Zuiders? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 4 Zuiders? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 4

 

Recepten - zuiders

Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes

Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes
Een malse varkenshaas is met recht en rede een favoriet stukje vlees van bij ons. De zachte smaak en sappige textuur past bij talloze ingrediënten en kookstijlen. Dit recept kiest resoluut voor de mediterraanse aanpak met een kruidige ratatouille en krokant gebakken rozemarijnpatatjes. Heerlijk alledaags en toch feestelijk smullen!

Spaghetti al ragù

Spaghetti al ragù
Ragù is een Italiaanse stoofsaus waar je talloze ingrediënten voor kan gebruiken. Het échte geheim? Tijd! In dit recept leer je een heel klassieke ragù maken op basis van spek en gehakt. Het lijkt op een bolognese-saus (wat ook een ragù is), al ligt de focus in dit recept sterker op tomaten, rode wijn en kruiden.

Worstjesstoofpot met bloemkool (Colruyt)

Worstjesstoofpot met bloemkool (Colruyt)
Kindvriendelijk en toch gezond koken? Het kookteam van supermarktketen Colruyt to the rescue! Met twee soorten worstjes, graantjes, bloemkool, tomaatjes en lekkere kruiden maak je een leuk éénpansgerecht waar jong en oud van zal smullen.

Italiaanse kabeljauwfilets

Italiaanse kabeljauwfilets
Het succes van kabeljauw laat zich makkelijk verklaren: de smaakvolle vis leent zich tot talloze bereidingen. Denk dus niet alleen aan Belgische klassiekers, ook met mediterrane ingrediënten schittert deze vis. Ontdek in dit eenvoudige recept een heerlijk Italiaans ovenrecept met mozzarella, courgette en tomaat. Lekker met pasta, brood of gewoon zo.

Pasta all’amatriciana (Jeroen Meus)

Pasta all’amatriciana (Jeroen Meus)
Wie een op-en-top Italiaans gerecht wil klaarmaken, moet een pasta all’amatriciana zeker en vast in overweging nemen. Met gepekelde varkenswangen en tomaten maak je deze fantastisch simpele pasta die barstensvol typische smaken zit. Ook Jeroen Meus is er dol op. Ontdekt hieronder hoe hij deze klassieker klaarmaakt.

Mediterraanse maaltijdsoep

Mediterraanse maaltijdsoep
Een stevige maaltijdsoep kan erg smaken. Het is een lekkere, volwaardige en toch gezonde maaltijd waar je bovendien weinig werk aan hebt. Het hoeft daarnaast geen typische winterse keuze te zijn, integendeel! Ontdek in dit recept een fantastische zuiderse, zonnige maaltijdsoep die je zo naar de oevers van de Middellandse Zee brengt! Bovendien maak je dit gerecht voornamelijk klaar met bewaaringrediënten, perfect om op elk mogelijk moment te maken!

Pasta met gehakt, champignons en parmezaan (Jeroen Meus)

Pasta met gehakt, champignons en parmezaan (Jeroen Meus)
Met deze alledaagse pastabereiding bewijst Jeroen Meus eens te meer dat dit niet noodzakelijk in een banaal gerecht moet resulteren. Dit recept maak je in geen tijd klaar en bevat eenvoudige, betaalbare ingrediënten die toch heerlijk samenkomen. Enkel het lepeltje truffelpasta maakt dit gerecht tot een verdoken feestmaal!

Vegetarische chili met bonen (slowcooker)

Vegetarische chili met bonen (slowcooker)
De vegetarische variant van chili con carne, chili SIN carne, is heus geen minderwaardige versie van deze klassieker uit Mexico. Je kan het gebrek aan vlees perfect opvangen met allerlei ingrediënten. Bonen, bijvoorbeeld! Ze zijn goedkoop, voedzaam en geven het gerecht een unieke toets. Door het klaar te maken in een slowcooker heb je er bovendien weinig werk aan en komen alle smaken helemaal tot hun recht.

Provençaals gehaktbroodje met orzo

Provençaals gehaktbroodje met orzo
Een gehaktbroodje is altijd een interessante keuze om in je weekmenu op te nemen. Het vraagt weinig werk en past goed bij allerlei bijgerechten. In dit recept kiezen we voor een zuiderse aanpak door het gehakt extra op smaak te brengen en te combineren met een Provençaals sausje. De orzo-pasta maakt het alledaagse festijn compleet.

Pasta met geroosterde aubergine en tahini (Ottolengi)

Pasta met geroosterde aubergine en tahini (Ottolengi)
Wie houdt van een vegetarisch gerecht dat barstensvol smaak zit, moet deze rokerige pasta van Yotam Ottolenghi een keer proberen. Door de aubergines te roosteren creëer je een explosie aan smaken die zich fantastisch laat combineren met tahini. Het resultaat is een eenvoudige maar verfijnde pasta die zomer en zon uitstraalt.

Linguine met scampi, venkel en kerstomaat (Jeroen Meus)

Linguine met scampi, venkel en kerstomaat (Jeroen Meus)
Jeroen omschrijft dit smakelijke pastarecept als heel gewoon en toch een beetje feestelijk. De combinatie van scampi, venkel, kerstomaatjes en chili is immers een 'match made in heaven' waar je helemaal dol op zal zijn!

Orzo met tuinbonen (Jamie Oliver)

Orzo met tuinbonen (Jamie Oliver)
In dit recept van Jamie Oliver de essentie van een geslaagd vegetarisch recept perfect samen: smeuïge orzo (fijne pasta in de vorm van rijstkorrels), knapperige tuinbonen en een rokerig sausje met geroosterde kerstomaten en harissa.

Geroosterde eend met bloedappelsien en steranijs (Ottolenghi)

Geroosterde eend met bloedappelsien en steranijs (Ottolenghi)
In dit recept maakt Yotam Ottolenghi een klassieker met een twist klaar. Het bekende "Magret de canard à l'orange" uit Frankrijk, is een typisch recept met een eendenfilet en een saus op basis van appelsienen. Ottolenghi kiest in dit recept voor de iets verfijndere smaak van bloedappelsienen en voegt er talloze smaakmakers zoals steranijs aan toe. Het geheim? Enkele uren voorzien om het vlees rustig te laten marineren.

Pasta met halloumi en kerstomaatjes

Pasta met halloumi en kerstomaatjes
Kaasliefhebbers weten al langer dan vandaag dat halloumi een heerlijke en veelzijdige kaas is die de lekkerste vegetarische gerechten mogelijk maakt. Deze kinderlijk eenvoudige maar smaakvolle pasta met kerstomaatjes is daar een topvoorbeeld van.

Linguine met spinaziepesto en balletjes

Linguine met spinaziepesto en balletjes
De typische pesto Genovese (basilicum, knoflook en Parmezaanse kaas) is natuurlijk niet de enige manier waarop je dit stevige sausje kan bereiden. In dit recept maken we een pesto op basis van spinazie, een heerlijke variant die je net als de klassieke pasta pesto best serveert met linguine. De gehaktballen maken het festijn compleet, al kan je ze gerust achterwege laten indien je liever vegetarisch eet.