Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 25minuten | 35minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 25minuten |
Cook Time |
35minuten |
Ingredients
- 150 gram zilveruitjes
- 1 kg kalfsgebraad
- 200 gram gezouten spek
- 500 gram champignons
- 3 dl rode wijn
- 1 eetlepel bloem
- enkele takjes tijm
- enkele takjes rozemarijn
- enkele blaadjes laurier
- 3 dl bruine fond
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Laat de zilveruitjes weken in heet water, zo kan je ze straks beter pellen (of laat diepgevroren en gepelde uitjes ontdooien).
- Laat het gebraad op kamertemperatuur komen. Kruid rondom met flink wat peper en zout.
- Smelt een flinke klont boter in een braadpan. Schroei het gebraad rondom dicht.
- Leg het aangebakken gebraad in een ovenschaal en laat nog 25 minuten verder garen in de oven (180°).
- Versnijd het spek in dunne reepjes en bak het aan in dezelfde pan waar je net het gebraad in kleurde.
- Versnijd de champignons in kwartjes en voeg toe aan het spek. Pel aansluitend de zilveruitjes en voeg eveneens toe.
- Bestrooi met bloem, roer om en laat even aanbakken.
- Blus met de rode wijn, roer alle aanbaksels los en laat bijna helemaal droogkoken.
- Bind de kruiden samen tot een tuiltje en voeg samen met de bruine fond toe aan de pan. Kruid met peper en zout en laat de saus rustig verder indikken.
- Haal het vlees uit de oven en laat nog even rusten onder aluminiumfolie.
- Versnijd in dikke plakken en schik terug in de ovenschaal. Overgiet met de jagerssaus en bestrooi met nog wat peterselie.
- Serveer meteen met lekkere klassiekers zoals (amandel)kroketjes en een witloofslaatje. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind