Tomatensoep is zo'n typisch gerecht dat het allerbeste smaakt wanneer oma ze heeft klaargemaakt. Wat het geheime ingrediënt is weet niemand, je kan hoogstens proberen in de buurt te komen. Misschien lukt het wel met dit authentieke recept van lady chef Sofie Dumont?
Tomatensoep is zo'n typisch gerecht dat het allerbeste smaakt wanneer oma ze heeft klaargemaakt. Wat het geheime ingrediënt is weet niemand, je kan hoogstens proberen in de buurt te komen. Misschien lukt het wel met dit authentieke recept van lady chef Sofie Dumont?
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 35minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
35minuten |
Ingredients
- 1 grote zoete ui
- 4 dikke wortelen
- 1 blikje tomatenconcentraat
- 5 cm gember
- 500 gepelde tomaten (blik)
- 1 eetlepel balsamico-crème
- 400 ml kippenbouillon
- tijm
- laurier
- 300 gram gehakt
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de ui en de (geschilde) wortelen in stukjes.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot. Laat de ui en wortelen een tiental minuutjes fruiten, tot ze mooi bruin worden.
- Blus met de kippenbouillon. Voeg de tomaten het geschilde stukje gember, balsamico, tijm en laurier toe.
- Laat de soep 20 minuutjes pruttelen.
- Rol ondertussen kleine balletjes van het gehakt.
- Verwijder de tijm en laurier. Mix de soep helemaal fijn.
- Voeg de balletjes toe aan de soep die nog zachtjes aan het pruttelen is. Laat nog twee minuten doorkoken op een zacht vuur.
- Werk desgewenst af met een scheutje room, kruid af met peper en zout. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind