Recepten - sojasaus
Zalm met romige parelcouscous
Met de verrassende structuur van parelcouscous kan je leuke bereidingen maken. In dit wereldse recept gaan we aan de slag met een waaier aan frisse groentjes en een licht roomsausje, perfect afgewerkt met een smeuïg stukje zalm uit de oven. Prima comfortfood waar je jezelf niet schuldig bij hoeft te voelen!
Tagged With: broccoli, broccoliroosjes, comfort food, couscous, fris, groentebouillon, kerstomaatjes, kerstomaten, knapperig, komkommer, lente, lente-ui, lichte maaltijd, light, origineel, oven, ovengebakken, parelcousous, romig, room, roomsaus, soja, sojasaus, verfrissend, verrassend, vis, wereld, wereldkeuken, witte wijn, zalm
Duitse curryworst
Wat voor een groot deel van de Belgen een curryworst is, is in Duitsland iets heel anders. Meer zelfs, de Duitse curryworst is de enige echte: een versneden worst met een pittige tomatensaus afgewerkt met curry. Deze populaire snack kan je gerust beschouwen als het nationale gerecht van onze oosterburen. Met dit recept kan ook jij genieten van deze Duitse guilty pleasure!
Tagged With: azijn, balsamico, balsamicoazijn, bockwurst, braadworst, comfort food, curryketchup, currysaus, curryworst, Duits, Duitsland, fast food, frieten, frietjes, guilty pleasure, kerry, ketchup, kruidig, pittig, snack, snelle hap, sojasaus, tomatensaus, worst
Japanse zalmtartaar
Een geslaagde amuse blinkt uit in eenvoud én smaak. Dit originele en toch buitengewoon eenvoudige recept slaagt met glans in die opdracht: smeuïge zalm met enkele oosterse smaakmakers die tot een hapklare tartaar wordt bereid.
Tagged With: amuse, Aziatisch, chili, fijngehakt, gember, gerookte zalm, hapje, japan, Japans, knoflook, lente-ui, look, Oosters, Orientaals, rauwe vis, rijstazijn, sesam, sesamolie, sesamzaad, sesamzaadjes, soja, sojasaus, tapa, tapas, tartaar, vis, voorgerecht, wereldkeuken, zalm
Pikante kipreepjes met kokosrijst
Wie graag varieert weet dat het de moeite loont om over de grenzen heen culinaire inspiratie op te doen. Aziatische gerechten zijn bijvoorbeeld heel smaakvol en verfrissend anders. Vooral het contrasteren van smaken is leuk, net zoals in dit lekkere recept: pittige kipreepjes die perfect passen bij smeuïge en smaakvolle rijst met kokos.
Tagged With: 5 spice powder, anders, Aziatisch, bamboe, bamboescheuten, chili, contrast, exotisch, fusion, kip, kipreepjes, knoflook, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, kruidig, look, marineren, Oosters, Orientaals, pikant, pittig, rijst, roerbakken, smaakvol, soja, sojasaus, sojascheuten, speciaal, uniek, variatie, verrassend, wereldkeuken, witte wijn, wokken
Zalm Teriyaki
De Japanse kooktechniek om vlees of vis dat gemarineerd is in sojasaus, Teriyaki, is ondertussen geen onbekend gegeven meer in Europa. Het allerfijnste aan deze eenvoudige methode is de hoeveelheid aan smaak die je op een minimum aan tijd kan garanderen. Ook zalm kan je perfect op deze manier bereiden met dit eenvoudige basisrecept.
Kip teriyaki
Voor liefhebbers van Aziatische kookstijlen is 'teriyaki' waarschijnlijk niet nieuw. Deze Japanse kooktechniek, waarbij stukjes vlees of vis in een marinade van sojasaus worden gebakken, staat garant voor snelle, smakelijke en originele recepten. Als je het nog nooit geprobeerd hebt is dit recept wat je zocht. Heerlijk en snel klaar!
