Sliptongen zijn jonge tongen die logischerwijze iets kleiner zijn, maar groots van smaak! De verfijnde structuur biedt een waaier aan opties. In dit recept wordt inspiratie in het zuiden van Europa gezocht met gedroogde tomaatjes, citroen, kappertjes, rucola,... Heerlijk als lunch, lichte maaltijd of zelfs als voorgerecht!
Sliptongen zijn jonge tongen die logischerwijze iets kleiner zijn, maar groots van smaak! De verfijnde structuur biedt een waaier aan opties. In dit recept wordt inspiratie in het zuiden van Europa gezocht met gedroogde tomaatjes, citroen, kappertjes, rucola,... Heerlijk als lunch, lichte maaltijd of zelfs als voorgerecht!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 12 kleine trostomaatjes
- 1 citroen
- 2 tenen knoflook
- 12 zwarte olijven (ontpit)
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes
- 8 sliptongen schoongemaakt
- 1 scheut havermoutvlokken of witte wijn
- 2 handenvol rucola
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Halveer de citroen. Snijd de schil van de helft en versnijd die schil in flinterdunne reepjes.
- Versnijd de teentjes knoflook in dunne plakjes, hak de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en de olijven in plakjes. Meng samen met twee eetlepels olijfolie. Laat even marineren.
- Besprenkel de tomaatjes met olijfolie, peper en zout. Schuif in een voorverwarmde oven (160°) en laat 10 minuten warmen.
- Verhit een ruime pan met antikleeflaag. Doe er een royale scheut olijfolie in.
- Kruid de sliptongen langs elke kant met peper en zout. Bak ze langs elke kant 3 à 4 minuten aan tot het vlees makkelijk loskomt van de graat.
- Schep de gebakken sliptongen voorzichtig uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Blus de pan met een scheut vermout of witte wijn. Voeg dan de gemarineerde knoflook, tomaatjes en olijven toe. Laat kort maar krachtig inkoken.
- Haal van het vuur en werk de saus af met de citroenzeste, flink wat vers gesnipperde peterselie en peper/zout naar smaak.
- Schik per persoon twee sliptongen op een warm bord. Lepel daar wat saus over. Werk af met rucola en de gepofte tomaatjes. Smakelijk!
Recipe Notes
Dit licht verteerbare maar ontzettend smaakvolle gerecht kan je op talloze manieren inzetten. Zo, met brood, met pasta, als voorgerecht,... Alles kan!
Share this Recipe
Speak Your Mind