Low-carb | - deel 4 Low-carb | - deel 4

 

Recepten - Low-carb

Oesters natuur

Oesters natuur
Oesters reserveren we graag voor feestelijke momenten. Deze uitzonderlijke lekkernij is immers wat prijziger en heeft een verfijnde smaak. Dit absolute basisrecept helpt je om ze op de meest pure en eerlijke manier klaar te maken.

Geroosterde eend met bloedappelsien en steranijs (Ottolenghi)

Geroosterde eend met bloedappelsien en steranijs (Ottolenghi)
In dit recept maakt Yotam Ottolenghi een klassieker met een twist klaar. Het bekende "Magret de canard à l'orange" uit Frankrijk, is een typisch recept met een eendenfilet en een saus op basis van appelsienen. Ottolenghi kiest in dit recept voor de iets verfijndere smaak van bloedappelsienen en voegt er talloze smaakmakers zoals steranijs aan toe. Het geheim? Enkele uren voorzien om het vlees rustig te laten marineren.

Scampi met geroosterde artisjok

Scampi met geroosterde artisjok
De populariteit van scampi is eenvoudig te verklaren: een verfijnde, karakteristieke smaak die zich buitengewoon goed laat combineren met talloze ingrediënten. Eenvoud siert echter, denk maar aan die heerlijke klassiekers zoals scampi met look of diabolique. Dit eenvoudige recept (dat je best inzet als voorgerecht) kiest voor geroosterde artisjok: een ware delicatesse!

Ragout met wortelen, bonen en gehaktballetjes (Sandra Bekkari)

Ragout met wortelen, bonen en gehaktballetjes (Sandra Bekkari)
Dit gerecht van Sandra Bekkari is een heerlijk gezond stoofpotje met veel groentjes en fijne gehaktballen voor het hele gezin. Ook wanneer je bezoek ontvangt is het een uitstekende keuze: al het werk kan je netjes op voorhand doen zodat het stoofpotje al staat de pruttelen wanneer je de deur opent.

Knolseldersoep met balletjes

Knolseldersoep met balletjes
Wie houdt er niet van soep? Het is niet moeilijk om klaar te maken, smaakt altijd en is heerlijk gezond. In dit recept bereiden we een klassieker uit groormoeders keuken die vooral tijdens de herfst- en wintermaanden geschikt is: knolselder soep met zelfgemaakte gehaktballetjes!

Geroosterde bloemkool met linzen en bonen (Jamie Oliver)

Geroosterde bloemkool met linzen en bonen (Jamie Oliver)
Zelfs notoire vleeseters zullen deze heerlijke vegetarische bereiding van Jamie Oliver lusten. Door een bloemkool in te wrijven met een pittige curry en die in z'n geheel klaar te maken in de oven, gaat er een volledig nieuwe wereld van smaken open. Het stoofpotje met linzen en zwarte bonen maakt het vegetarische festijn compleet!

Kippensoep met rijst

Kippensoep met rijst
Wanneer gure herfst- of winterdagen de kop opsteken, bestaat er niets fijner dan een heerlijke, warme, dampende kom soep. Dat hoeft niet gewoon het voorgerechtje te zijn, je kan er makkelijk een volwaardige maaltijd van maken. Zo maken we in dit recept een krachtige kippensoep met rijst die je maar wat graag in je lijst met favoriete recepten zal opnemen.

Koolrabisoep met balletjes

Koolrabisoep met balletjes
Koolrabi is een beetje een vergeten groente. De knolvormige groente is echter een waardevol ingrediënt: plaatselijk, gezond en heel breed inzetbaar. Behalve rauw doet de groente het ook goed als hoofdingrediënt voor soep. Het levert een stevige, ietwat notige soep op die fantastisch smaakt met zelfgerolde gehaktballetjes.

Sint-Jakobsvruchten met Thaise erwtenpuree (Nigella Lawson)

Sint-Jakobsvruchten met Thaise erwtenpuree (Nigella Lawson)
Lekker koken hoeft niet gelijk te staan aan een resem ingrediënten gebruiken. Meer zelfs, soms is het net een voordeel om pure smaken te laten primeren. Dat is precies wat Nigella Lawson doet in dit stijlvolle gerecht met een Thais randje: heerlijke Sint-Jakobsnootjes zonder poespas, wel met een magere en pittige erwtenpuree.

Salade met kip en avocadodressing (Sofie Dumont)

Salade met kip en avocadodressing (Sofie Dumont)
Een frisse salade is een uitstekende keuze om licht en gezond te lunchen. Zeker op warme dagen kan zo'n knapperige salade smaken. Sofie Dumont voegt er in dit recept kruidige kippenreepjes en een verrassend lekkere avocadodressing.

Detox smoothie (Sandra Bekkari)

Detox smoothie (Sandra Bekkari)
Wie in geen tijd een portie broodnodige vitamines wil binnenkrijgen doet er goed aan om een smoothie te maken. Op was oppervlakkig snijwerk na is al het werk voor je blender. Deze smoothie is één van de favorieten van Sandra Bekkari, ideaal om te ontgiften.

Kabeljauw op Vlaamse wijze

Kabeljauw op Vlaamse wijze
Kabeljauw is een bijzonder populaire vissoort. Het malse, stevige maar niet al te uitgesproken vlees leent zich tot talloze bereidingen. De makkelijkste manier om tot een geslaagd resultaat te komen is de oven. Minimum werk, maximum smaak! In dit recept kan je een originele bereiding ontdekken met een knapperig, typisch Vlaams kruidenkorstje.

Halloumiburgers met courgette (Gordon Ramsay)

Halloumiburgers met courgette (Gordon Ramsay)
Ondertussen heeft halloumi, de Cypriotische kaas die je kan grillen, een plaatsje veroverd in heel wat huishoudens en restaurants. Het is een vlotte vleesvervanger die in een handomdraai gegrild is. Gordon Ramsay toont echter in dit verrassende recept dat je er heel wat meer mee kan. Door de halloumi te raspen en te mengen met courgette en andere fijne smaakmakers, maakt de Britse chef er heerlijke burgers van. De pittige chili-dressing maakt het vegetarische festijn compleet.

Aardappelsalade met asperges en radijsjes (Nigella Lawson)

Aardappelsalade met asperges en radijsjes (Nigella Lawson)
Als je op zoek bent naar een salade die 100% lente uitstraalt, dan is dit recept van Nigella Lawson wat je zoekt. Naast typische toppers zoals verse krieltjes, asperges en radijsjes, is het vooral de fris-zure dressing die de salade naar een hoger niveau tilt.

Lamskoteletten met rode curry (Pascale Naessens)

Lamskoteletten met rode curry (Pascale Naessens)
In dit eenvoudige recept combineert Pascale Naessens de uitgesproken smaak van lamskoteletjes met rode curry. Een combinatie die een heel volledige smaak garandeert en prima past bij de fijne snijboontjes en ovengebakken kerstomaatjes. Heerlijk tafelen in alle eenvoud!