Peper En Zout | - deel 9 Peper En Zout | - deel 9

 

Recepten - peper en zout

Linguine met scampi, garnalen en kerstomatensaus

Linguine met scampi, garnalen en kerstomatensaus
Wie houdt van een elegante pasta met het allerbeste uit de zee: deze linguine met scampi, garnalen en een verfijnd sausje van kerstomaten en witte wijn zal je doen watertanden. Met een minimum aan moeite én ingrediënten zet je deze luxueuze pasta zo op tafel.

Rundsvlees met gebakken champignons en rijst (Jeroen Meus)

Rundsvlees met gebakken champignons en rijst (Jeroen Meus)
Voor dit recept liet Jeroen Meus zich inspireren door de Japanse keuken. Eenvoudige maar volle smaken zorgen voor een alledaagse hap die lekker varieert: gebakken runderreepjes op teriyaki-wijze met champignons en rijst. Snel en lekker koken!

Noedelssalade met kip (Jamie Oliver)

Noedelssalade met kip (Jamie Oliver)
Wie niet bang is van een exotisch avontuur in de keuken, zal deze noedelssalade van Jamie Oliver zeker en vast waarderen! Zoals je mag verwachten van Aziatische gerechten bevat het gerecht een lekkere waaier aan contrasten: van smeuïge kip, tot gegrilde ananas, verse kruiden en chili.

Aardappelsalade met maatjes

Aardappelsalade met maatjes
Tijdens de zomermaanden kunnen we in België en Nederland genieten van een verfijnde lekkernij: maatjes (Hollandse nieuwe). Deze jonge, vette haringen hebben een uitzonderlijk lekkere smaak waar weinig extra bij hoort. Deze eenvoudige salade met aardappel doet het dan ook perfect als lunch of lichte maaltijd.

Zalm met soja, maïs en ananas (Colruyt)

Zalm met soja, maïs en ananas (Colruyt)
In dit recept koos het Colruyt-kookteam voor een verrassende, originele combinatie. De sojascheuten, maïs en stukjes ananas vormen een geweldige combinatie die het prima doet met een stukje zalm en gekookte rijst. Een piekfijn gerechtje om op een doordeweekse dag je tafelgenoten te verrassen zonder al te veel moeite.

Kalflapjes in saltimbocca-stijl (Piet Huysentruyt)

Kalflapjes in saltimbocca-stijl (Piet Huysentruyt)
Saltimbocca is een typisch Italiaans gerecht: een kalfslapje verpakt met rauwe ham, enkele blaadjes salie en eventueel wat mozzarella. Ook Piet Huysentruyt is dol op deze klassieker. In dit gerecht geeft hij er een bescheiden Belgische draai aan door met spek en peterselie te werken.

Mexicaanse rijst met kippenhaasjes

Mexicaanse rijst met kippenhaasjes
Wie ooit de kans kreeg om een authentieke Mexicaanse rijstschotel te proeven, weet dat het een uitzonderlijke combinatie van uitgesproken kruiden en zachte rijst is die onweerstaanbaar lekker is. Ontdek in dit recept een eenvoudige variant, gecombineerd met lekkere kippenhaasjes.

Pasta met knolseldersaus en gehakt

Pasta met knolseldersaus en gehakt
Knolselder is een typisch ingrediënt in winterse gerechten. Stoofpotjes, soepen, bij wild,... Nochtans is de typische groente van bij ons veelzijdiger dan je denkt. Ontdek ik dit gerecht een verrassende pastabereiding met gehakt, heel wat groentjes en bovenal een saus op basis van kaas en knolselder!

Pangasius met groentepuree (Colruyt)

Pangasius met groentepuree (Colruyt)
Nu en dan hoef je het niet ver te zoeken in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een gouden klassieker die bijna altijd past: vis met puree! Het receptenteam van Colruyt kiest in dit recept voor een democratische pangasiusfilet, wortelpuree met erwtjes en een verfijnd dillesausje.

Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes

Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes
Een malse varkenshaas is met recht en rede een favoriet stukje vlees van bij ons. De zachte smaak en sappige textuur past bij talloze ingrediënten en kookstijlen. Dit recept kiest resoluut voor de mediterraanse aanpak met een kruidige ratatouille en krokant gebakken rozemarijnpatatjes. Heerlijk alledaags en toch feestelijk smullen!

Spaghetti alla vongole

Spaghetti alla vongole
Elke zichzelf respecterende fan van de Italiaanse keuken begint te watertanden van deze fantastische klassieker! De venusschelpjes garanderen een heerlijk verfijnde smaak waar je, behalve knoflook, relatief weinig aan hoeft toe te voegen. Het gerecht vraagt bovendien erg weinig werk. Haal de zomer in huis met dit authentieke recept!

Spaghetti al ragù

Spaghetti al ragù
Ragù is een Italiaanse stoofsaus waar je talloze ingrediënten voor kan gebruiken. Het échte geheim? Tijd! In dit recept leer je een heel klassieke ragù maken op basis van spek en gehakt. Het lijkt op een bolognese-saus (wat ook een ragù is), al ligt de focus in dit recept sterker op tomaten, rode wijn en kruiden.

Worstjesstoofpot met bloemkool (Colruyt)

Worstjesstoofpot met bloemkool (Colruyt)
Kindvriendelijk en toch gezond koken? Het kookteam van supermarktketen Colruyt to the rescue! Met twee soorten worstjes, graantjes, bloemkool, tomaatjes en lekkere kruiden maak je een leuk éénpansgerecht waar jong en oud van zal smullen.

Italiaanse kabeljauwfilets

Italiaanse kabeljauwfilets
Het succes van kabeljauw laat zich makkelijk verklaren: de smaakvolle vis leent zich tot talloze bereidingen. Denk dus niet alleen aan Belgische klassiekers, ook met mediterrane ingrediënten schittert deze vis. Ontdek in dit eenvoudige recept een heerlijk Italiaans ovenrecept met mozzarella, courgette en tomaat. Lekker met pasta, brood of gewoon zo.

Pasta all’amatriciana (Jeroen Meus)

Pasta all’amatriciana (Jeroen Meus)
Wie een op-en-top Italiaans gerecht wil klaarmaken, moet een pasta all’amatriciana zeker en vast in overweging nemen. Met gepekelde varkenswangen en tomaten maak je deze fantastisch simpele pasta die barstensvol typische smaken zit. Ook Jeroen Meus is er dol op. Ontdekt hieronder hoe hij deze klassieker klaarmaakt.