Kalf | - deel 3 Kalf | - deel 3

 

Recepten - Vlees - Rund - Kalf

Gegratineerde gehaktballen in tomatensaus

Gegratineerde gehaktballen in tomatensaus
Dit Italiaans getint recept is er eentje om goed te bewaren. Het bevat immers alles waar groot en klein van zullen smullen: heerlijke gehaktballen in een kruidige tomatensaus met een gegrild korstje van mozzarella. Met pasta of brood er bij wordt dit een zalig festijn!

Worst met savooikool in kaassaus (Jeroen Meus)

Worst met savooikool in kaassaus (Jeroen Meus)
Voor die authentieke recepten uit grootmoeders keuken ben je aan het juiste adres bij Jeroen Meus. Hij weet als geen ander hoe je die stevige en pure gerechten moet klaarmaken. In dit recept gaat hij aan de slag met een ietwat vergeten wintergroente: savooikool. Deze gezonde groente is nochtans vol van smaak en smaakt heerlijk met een kaassausje, een flinke worst en eenvoudige gekookte patatjes.

Mediterraanse stoemp met worst

Mediterraanse stoemp met worst
Soms kan het geen kwaad om voluit de kinderkaart te trekken wanneer je kookt. Dat hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat je ongezond kookt, wel dat het in de eerste plaats simpel en smakelijk is. De zomerse puree uit dit recept is dan ook lekker én gezond, heerlijk met een worstje.

Meatloaf

Meatloaf
In Amerikaanse televisieseries en films komt het vaak aan bod als het lievelingsgerecht van de hele familie: meatloaf! Wij kennen het uiteraard als een gehaktbroodje, al valt er wel degelijk een verschil te bemerken in bereidingswijze. Zo kiest men aan de overkant van de oceaan vaker voor extra smaakmakers zoals ketchup, bacon en Engelse saus.

Kalfsgebraad met jagerssaus (Jeroen Meus)

Kalfsgebraad met jagerssaus (Jeroen Meus)
Jeroen Meus garandeert je een uitzonderlijk geslaagd feest met deze klassieker: een heerlijk sappig kalfsgebraad met een royale jagerssaus. Perfect om jong en oud te laten genieten tijdens de feestdagen.

Tomatensoep met balletjes (Sofie Dumont)

Tomatensoep met balletjes (Sofie Dumont)
Tomatensoep is zo'n typisch gerecht dat het allerbeste smaakt wanneer oma ze heeft klaargemaakt. Wat het geheime ingrediënt is weet niemand, je kan hoogstens proberen in de buurt te komen. Misschien lukt het wel met dit authentieke recept van lady chef Sofie Dumont?

Kalfskoteletten met ratatouille (Jeroen Meus)

Kalfskoteletten met ratatouille (Jeroen Meus)
Kalfskoteletten zijn een uitstekende keuze wanneer je een extra mals en smaakvol stukje vlees wil gebruiken dat bovendien minder bekend is. Net zoals een varkenskotelet zorgt het been voor extra smaak en kan je het vlot combineren met talloze ingrediënten. Jeroen Meus maakt er in dit recept een kruidige ratatouille en een verfijnd sausje op basis van honing en tijm bij. Lekkere alledaagse kost met net dat beetje meer!

Zweedse gehaktballetjes

Zweedse gehaktballetjes
Meubelgigant Ikea maakte dit lekkere gerecht uit Zweden wereldberoemd. Köttbullar betekent letterlijk vleesballen, en kan je op allerlei manieren klaarmaken. Toch zijn er enkele voorwaarden, zo heeft het vlees een kenmerkende smaak door het gebruik van piment en hoort er een smeuïg sausje bij en een flinke schep puree. Met dit recept kan ook jij zonder moeite genieten van deze lekkernij!

Griekse ovenschotel met gehakt en aubergine (Colruyt)

Griekse ovenschotel met gehakt en aubergine (Colruyt)
Een lekkere ovenschotel is ideaal om voor een grotere groep te koken. Bovendien kan je het meeste werk op voorhand doen. Dit recept van Colruyt bevat flink wat Griekse invloeden zoals feta en aubergine, waardoor je flink wat variatie in je weekmenu kan brengen!

Gehaktrollade van spinazie en mozzarella

Gehaktrollade van spinazie en mozzarella
Hou je wel van een gehaktbroodje, maar mag het toch wat meer zijn? Dan is deze gehaktrollade een perfecte keuze. Door het gehakt te vullen met spinazie, mozzarella en ham maak je er een fraaie smaakbom van waar je gasten van onder de indruk zullen zijn.

Steak haché à cheval

Steak haché à cheval
Dit gerecht is een echte klassieker in de Franse bistro-keuken: een verse hamburger met een eitje, een paardenoog, op. Het is een snel gerecht dat de maag goed vult en er leuk uitziet. Perfect wanneer je weinig tijd hebt (en een gezonde levensstijl net iets minder belangrijk mag zijn)!

Ovenschotel van broccolipuree, groene groenten en kalfsgehakt (Sandra Bekkari)

Ovenschotel van broccolipuree, groene groenten en kalfsgehakt (Sandra Bekkari)
Wie al eens een gerechtje van Sandra Bekkari heeft klaargemaakt, weet dat haar handelsmerk gezond koken zonder verlies van eetplezier is. Zelfs een stevige ovenschotel met gegratineerde kaas giet ze zonder problemen in een gezondere vorm. De smeuïge broccolipuree past heerlijk bij de groene groentjes en het kalfsgehakt. Een waar festijn voor jong en oud!

Spaghetti Bolognese (Roger van Damme)

Spaghetti Bolognese (Roger van Damme)
Spaghetti bolognese heeft natuurlijk geen introductie nodig, het is een wereldberoemd gerecht dat vaak een favoriete keuze is. Net daardoor bestaan er heel wat varianten waarop je deze klassieker uit Italië kan bereiden. Ook bekende chefs vertellen graag hoe zij het aanpakken. In dit recept onthult chef-kok en meester-patissier Roger Van Damme zijn geheimen!

Saltimbocca alla Romana (Jamie Oliver)

Saltimbocca alla Romana (Jamie Oliver)
Het succesverhaal van de Italiaanse keuken zit volgens heel wat mensen in de vrijwel unieke balans tussen weinig ingrediënten en toch erg veel smaak. Jamie Oliver presenteert je in dit recept zijn versie van zo'n ultieme klassieker uit Rome: kalfslapjes omwikkeld met rauwe ham, gesmoord in (witte) wijn en op smaak gebracht met salie. Heerlijk!

Penne met gegrilde gehaktballetjes en broccoli (Jeroen Meus)

Penne met gegrilde gehaktballetjes en broccoli (Jeroen Meus)
Voor dit leuke recept haalt Jeroen inspiratie bij een traditionele carbonara. Met vers gerolde balletjes, stukjes broccoli en erwten maakt hij er een alledaagse pasta van voor jong en oud.