Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 1 kleine bloemkool
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 kleine chilipeper
- 400 gram kikkererwten (blik) uitgelekt
- 1 scheutje witte wijn
- 100 ml groentebouillon
- 200 gram boerenkool
- 200 gram kerstomaten
- 250 gram zwarte olijven (ontpit)
- 200 gram babyspinazie
- 1 koffielepel kurkuma
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de bloemkool in hapklare roosjes, snipper de rode ui in fijne reepjes, de teentjes knoflook en chilipeper fijn.
- Verhit een royale scheut olijfolie in een ruime, hoge pan.
- Bak de bloemkoolroosjes gedurende 10 minuten aan op een matig vuur tot ze goudbruin en gaar zijn maar nog beet hebben. Kruid met kurkuma, peper en zout.
- Voeg de rode ui, knoflook, chilipeper en kikkererwten toe. Laat nog enkele minuten verder bakken (voeg indien nodig een vers scheutje olijfolie toe).
- Blus met de witte wijn en groentebouillon. Laat even goed doorkoken.
- Snipper de boerenkool grof en verwijder de hardste stelen. Voeg toe samen met de kerstomaten aan het stoofpotje en laat enkele minuten mee pruttelen.
- Roer de spinazieblaadjes en olijven door het stoofpotje. Laat nog heel even warmen en werk dan maar smaak af met peper, zout en Italiaanse kruiden. Serveer zo of met brood/pasta/rijst. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind