kort garen in water of een bouillon. Het receptenteam van Colruyt vult dat eenvoudige en altijd succesvolle idee aan met enkele gebakken scampi's en een warm tartaarsausje tot een alledaags en toch feestelijk gerecht.

Oesters Kilpatrick

Oesters Kilpatrick
Talloze mensen zullen beweren dat oesters op hun allerbest wanneer je ze helemaal naturel serveert. Over smaken valt echter niet te twisten, ook warm zijn oesters ware delicatessen. Ontdek in dit recept een eenvoudige en traditionele bereiding met gerookt spek en worcestershiresaus. Perfect om een feestelijk moment in te zetten!

Chorizo-scampi-prikkers met salsa verde (Jeroen Meus)

Chorizo-scampi-prikkers met salsa verde (Jeroen Meus)
Jeroen Meus is van alle culinaire markten thuis. Ook een alledaags, zuiders hapje met een lekkere salsa tovert hij uit zijn koksmuts. Verras je gasten met deze eenvoudige prikkers van scampi, chorizo en mozzarella: heerlijk en toch eenvoudig.

Quinoasalade met kikkererwten (Colruyt)

Quinoasalade met kikkererwten (Colruyt)
Een gezonde lunch of licht avondmaal dat propvol gezond lekkers zit? Deze quinoasalade met kikkererwten, granaatappelpitjes en avocado van Colruyts receptenteam is wat je zoekt!

Zalm met selderstoemp (Jeroen Meus)

Zalm met selderstoemp (Jeroen Meus)
Stoemp is voor Jeroen Meus de ideale manier om heel wat voedzame groenten makkelijk binnen te lepelen. Ook perfect voor de allerkleinsten, met andere woorden. Dit alledaagse recept combineert een frisse selderstoemp met malse stukken zalm en een verfijnd sausje op basis van boter en lavas. Smullen!

Spaghetti met avocadosaus en spekjes

Spaghetti met avocadosaus en spekjes
In tegenstelling tot wat het woord doet vermoeden, heb je niet noodzakelijk room nodig om een romig sausje te maken! Dit recept bewijst dat lekkere, verse avocado's net zo goed kunnen gebruikt worden. Samen met erwtjes, edamame-boontjes en knapperige spekjes levert dit snelle pastagerecht een verfijnd resultaat op waar je regelmatig naar kan (en zal) teruggrijpen.

Kippendijen met citroen en spek (Gordon Ramsay)

Kippendijen met citroen en spek (Gordon Ramsay)
Dit gerecht is volgens de Britse chef Gordon Ramsay een schoolvoorbeeld van een feestelijk recept. Het zit barstensvol smaak, presenteert mooi, laat talloze bijgerechten toe en eist geen uren kooktijd. De knapperige kippendijen komen perfect tot hun recht in combinatie met de jus op basis van spek, citroen en cider.

Skreifilet met pittige uienkorst

Skreifilet met pittige uienkorst
Skrei is extra smaakvolle kabeljauw die rond Valentijn in seizoen is. Daarom wordt het vaak als 'lovefish' verkocht. Fijn aan deze stevige, witte vissoort is dat ze heel smaakvol is en daardoor weinig nodig heeft. Dit recept toont je bijvoorbeeld hoe een eenvoudig uienkorstje met wat pit voor een verrassend simpel resultaat kan zorgen!

Pasta met geroosterde aubergine en tahini (Ottolengi)

Pasta met geroosterde aubergine en tahini (Ottolengi)
Wie houdt van een vegetarisch gerecht dat barstensvol smaak zit, moet deze rokerige pasta van Yotam Ottolenghi een keer proberen. Door de aubergines te roosteren creëer je een explosie aan smaken die zich fantastisch laat combineren met tahini. Het resultaat is een eenvoudige maar verfijnde pasta die zomer en zon uitstraalt.