Tagged With: Aziatisch, Azië, japan, Japans, kip, kippenblokjes, kippenfilet, knoflook, lente-ui, look, marinade, noedels, Oosters, oosterse invloeden, oosterse toets, rijst, sesam, sesamolie, sesamzaad, sesamzaadjes, snel klaar, snel makkelijk, snelle recepten, soja, sojasaus, teriyaki, wok, wokken
Steak met lichte peperroomsaus (Sandra Bekkari)
Het grootste nadeel aan zowat al onze Bourgondische klassiekers is dat ze niet echt gezond zijn. Een steak kan bijvoorbeeld niet zonder een smakelijk sausje, zullen velen beamen. Vooral peperroomsaus is populair; heerlijk maar niet mager. Gelukkig heeft Sandra Bekkari daar een oplossing voor. Ontdek in dit recept hoe je haar gezonde peperroomsaus kan klaarmaken!
Tagged With: België, Belgisch, biefstuk, cognac, dieet, diëten, frieten, frietjes, klassiek, klassieker, mager, nooit meer diëten, peperbolletjes, peperroomsaus, pepersaus, rood vlees, roomsaus, rund, rundssteak, rundsvlees, Sandra Bekkari, soja, sojaroom, sojasaus, steak, Vlaamse klassiekers, Vlaamse recepten
Kalfmedaillon met groenten en mosterdsaus (Pascale Naessens)
Pascale Naessens haar succesvolle recepten draaien doorgaans rond een heerlijke overdaad aan groentjes. Dat wil echter niet zeggen dat vlees taboe is, integendeel. In dit fantastisch eenvoudige recept (slechts een handvol ingrediënten!) komen enkele doodgewone ingrediënten samen tot een simpel en toch verrassend smaakvol resultaat.
Tagged With: afslanken, afvallen, bruine champignons, champignon, champignons, dieet, diëten, gezond, kalf, kalfmedaillon, kalfsmedaillon, kastanjechampignons, low carb, mager, mosterd, mosterdsaus, paddenstoel, paddenstoelen, Pascale Naessens, rood vlees, rund, slank, soja, sojasaus, spinazie, vlees
Oosterse runderreepjes met broccoli in slowcooker
Het allergrootste voordeel van een slowcooker is het ongelooflijke gebruiksgemak. Je kan het bijna moeilijk omschrijven als koken: alle ingrediënten in je slowcooker (crockpot) en afwachten maar. Het resultaat is immer sappig, mals en smaakvol. Met dit oosters getint recept hoef je nooit meer naar de afhaalchinees.
Tagged With: Aziatisch, bouillon, broccoli, bruine suiker, Chinees, comfort food, crockpot, easy, geduld, gemakkelijk, knoflook, langzaam, langzaam koken, look, noedels, Oosters, Orientaals, rijst, rund, runderlapjes, rundsbouillon, rundsvlees, sesam, sesamolie, sesamzaadjes, slow cooked, slowcooker, soja, sojasaus, sriracha, stoofvlees, traag, traag garen, traag koken, vleesbouillon
Pad Thai
Pad Thai is een populair éénpansgerecht uit Thailand. Rijstnoedels vormen de basis, samen met eieren en een veelheid aan kruiden en smaakmakers. Er bestaan heel wat varianten, wat het meteen niet zo'n vanzelfsprekend gerecht maakt om zelf eens te proberen. Gelukkig kan dit gemakkelijke recept een oplossing bieden; zonder moeite zelf Pad Thai klaarmaken!
Tagged With: Aziatisch, Azië, bruine suiker, China, Chinees, easy, ei, eieren, gemakkelijk, hip, ketchup, koriander, limoen, limoensap, noedels, oosten, Oosters, Orientaals, pad thai, pinda, pindanoten, rijstnoedels, roerbakken, scampi, snel klaar, soja, sojasaus, street food, streetfood, Thai, Thailand, Thais, trendy, vissaus, wereldkeuken, wok, wokgroenten, wokken
Groentesalade met geroosterde sesamzaadjes (Pascale Naessens)
Liefhebbers van gezonde salades zullen smullen van dit eenvoudige recept van Pascale Naessens. De oosterse accentjes maken deze magere salade origineel en opvallend lekker.
