Servings | Prep Time | Cook Time |
4taartjes | 20minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4taartjes | 20minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 1 rol Bladerdeeg b
- 200 gram platte kaas
- 2 dl volle room
- 1 vanillestok
- 1 citroen
- 50 gram kristalsuiker
- 0,5 ananas
- abrikozenconfituur
Servings: taartjes
Ingredients
Servings: taartjes
|
Instructions
- Neem lage, ronde bakvormpjes met een diameter van ca. 10 cm. Druk cirkels uit het bladerdeeg die net wat groter zijn en zo het vormpje helemaal vullen.
- Wrijf de vormpjes in met boter en bestuif met bloem. Schik er dan de cirkels deeg in. Vul met bakparels en bak ze gaar op 175° (reken op ongeveer 20 minuten).
- Doe de room en platte kaas in een mengkom. Voeg de suiker, wat zeste en sap van citroen en het merg van het vanillestokje toe. Klop op tot een smeuïg, stevig mengsel.
- Versnijd de ananas in kleine stukjes.
- Laat de taartjes afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormpjes. Vul eenmaal afgekoeld met het plattekaasmengsel.
- Bedenk helemaal met de stukjes ananas. Laat ze even karameliseren met een brandertje.
- Bestrijk tot slot met wat abrikozenconfituur. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind