Recepten - Low-carb
Thaise komkommersalade

Aziatische keukens zoals de Thaise bieden een rijkdom aan smaken en texturen waar we in West-Europa alleen maar jaloers op kunnen zijn. Zo bevat deze knapperige komkommersalade onder meer zoete reepjes mango, knapperige pinda's, frisse granaatappelpitjes en expressieve kruiden. De pittige dressing maakt de salade tot een fantastische lunch of een verfijnd bijgerecht, smullen zal je!
Tagged With: Aziatisch, bijgerecht, cashew, chili, chilipeper, dressing, exotisch, geen koolydraten, gezond, granaatappel, granaatappelpitjes, knoflook, komkommer, koolhydraatarm, koriander, lente-ui, light, limoen, low carb, lunch, mager, mango, munt, noten, Oosters, Orientaals, papaya, pittig, rietsuiker, salade, sla, Thai, Thailand, Thais, verrassend, vissaus, voor elke dag, voorgerecht, Zuidoost-Azië
Asperges met gebakken zalm en yoghurtsausje (Sofie Dumont)

De elegante smaak van witte asperges vraagt om simpele en al even zachte combinaties die de smaak alle eer aandoen. Sofie Dumont kiest daarom in dit vetarme recept voor eenvoudige stukjes zalm, sla, een sausje op basis van komkommer en yoghurt en tot slot een gebakken eitje. Boordevol smaak en fantastisch als lunch of licht avondmaal.
Tagged With: asperges, bieslook, calorie arm, dieet, ei, eieren, gebakken zalm, geen koolydraten, gevarieerd, gezond, komkommer, koolhydraatarm, licht, light, low carb, lunch, mager, mosterdblad, paardenoog, peterselie, salade, sla, smaakvol, sofie dumont, spiegelei, vermageren, vetarm, vis, witte asperges, yoghurt, yoghurtdressing, yoghurtsaus, zalm, zalmblokjes
Meloensalade met munt en prosciutto

Wanneer de temperaturen stijgen is het fijn om lichte, frisse en zomerse (bij)gerechtjes op tafel te toveren. Vers zomerfruit mag dan niet ontbreken. Zo is de combinatie van meloen en rauwe ham een klassieker van formaat. In dit gerecht breiden we die combo uit met tomaatjes en munt tot frisse lunch, salade, voorgerecht of bijgerecht.
Tagged With: barbecue, bbq, bijgerecht, brood, Charentais, dressing, fruit, ham, lunch, meloen, prosciutto, rauwe ham, rauwe hesp, salade, salsa, sherry azijn, tomaat, vakantie, vlees en fruit, zoet-zout, zomer, zomers, zonnig
Steak Fiorentina (Gennaro Contaldo)

De pure, volle smaak van een verfijnd stuk rundsvlees is wereldwijd in trek. Er bestaan dan ook talloze bereidingen waar steak de hoofdrol in speelt. Ook in Firenze, de Toscaanse hoofdstad, hebben ze hun favoriete recept: Steak Fiorentina. De Italiaanse tv-kok Gennaro Contaldo kan je als geen ander vertellen hoe je dit aanpakt, aangevuld met een simpele maar doeltreffende salade op basis van venkel en babyartisjok.
Tagged With: artisjok, biefstuk, Firenze, Gennaro Contaldo, italiaans, Italië, low carb, mediterraans, rucola, rund, rundsvlees, salade, simpel, sla, slaatje, steak, T-bone steak, Toscane, venkel, zuiders
Kipfilet met salsa van perzik

Hoewel de combinatie van vlees en fruit voor heel wat verdeeldheid kan zorgen, is vooral kip een populaire en geschikte gezel van fruit. De combinatie met ananas kent iedereen, maar dit recept straalt nog veel meer zomer uit dankzij de sappige salsa van perzik, avocado en zoete paprika. Heerlijk licht en gevarieerd, perfect als lunch of gezond diner!
Tagged With: avocado, basilicum, chilisaus, citroensap, fris, gebakken kip, gegrilde kip, gezond, hete saus, kip, kip met fruit, kipfilet, koolhydraatarm, kruidig, licht, limoensoep, low carb, lunch, mager, makkelijk, munt, paprika, perzik, puntpaprika, rode ui, salsa, vakantie, vlees met fruit, weinig koolhydraten, zoet-zout, zoete paprika, zomer, zomerfruit, zomers, zonnig
Gebakken scampi met cashewnoten en broccolini (Pascale Naessens)

Low-carb, ofte koolhydraatarm, eten is een verstandige manier om gezonder te eten. Je beperkt of vermijd koolhydraten (pasta, rijst, aardappelen, brood,...) waar we vaak te veel van binnen krijgen. Ik ruil focus je op groentjes, noten, zaden en vis of vlees. Pascale Naessens levert al jaren de beste recepten af om te bewijzen dat deze visie perfect smaakvol kan zijn en geen lege maag oplevert. Dit recept met scampi en broccolini heeft een oosterse vibe is simpel, snel en toch ontzettend smaakvol.
Tagged With: bimi, broccoli, broccolini, cashew, cashewnoten, dieet, diëten, éénpansgerecht, fris, geen koolhydraten, gemarineerd, honing, knoflook, koolhydraatarm, lente-ui, look, low carb, mager, marinade, Oosters, Pascale Naessens, scampi, sesam, sesamolie, snel klaar, soja, sojasaus, tomaten, tomatenconcentraat, vermageren, zoet-zout, zuiver
Spiesjes van coppa met meloen en komkommer (Colruyt)

Dit frisse zomerhapje van Colruyts receptenteam heeft het allemaal: fris, zoet, zout en in handomdraai klaargemaakt. Perfect om bezoek te ontvangen, een feestje te starten of als gezonde snack tussendoor!
Italiaanse zalmfilet met artisjokpesto

De volle, romige smaak van zalm is een allemansvriend die zich in heel wat keukens thuis voelt. Ook in mediterraanse gerechten kan de vis schitteren. Dit gezonde recept, dat dienst doet als royaal voorgerecht, vlotte lunch of licht diner, combineert zalm met een pesto van artisjok en een fris slaatje.
Tagged With: artisjok, artisjokken, artisjokpesto, chili, chilipeper, dieet, geroosterde artisjok, italiaans, Italiaanse kruiden, Italië, kerstomaatjes, kerstomaten, kruidig, licht, licht diner, low carb, lunch, mediterraans, middellandse zee, pesto, pijnboompitten, pompoenpitten, rucola, salade, simpel, vermageren, vis, weinig ingrediënten, zalm, zalmfilet, zomer, zomers, zuiders
Dubbele paprikakip (Jamie Oliver)

Dit snelle recept van Jamie Oliver mag je meteen als je nieuwe favoriet inschalen. Een simpele kipfilet, lekker in alle eenvoud, wordt gecombineerd met kikkererwten in een sausje van zoete paprika en een crunchy paprikasalsa. Weinig ingrediënten, evenmin veel werk, maar een maximum aan smaak en lekker gezond (koolhydraatarm).
Tagged With: balsamico, balsamicoazijn, balsamicocrème, basilicum, gepelde tomaten, gezond, Jamie Oliver, kikkererwten, kip, kipfilet, knoflook, koolydraatarm, look, low carb, origineel, paprika, paprikakip, rode paprika, snel klaar, tomaten, verrassend, weinig ingrediënten, zomers, zonnig, zuiders
Gegrilde dorade (Pascale Naessens)

Dorade, ofwel Goudbrasem, is een populaire vis in talloze restaurants. Vooral ronde de Middellandse Zee wordt de vis regelmatig klaargemaakt. Ook Pascale Naessens is er de dol op. De vis is niet alleen erg smaakvol, het volstaat om de vis te grillen om een mooi en lekker gerecht op tafel te toveren. Pascale houdt het erg puur met niks meer dan kruiden en gegrilde groentjes. Perfect op de barbecue of gewoon in de oven.
Tagged With: citroen, courgette, dieet, diëten, dorade, dorade royale, gegrild, goudbrasem, grillen, groentespies, groentespiesjes, knoflook, laurier, low carb, mager, paprika, Pascale Naessens, puur, rozemarijn, simpel, vermageren, vis, zuiver
Bloemkoolcouscous met staartvis

