Sliptong met kappertjes en zongedroogde tomaatjes? Het beste recept vind je hier! Sliptong met kappertjes en zongedroogde tomaatjes? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Sliptong met kappertjes en zongedroogde tomaatjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Sliptong met kappertjes en zongedroogde tomaatjes, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Sliptong met kappertjes en zongedroogde tomaatjes
Recept Afdrukken
Sliptongen zijn jonge tongen die logischerwijze iets kleiner zijn, maar groots van smaak! De verfijnde structuur biedt een waaier aan opties. In dit recept wordt inspiratie in het zuiden van Europa gezocht met gedroogde tomaatjes, citroen, kappertjes, rucola,... Heerlijk als lunch, lichte maaltijd of zelfs als voorgerecht!
Sliptong met kappertjes en zongedroogde tomaatjes
Recept Afdrukken
Sliptongen zijn jonge tongen die logischerwijze iets kleiner zijn, maar groots van smaak! De verfijnde structuur biedt een waaier aan opties. In dit recept wordt inspiratie in het zuiden van Europa gezocht met gedroogde tomaatjes, citroen, kappertjes, rucola,... Heerlijk als lunch, lichte maaltijd of zelfs als voorgerecht!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 15minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
15minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Halveer de citroen. Snijd de schil van de helft en versnijd die schil in flinterdunne reepjes.
  2. Versnijd de teentjes knoflook in dunne plakjes, hak de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en de olijven in plakjes. Meng samen met twee eetlepels olijfolie. Laat even marineren.
  3. Besprenkel de tomaatjes met olijfolie, peper en zout. Schuif in een voorverwarmde oven (160°) en laat 10 minuten warmen.
  4. Verhit een ruime pan met antikleeflaag. Doe er een royale scheut olijfolie in.
  5. Kruid de sliptongen langs elke kant met peper en zout. Bak ze langs elke kant 3 à 4 minuten aan tot het vlees makkelijk loskomt van de graat.
  6. Schep de gebakken sliptongen voorzichtig uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  7. Blus de pan met een scheut vermout of witte wijn. Voeg dan de gemarineerde knoflook, tomaatjes en olijven toe. Laat kort maar krachtig inkoken.
  8. Haal van het vuur en werk de saus af met de citroenzeste, flink wat vers gesnipperde peterselie en peper/zout naar smaak.
  9. Schik per persoon twee sliptongen op een warm bord. Lepel daar wat saus over. Werk af met rucola en de gepofte tomaatjes. Smakelijk!
Recipe Notes

Dit licht verteerbare maar ontzettend smaakvolle gerecht kan je op talloze manieren inzetten. Zo, met brood, met pasta, als voorgerecht,... Alles kan!

Share this Recipe

Speak Your Mind

*