Recepten - Vegetarisch
Quinoa Caprese (Sandra Bekkari)

Licht en gezond lunchen? Reken dan op Sandra Bekkari? Deze heerlijke maaltijdsalade met quinoa is gebaseerd op een wereldwijd geliefde klassieker uit Napoli: tomaat en mozzarella. Ontdek in dit recept Sandra's originele aanpak!
Tags: balsamico, basilicum, dieet, gezond, groentebouillon, italiaans, Italië, kaas, kerstomaten, licht, lichte maaltijd, lunch, maaltijdsalade, mager, mozzarella, Napoli, Napolitaans, olijfolie, pijnboompitjes, quinoa, rucola, Sandra Bekkari, tomaat, tomatenschijfjes, veel groentjes, vegetarisch, veggie, vermageren
Quinoasalade met kikkererwten (Colruyt)

Een gezonde lunch of licht avondmaal dat propvol gezond lekkers zit? Deze quinoasalade met kikkererwten, granaatappelpitjes en avocado van Colruyts receptenteam is wat je zoekt!
Tags: avocado, citroen, dieet, failproof, fris, gezond, granaatappel, granaatappelpitjes, kikkererwten, knoflook, licht, light, low carb, lunch, lunchsalade, maaltijdsalade, mager, makkelijk, powerfood, quinoa, salade, superfood, tomaten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, vermageren, zonder gluten, zonder lactose
Bokkenpootjes

Vrijwel elke banketbakker in België en Nederland heeft deze leuke lekkernij permanent in de toog liggen: bokkenpootjes! De naam verwijst (gelukkig) enkel naar de grappige vorm, voorts heeft dit verfijnde koekje enkel lekkers in petto. Twee meringues (amandel) worden immers opgevuld met botercrème en afgewerkt met chocolade. Met dit recept kan je zo ook helemaal zelf maken!
Tags: amandel, amandelcrème, amandelen, bakken, banket, banketbakker, bokkenpootje, bokkenpootjes, bokkepoot, bokkepootjes, botercrème, chocolade, crème, dessert, dessertje, feest, feestelijk, gebak, gesuikerd, koffie, meringue, meringues, nagerecht, oven, room, snack, suiker, thee, tussendoor, vanille, zoet
Mediterraanse maaltijdsoep

Een stevige maaltijdsoep kan erg smaken. Het is een lekkere, volwaardige en toch gezonde maaltijd waar je bovendien weinig werk aan hebt. Het hoeft daarnaast geen typische winterse keuze te zijn, integendeel! Ontdek in dit recept een fantastische zuiderse, zonnige maaltijdsoep die je zo naar de oevers van de Middellandse Zee brengt! Bovendien maak je dit gerecht voornamelijk klaar met bewaaringrediënten, perfect om op elk mogelijk moment te maken!
Tags: basilicum, bonen, chili, chilipeper, gezond, groentebouillon, italiaans, Italiaanse kruiden, Italië, kikkererwten, kindvriendelijk, kleine pasta, knoflook, kruidig, look, lunch, maaltijdsoep, mediterraans, op voorhand, pasta, pintobonen, smaakvol, snel klaar, soep, soep met pasta, tomaten, tomatensoep, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, voor elke dag, witte bonen, zomer, zomers, zonnig, zuiders
Vegetarische chili met bonen (slowcooker)

De vegetarische variant van chili con carne, chili SIN carne, is heus geen minderwaardige versie van deze klassieker uit Mexico. Je kan het gebrek aan vlees perfect opvangen met allerlei ingrediënten. Bonen, bijvoorbeeld! Ze zijn goedkoop, voedzaam en geven het gerecht een unieke toets. Door het klaar te maken in een slowcooker heb je er bovendien weinig werk aan en komen alle smaken helemaal tot hun recht.
Tags: bonen, cayenne, cheddar, chili, chili sin carne, crockpot, geen vlees, kaas, kidneybonen, komijn, koriander, kruidig, maïs, Mexicaans, Mexico, op voorhand, oregano, paprika, pintobonen, pittig, rode bonen, salsa, slowcooker, tomatensaus, traag garen, traag gegaard, veel groentjes, vegetarisch, veggie, voldoende tijd, weinig moeite, weinig werk, zuiders, zure room, zwarte bonen
Chocolademousse met bosvruchten en amandelschilfers (Sandra Bekkari)

