Zalm teryaki met sobanoedels (Sandra Bekkari)? Het beste recept vind je hier! Zalm teryaki met sobanoedels (Sandra Bekkari)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Zalm teryaki met sobanoedels (Sandra Bekkari)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Zalm teryaki met sobanoedels (Sandra Bekkari)
Recept Afdrukken
Dit oosterse recept van Sandra Bekkari met zalm, noedels en allerlei groentjes is een gezonde smaakbom waar je weinig werk mee hebt. Ideaal om op een doordeweekse dag een snelle en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten.
Zalm teryaki met sobanoedels (Sandra Bekkari)
Recept Afdrukken
Dit oosterse recept van Sandra Bekkari met zalm, noedels en allerlei groentjes is een gezonde smaakbom waar je weinig werk mee hebt. Ideaal om op een doordeweekse dag een snelle en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten.
Instructies
  1. Doe de dadels met de sojasaus, witte wijnazijn en sesamolie in een cutter/blender. Voeg ook het gepelde teentje look en geschilde stukjes gember toe.
  2. Mix grondig tot een gladde, smaakvolle saus.
  3. Schik de zalmfilets in een ovenschaal en bestrijk ze royaal met de saus. Laat een klein kwartiertje bakken op 180° in de oven. Let er op dat de filets van binnen nog smeuïg zijn.
  4. Snipper ondertussen de rode puntpaprika en sugarsnaps in stukjes. Hak ook de groene chilipeper fijn. Bak kort aan in een scheutje arachide-olie in een (wokpan).
  5. Gaar daarnaast de sobanoedels in lichtgezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  6. Roer tot slot de edamameboontjes door de groentjes en laat nog even warmen. De groentjes mogen absoluut nog wat beet hebben. Werk af naar smaak met peper en zout.
  7. Lepel in elk bord wat noedels. Schep daar flink groentjes over en schik er een zalmfilet op.
  8. Werk af met sesamzaadjes. Ook een partje limoen en/of enkele blaadjes peterselie (of koriander) zijn top. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*