Recepten - gele paprika
Tajine met vis
Een tajine is een ontzettend leuk ding om in de keuken te hebben. Het oogt niet alleen leuk, de speciale vorm draagt effectief bij tot een extra malse en smaakvolle manier van voedsel bereiden. Ontdek in dit recept een royaal basisrecept voor een smakelijke tajine met vis en groentjes.
Tags: aardappelen, brood, citroen, courgette, couscous, gevarieerd, gezond, kabeljauw, knoflook, kruidig, Marokkaans, Marokko, Noord-Afrika, Noord-Afrikaans, olijfolie, olijven, paprika, pasta, peterselie, ras el hanout, scampi, smaakvol, tajine, ui, veel groentes, veel groentjes, vis, wereldkeuken, witte vis
Scampi met paprika en roomsaus (Piet Huysentruyt)
Door enkele lekkere ingrediënten in een wok te kieperen maak je in geen tijd een lekker en gezond maal klaar. Piet Huysentruyt kan dat beamen. In dit wokrecept met scampi en paprika van zijn hand, is de hoofdrol weggelegd voor een lekker roomsausje.
Linguine met scampi’s en chorizo (Colruyt)
Vis en vlees is een succesvolle combinatie die we niet zo vaak benutten. Met het juiste recept in de hand kan je er nochtans heel volle en rijke gerechten mee bereiden. Zoek het evenmin te ver, zo gaat het receptenteam van Colruyt voor de makkelijke maar zeer geslaagde combinatie van scampi en chorizo in dit recept. Deze heerlijke pasta met een Spaans accentje is bovendien in een handomdraai klaar!
Kalfskoteletten met ratatouille (Jeroen Meus)
Kalfskoteletten zijn een uitstekende keuze wanneer je een extra mals en smaakvol stukje vlees wil gebruiken dat bovendien minder bekend is. Net zoals een varkenskotelet zorgt het been voor extra smaak en kan je het vlot combineren met talloze ingrediënten. Jeroen Meus maakt er in dit recept een kruidige ratatouille en een verfijnd sausje op basis van honing en tijm bij. Lekkere alledaagse kost met net dat beetje meer!
Tags: alledaags, aubergine, België, Belgisch, bruine fond, courgette, dagelijkse kost, één, Frankrijk, Frans, honing, Jeroen Meus, kalf, kalfskotelet, kalfskoteletten, kalfsvlees, knoflook, kotelet, koteletten, kruidig, look, olijfolie, paprika, Porvençaals, Proevnçaalse kruiden, puree, rode porto, rozemarijn, rund, rundsvlees, saus, sausje, stoemp, tijm, tomaat, tv, ui, veel groenten, veel groentjes, venkel, vlees, wortel, zuiders
Griekse pasta met merguez en tomatensaus (Colruyt)
De alledaagse recepten van Colruyt garanderen haalbare en lekkere resultaten. Geen wonder dat ze erg populair zijn. Met dit rijke recept zal je zeker scoren bij de allerkleinsten: lekker veel groentjes met verrassende Griekse pasta en pittige stukjes worst.
Tags: alledaags, aubergine, citroen, Colruyt, courgette, Frankrijk, Frans, grieks, Griekse pasta, groene kruiden, kindvriendelijk, komijn, kruiden, kruidig, mediterraans, merguez, middellandse zee, orzo, paprika, pasta, provençaals, Provencaalse saus, risoni, saffraan, tomaten, tomatensaus, veel groentjes, veel smaken, worst, worstjes, zomer, zomers, zonnig
Champignonballetjes ‘Provençale’ met wilde rijst (Jeroen Meus)
Met dit vegetarische recept van Jeroen Meus kan je zeker bij de jongste eters scoren. De smeuïge balletjes van champignons en Parmezaanse kaas doen gehakt helemaal vergeten. Tel daar de royale Provençaalse saus boordevol groentjes bij en het gezonde feestmaal is compleet.
Tags: aubergine, balletjes, basilicum, champignonballetjes, champignons, courgette, Frankrijk, Frans, geen vlees, groentesaus, Harissa, Jeroen Meus, kids, kindvriendelijk, kruiden, kruidig, laurier, olijven, paddenstoelen, panko, paprika, parmezaan, parmezaanse kaas, provençaals, Provencaalse saus, provence, rijst, rozemarijn, saus, tijm, tomaten, tomatensaus, veel groenten, veel groentjes, vegetarisch, veggie, venkel, wilde rijst, witte wijn, wortel, zonder vlees
Scampi’s in basilicumroomsaus (Colruyt)
Met dit smaakvolle voorgerecht van Colruyt kan je zonder enige moeite scoren! Het lekkere roomsausje met tomatentapenade past uitstekend bij de volle smaak van scampi. Afgewerkt met basilicum en rucola betekent dat een verfijnd gerechtje die het best geserveerd wordt met brood.
Tags: aperitief, apero, basilicum, Colruyt, eenvoudig, garnaal, geen moeite, gele paprika, grote garnalen, kruidig, paprika, romig, room, roomsaus, scampi, scampi's, simpel, snel klaar, starter, tapendade, tomaten, tomatentapenade, voorgerecht, weinig werk, witte wijn, zeevruchten, zuiders
Veggie macaroni (Sandra Bekkari)
De filosofie van Sandra Bekkari is eenvoudig: nooit meer diëten! Met haar hulp zorg je voor gezonde en lekkere gerechten propvol groentjes. Deze vegetarische macaroni een fantastisch alternatief voor de, niet zo gezonde, klassieker met kaassaus en ham.