Op zoek naar een extra gezonde maaltijd? Dan zijn er enkele logische vuistregels waar dit recept dankbaar gebruik van maakt: kies voor extra veel groentjes, vermijd koolhydraten en kies liever voor vis dan vlees. De fijne bloemkoolcouscous uit dit recept is daar een fraai voorbeeld van, waar een stukje staartvis (ook wel Zeeduivel of Lotte) perfect bij past.
Tagged With: bloemkool, bloemkoolcouscous, couscous, dieet, fris, geen koolhydraten, geen vlees, gezond, groentebereiding, groentecouscous, koriander, kurkuma, lente-ui, low carb, mager, paprika, simpel, staartvis, tomaat, vegetarisch, vegie, vermageren, vis, weinig ingrediënten, witte vis, zuiver
Zalm op Siciliaanse wijze (Gino D’Acampo)

Een mals stukje zalm is met recht en rede een geliefde keuze wereldwijd. De roze vis heeft een volle, rijke smaak die zich makkelijk laat combineren met ingrediënten uit alle wereldstreken. De Italiaanse tv-kok Gino D'Acampo bereidt in dit recept de vis op Siciliaanse wijze: met geroosterde paddenstoelen, knoflook en broccoli. Uiterst simpel en toch ontzettend efficiënt. Heerlijk zuiders genieten.
Tagged With: broccoli, chili, citroen, gezond, Gino d'Acampo, italiaans, Italië, knoflook, low carb, mager, olijfolie, paddenstoelen, paprikapoeder, puur, roze vis, Siciliaans, Sicilië, simpel, vis, weinig ingrediënten, zalm, zuiver
Caponata (Jamie Oliver)

Caponata kan je best omschrijven als de Italiaanse (en volgens sommigen zelfs Siciliaanse) versie van ratatouille. Een handvol typische mediterraanse groentes wordt gebakken of gegrild om zo een rustiek, vegetarisch gerecht te krijgen dat erg polyvalent is. Het is zowel warm als koud lekker, past bij brood, pasta of rijst, is een prima hapje, voorgerecht, lunch maar kan ook als diner,... Het moge duidelijk zijn: dit moet je geprobeerd hebben. Ook Jamie Oliver is dol op deze zuiderse klassieker, ontdek hieronder hoe hij het aanpakt!
Tagged With: amandelen, antipasto, aubergine, azijn, bijgerecht, caponata, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kappertjes, klassiek, klassieker, knoflook, makkelijk, mediterraans, middellandse zee, olijven, oregano, peterselie, ratatouille, rode ui, rustiek, Siciliaans, Sicilië, tomaat, tomaten, veel groentjes, vegetarisch, veggie, warm of koud, zomer, zomers, zonnig, zuiders
Messchedes in de oven (Pascale Naessens)

Iedereen is vertrouwd met mosselen, coquilles, scampi, gamba, oesters,... Maar er is nog heel wat meer te ontdekken binnen de categorie van 'zeevruchten'. Neem nu messchedes (couteaux). Vrijwel elk kind verzamelde deze langwerpige schelpen ooit op het strand, zonder er ooit bij stil te staan dat er ook een beestje in leeft. Ontdek in dit bijzonder eenvoudig maar recept van Pascale Naessans hoe je deze delicatesse heel zuiver kan klaarmaken. Perfect om gasten te verrassen en te verwennen.
Tagged With: bezoek, bieslook, citroen, couteaux, groene kruiden, kruiden, messchedes, olijfolie, oven, ovengebakken, Pascale Naessens, peterselie, schaaldieren, simpel, snel, speciaal, uniek, verfijnd, verrassend, vis, vlug, voorgerecht, zee, zeevruchten, zeezout, zilt, zo klaar
Vegetarisch stoofpotje van bloemkool

Vegetarisch/veganistisch koken saai? Niet met het juiste recept! Ontdek hieronder een rijk gevarieerd stoofpotje met een waaier aan groentjes en gebakken bloemkool in de hoofdrol. Lekker, gezond en niet duur!
Tagged With: bloemkool, boerenkool, dieet, éénpansgerecht, eenvoudig, gebakken bloemkool, gezond, goedkoop, Italiaanse kruiden, kerstomaat, kikkererwten, knoflook, kurkuma, low carb, mager, mediterraans, olijven, prijsbewust, rode ui, simpel, snel, spinazie, stoofpot, stoofpotje, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, vermageren, wereldkeuken, zwarte olijven