Tagged With: avocado, bekend, dieet, gezond, groenten, groentesalade, groentjes, mager, makkelijk, Oosters, Orientaals, origineel, Pascale, Pascale Naessens, Pascalle Naessens, puur pascale, radijs, rucola, salade, sesam, sesamzaadjes, simpel, sojasaus, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wortel
Nasi goreng met broccoli en roze garnaaltjes
Met een lekkere nasi goreng zorg je voor een gemakkelijk gerecht uit China waar je heerlijk mee kan variëren. Het basis-idee is dan ook eenvoudig: gebakken rijst met knapperige groentjes en eventueel vis/vlees naar wens. Perfect op een drukke weekdag. Deze variant met broccoli en roze garnaaltjes staat garant voor een lekker maal.
Tagged With: arachide, broccoli, champignons, China, Chinees, eenvoudig, exotisch, garnaaltjes, garnalen, gebakken rijst, gewokt, gezond, kastanjechampignons, makkelijk, nasi goreng, oosten, Oosters, Orientaals, rijst, rijstschotel, rode ui, roze garnaaltjes, roze garnalen, seasmolie, sesam, snel, snel klaar, soja, sojasaus, sojascheuten, vlug, wereldkeuken, wokken, wokschotel
Oosterse vispapillot met gebakken rijst
Vispapillots zijn om zo veel redenen het klaarmaken waard! Niet moeilijk, niet echt alledaags, makkelijk om mee te variëren en bovenal heel gezond. Zo'n gestoomd stukje vis met groenten heeft dan ook niet veel nodig om te schitteren op je bord. Een passende gebakken rijst maakt het maal af!
Tagged With: anders, Aziatisch, bonen, boontjes, curry, gebakken rijst, gember, gestoomd, gezond, low carb, mager, nasi, nasi goreng, Oosters, Orientaals, origineel, oven, papillot, papillots, prinsessenbonen, prinsessenboontjes, rijst, rode curry, soja, sojasaus, sojascheuten, stomen, Thais, tomaat, vis, vispapillot, vispapillots, witte wijn
Kippenbrazades met oosterse juliennegroentjes en gestoomde broccoli
Ietwat origineel en mager koken zonder ingewikkelde, dure of tijdrovende technieken is niet vanzelfsprekend. Het juiste recept vinden, dat is de truc! Deze makkelijke marinade maakt van een eenvoudige kippensaté een formidabel smaakvolle brazade die perfect past bij de simpele maar exotisch getinte groenteweelde.
Tagged With: appelsien, appelsiensap, brazade, broccoli, broccoliroosjes, cayenne, cayennepeper, chili, citroen, citroensap, dieet, eenvoudig, exotisch, fitness, gestoomd, gezond, groentjes, honing, julienne, juliennegroenten, jullienegroentjes, kip, kipfilet, kippen, kippenbrazade, kippensaté, kippenvlees, low carb, mager, makkelijk, marinade, olijfolie, Oosters, origineel, prei, saté, selder, sesam, sesamzaad, sinaas, sinaasappel, soja, sojasaus, stomen, stoomoven, wortel
Kip in zoet-zure saus met paprika
Ben jij gek op afhaal-chinees maar sta je evengoed graag zelf te koken? Dan is dit recept een must-try voor jou! Het resultaat is absoluut de moeite waard, alsof je zelf in de keuken van jouw favoriete afhaal-chinees staat.
Tagged With: afhaalchinees, ananas, ananassap, azijn, Chinees, ketchup, kip, look, maïzena, Oosters, Orientaals, paprika, rijst, sherry, soja, sojasaus, zoet-zure saus, zoet-zuur, zoetzure saus, zoetzuur