Gelakte eend met mango en witloof (Colruyt)? Het beste recept vind je hier! Gelakte eend met mango en witloof (Colruyt)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Gelakte eend met mango en witloof (Colruyt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Gelakte eend met mango en witloof (Colruyt), 3.0 out of 5 based on 1 rating
Gelakte eend met mango en witloof (Colruyt)
Recept Afdrukken
Zin in meer variatie op het weekmenu? Probeer dan eens een recept dat werkt met smaken uit de andere kant van de wereld. Colruyt kiest bijvoorbeeld voor een smakelijk gerecht met gelakte eend en gebakken mango met witloof. Verrassend lekker!
Gelakte eend met mango en witloof (Colruyt)
Recept Afdrukken
Zin in meer variatie op het weekmenu? Probeer dan eens een recept dat werkt met smaken uit de andere kant van de wereld. Colruyt kiest bijvoorbeeld voor een smakelijk gerecht met gelakte eend en gebakken mango met witloof. Verrassend lekker!
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4personen 10minuten 25minuten 1uur
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
25minuten 1uur
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Halveer de limoen en rasp de schil van één helft. Pers beide helften uit. Meng het sap en de zeste met de oester- en sojasaus.
  2. Maak insnedes in de velkant van de eendenfilets in een rasterpatroon. Dompel onder in de saus en laat één uur marineren.
  3. Schil de mango en versnijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Versnijd de stronkjes witloof in kwartjes. Snijd de harde kern weg en snipper vervolgens in fijne reepjes.
  5. Verhit de kippenbouillon. Overgiet er de bulgur mee in een diepe kom. Dek af en laat 10 tot 15 minuten wellen.
  6. Verhit een braadpan. Bak de eendenfilets op de velkant een tiental minuten aan (vetstof hoeft niet) op matig vuur. Giet het vet regelmatig uit de pan.
  7. Draai de eendenfilets op en laat nog enkele minuten verder bakken op de andere kant.
  8. Schil en rasp de gember samen met het teentje knoflook fijn.
  9. Verhit een scheutje olie in een wokpan. Fruit de gember en knoflook, voeg dan mango en witloof toe. Laat een vijftal minuutjes bakken.
  10. Blus met vers geperst appelsiensap. Laat nog even inkoken en werk af met peper en zout.
  11. Haal de pitjes uit de granaatappel en roer door de bulgur.
  12. Versnijd de eendenfilets in dikke reepjes en serveer met de bulgur en het witloof met mango. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*