Hoewel Sandra Bekkari inzet op gezonde en magere gerechten, betekent dat niet dat een stukje chocolade verboden is. Integendeel. In dit recept presenteert Sandra haar gezonde chocolademousse (zonder suiker), heerlijk aangevuld met bosvruchten en geroosterde amandel.
Tags: aardbeien, amandel, amandelschilfers, bosbessen, bosvruchten, braambessen, chocolade, chocolademousse, chocomousse, dessert, dessertje, eieren, eiwit, eiwitten, fondant, fondantchocolade, frambozen, fruit, gezond, gezonde variant, koffie, mager, nagerecht, pure chocolade, Sandra Bekkari, thee, zoet, zomerfruit, zwarte chocolade
Vegetarische paaspasta

Wens je een vegetarische gerecht te serveren rond Pasen? Of ben je gewoon op zoek naar een pasta die op-en-top lente is? Dan is dit wat he zoekt. Met fijne seizoensgroentjes zoals asperge, en smeuïge saus van verse roomkaas en een zachtgekookt eitje wordt deze vlotte en makkelijke bereiding een nieuwe favoriet!
Tags: asperges, basis, budgetvriendelijk, eenvoudig, ei, eieren, erwt, erwten, erwtjes, geen vlees, kaas, kaassaus, kindvriendelijk, lente, maïs, Pasen, pasta, peterselie, romig, roomkaas, simpel, smeuïg, veel groentjes, vegetarisch, veggie, verse kaas, voor elke dag, witte asperges, wortel, wortelen, zachtgekookt ei
Pasta met geroosterde aubergine en tahini (Ottolengi)

Wie houdt van een vegetarisch gerecht dat barstensvol smaak zit, moet deze rokerige pasta van Yotam Ottolenghi een keer proberen. Door de aubergines te roosteren creëer je een explosie aan smaken die zich fantastisch laat combineren met tahini. Het resultaat is een eenvoudige maar verfijnde pasta die zomer en zon uitstraalt.
Tags: aubergine, chili, citroen, geen vlees, gegrilld, gerookt, geroosterd, grillen, knoflook, mediterraans, Ottolenghi, pasta, peterselie, rokerig, roosteren, spicy, tahini, tomaat, tomaten, tomatenpasta, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, voor elke dag, wereldkeuken, Yotam Ottolenghi, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Couscous met halloumi

Couscous is een tof ingrediënt om wat meer afwisseling in je weekmenu te brengen. Zowel de smaak als textuur geven een originele toets aan talloze bereidingen. Wil je het echter eenvoudig houden, is dit recept perfect. Met enkele typische mediterrane ingrediënten, zoals halloumi en ras-el-hanout, stoom je een gezond, vegetarisch gerecht klaar dat op elk moment van de week past.
Tags: arabisch, bieslook, couscous, gegrilde kaas, gezond, grillkaas, groenten, groentjes, halloumi, halloumikaas, kikkererwten, knoflook, koriander, kruiden, Marokkaans, Marokko, mediterraans, middellandse zee, paprika, peterselie, ras el hanout, rode paprika, simpel, sjalot, sjalotten, vegetarisch, veggie, witte wijn, wortel, wortelen, zomer, zomers, zonnig
Orzo met tuinbonen (Jamie Oliver)