Tags: amandeldrink, bekend, bekende chef, cheddar, courgette, dieet, eenpasgerecht, gegratineerd, gezond, gratin, gratineren, Gruyère, kaas, macaroni, mager, oven, ovenschotel, paprika, pasta, pastinaak, ricotta, rijstdrink, sana, Sandra Bekkari, slank, tray bake, vegetarisch, veggie, volkoren, volkoren pasta, vtm, vtm koken, winter, winters, wortel
Kippengroentesoep
Met een lekkere soep kan je niks misdoen: lekker, simpel en gezond! Vooral op kille herfst- en winterdagen kan een stevig soepje echt smaken. Met dit heerlijke recept zorg je voor een gezonde smaakbom propvol groentjes.
Tags: bloemkool, bouillon, dieet, gele paprika, gezond, groentesoep, herfst, kerstomaat, kerstomaten, kip, kipfilet, kippenbouillon, kippenfilet, laurier, look, maaltijdsoep, mager, paprika, peterseliewortel, prei, preiwit, rozemarijn, selder, soep, tuinkruiden, ui, warme soep, winter, wortel, wortelen
Kleurrijke pasta met paprika-tapenade
Een simpel, zonnig pastaatje smaakt altijd. Om een zomerse dag passend af te sluiten of een winterse avond wat zon te geven, pasta met mediterraanse accenten past immer. In deze zonnige allemansvriend gaan we aan de slag met paprikatapenade, lekker veel groentjes en malse spekjes.
Tags: alledaags, comfort food, easy, gemakkelijk, gerookte spekblokjes, gerookte spekjes, italiaans, kleurrijk, laurier, mediterraans, mediterraanse keuken, olijven, paprika, paprikatapenade, pasta, penne, pijnboompitjes, pijnboompitten, rosé, selder, spek, spekblokjes, spekjes, supersimpel, tapenade, tomaten, volkoren pasta, werkweek, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders, zwarte olijven
Geroosterde kippenbouten met paprika en chorizo
Eén van de tofste manieren om zonder veel moeite een lekker gerecht op tafel te toveren is een ovenschotel. Makkelijk op voorhand klaar te zetten, je oven doet alle werk en nadien een minimum aan afwas. Deze zonovergoten schotel met Spaanse invloeden blinkt uit in smaak en is bovendien heerlijk gezond!
Tags: bonen, chorizo, comfort food, dag op voorhand, éénpansgerecht, gegrild, grillen, kip, kippenbillen, kippenbouten, knoflook, look, low carb, makkelijk, olijfolie, op voorhand, oven, ovenschotel, paprika, rooster, roosteren, rozemarijn, Spaans, Spanje, tomaten, weinig afwas, witte bonen, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiden, zuiders
Entrecote Provençale met frietjes (Jeroen Meus)
Eén van de lekkerste stukjes rundsvlees: entrecote! Het malse vlees leent zich bovendien tot allerlei bereidingen. In dit recept gaat Jeroen Meus de zuiderse toer op met een fantastische Provençaalse saus. Heerlijk tafelen gegarandeerd!
Tags: bekende chef, biefstuk, Bourgondisch, courgette, dagelijkse kost, één, entrecote, Frankrijk, Frans, frieten, frietjes, herbes des provence, Jeroen Meus, klassiek, klassieker, mediterraans, paprika, provençaals, Provençaalse kruiden, Provencaalse saus, Provençale, rode wijn, rozemarijn, rund, runds, rundsvlees, saus, smakelijk, steak, tijm, tomaten, tomatensaus, tv, venkel, wortel, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiden, zuiders
Mexicaans stoofpotje
Ook in Mexico heeft men verstand van lekker eten. Met eenvoudige ingrediënten zoals bonen, maïs en tomaten breng je wat Mexico in je eigen keuken. Dit recept is dankzij heel wat conserven uiterst eenvoudig - ideaal op een drukke werkdag - en bovendien lekker vegetarisch!
Tags: alledaags, blik, blikken, chili, gewoon, komijn, koriander, maïs, makkelijk, Mexicaans, Mexico, origineel, pittig, rode bonen, simpel, snel klaar, stoofpot, stoofpotje, stoven, tomaten, tomatensaus, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, witte bonen
Couscoussalade met feta en geroosterde paprika
Een frisse salade is nooit verkeerd als bijgerecht op een gezellige barbecue of als gezonde lunch. Naast klassieker als pasta en rijst, kan je ook met coucous lekkere dingen maken. Deze salade combineert heel wat verrassende smaken uit het volledige mediterraanse gebied. Van Marokko tot Griekenland!
Tags: barbecue, bijgerecht, couscous, couscoussalade, eenvoudig, exotisch, fris, geroosterd, geroosterde paprika, gezond, Griekenland, grieks, honing, komkommer, lunch, makkelijk, Marokkaans, Marokko, mediterraans, middagmaal, middellandse zee, munt, noten, origineel, paprika, salade, smaakvol, walnoten, wereld, wereldkeuken, werelds, zonnig, zuiders
Moqueca Baiana (Braziliaans visstoofpotje)
Wie graag wat exotischer kookt zonder een resem speciale of zeldzame ingrediënten te moeten sprokkelen, is met recept absoluut geholpen. Moqueca Baiana is een stoofschotel met vis uit Brazilië, een land dat heel wat culturen herbergt. Europese, Afrikaanse en Amerikaanse invloeden vloeien rijkelijk samen in dit uiterst eenvoudige maar erg lekker gerechtje.