In dit recept van Jamie Oliver de essentie van een geslaagd vegetarisch recept perfect samen: smeuïge orzo (fijne pasta in de vorm van rijstkorrels), knapperige tuinbonen en een rokerig sausje met geroosterde kerstomaten en harissa.
Tags: basilicum, comfort food, eenvoudig, geroosterd, groene bonen, groene kruiden, Harissa, Jamie Oliver, kerstomaten, knoflook, lente-ui, lente-uitjes, mediterraans, munt, orzo, pasta, peterselie, pittig, roosteren, tomaten, tomatensaus, tuinbonen, tuinkruiden, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, voor grote groepen, weinig ingrediënten, zuiders
Kerstpizza

Geen zin in al die luxueuze (en dure) gerechten met Kerstmis? Of zoek je nog iets leuks om ook de allerkleinsten te plezieren? Dan is een kerstpizza wat je zoekt!
Tags: basilicum, charcuterie, comfort food, deeg, feestdagen, feestelijk, gerookt spek, grappig, italiaans, Italiaanse charcuterie, Italiaanse vleeswaren, Italië, kerst, kerstmis, kids, kindvriendelijk, olijfolie, olijven, oregano, origineel, paprika, pizza, pizzadeeg, pizzarol, salami, speciaal, speciale gelegenheid, spek, spekjes, tomaten, tomatensaus
Mini-blauwebessentaartjes

Het beste aan een dessert of zoetigheid tussendoor: niet gek veel werk. Dat is precies wat je in dit leuke recept kan vinden: uiterst makkelijke, maar smaakvolle en originele minitaartjes met een sappige vulling van blauwe bessen. Let wel op: je hebt een cupcake- of muffinbakvorm nodig voor dit makkelijke recept.
Tags: blauwe bessen, bosbessen, brunch, dessert, dessertje, dessertjes, ei, eieren, gebak, kind, kinderen, kindvriendelijk, koffie, kruimeldeeg, ontbijt, oven, snack, snel klaar, suiker, taart, taartdeeg, thee, tussendoor, tussendoortje, vegetarisch, veggie, verrassend, weinig werk, zoet
Nieuwe patatjes met erwten en koriander (Ottolenghi)

Aardappelen slechts een banaal bijgerecht? Niet wanneer je Yotam Ottolenghi zijn ding laat doen! In dit recept tovert hij krielaardappeltjes om tot een fris en pittig bijgerecht met erwten en koriander. Perfect bij talloze vis- en vleesbereidingen, bij een barbecue of gewoon zo!
Tags: aardappelen, aardappelsalade, barbecue, bbq, bij vis, bij vlees, bijgerecht, citroen, erwten, erwtjes, fris, geconserveerde citroen, groene peper, koriander, krielaardappelen, krieltjes, nieuwe patatjes, origineel, Ottolenghi, pittig, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, Yotam Ottolenghi
Bananenbrood met hazelnoten en chocolade (Sandra Bekkari)

Behalve een ideale manier om restjes banaan op te werken, is bananenbrood gewoon een heel lekker tussendoortje. Dat weet Sandra Bekkari ook, al is deze variant van haar - zoals je mag verwachten - net iets origineler en gezonder door pindakaas, hazelnoten én stukjes chocolade toe te voegen.
Tags: bananen, bananenbrood, chocolade, desert, gebak, gezonde variant, hazelnoten, koffie, low carb, noten, ontbijt, origineel, pindakaas, Sandra Bekkari, snack, thee, tussendoor, tussendoorte, verrassend, zoet, zoetigheid
Curry van groene groenten met noedels (Jeroen Meus)

Wie houdt van gerechten met een exotische insteek, zal dol zijn op dit vegetarische recept van Jeroen Meus. Met een flinke portie groene groentjes, groene curry en Japanse noedels zorgt hij voor een alledaags gerecht dat toch weet te verrassen.
Tags: asperges, Aziatisch, Azië, bonen, broccoli, courgette, curry, dagelijkse kost, erwten, exotisch, geen vlees, gember, gezond, groene curry, groene groenten, japan, Japans, Jeroen Meus, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, limoen, noedels, Oosters, Orientaals, pasta, Udon, veel groentes, vegetarisch, veggie, vissaus, vitaminen, voor elke dag, wok, wokken, wokpan