Recepten - pittig
Penne met chorizo, grijze garnalen en groene asperges

De mogelijkheden met pasta zijn eindeloos. En hoewel eenvoud doorgaans de meest verstandige keuze is, kan het nu en dan leuk en vooral extra lekker zijn om met net dat ietsje meer aan de slag te gaan. Ontdek daarom in dit recept een royale pasta met chorizo, bisque, grijze garnalen en groene asperges.
Tagged With: alledaags, apserge, aspergepunten, bisque, chorizo, deluxe, farfalle, garnalen, garnalenbisque, grijze garnalen, groene asperges, italiaans, Italië, kerstomaat, kerstomaten, knoflook, korte pasta, kreeftenbisque, kruidig, look, macaroni, met een twist, origineel, pasta, penne, peterselie, pittig, rigatoni, royaal, sjalot, Spaans, Spanje, surf and turf, tomaat, Varken, vis en vlees, worst, zee
Spaghetti vongole (Jamie Oliver)

Dit uiterst eenvoudige gerecht uit de Italiaanse keuken is een absolute klassieker geworden. Nochtans was het ooit een snelle, makkelijke hap voor Venetiaanse vissers. Vergis je echter niet: timing is cruciaal in dit authentieke en zilte gerecht. Jamie Oliver helpt je op weg!
Tagged With: alle seizoenen, chili, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kerstomaten, klassiek, klassieker, knoflook, pasta, peterselie, pikant, pittig, snel klaar, spaghetti, Venetië, venusschelpen, verfijnd, vis, vongole, voor elke dag, weinig ingrediënten, witte wijn, zee, zeevruchten, zilt, zomer, zomers, zonnig
Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst (Jeroen Meus)

Deze alledaagse pastabereiding van Jeroen Meus is een echte klassieker met veel smaak en pit. De Italiaanse venkelworstjes geven een eigenzinnige toets aan dit gerecht met een pittig en uitgesproken tomatensausje als finish.
Tagged With: basilicum, chili, chilivlokken, comfort food, dagelijkse kost, farfalle, gnocchi sardi, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kruidig, linguine, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, pittig, rozemarijn, saffraan, sjalot, sjalotten, spaghetti, tomaat, tomaten, tomatenpuree, tomatensaus, venkel, venkelworst, witte wijn, worst, zonnig, zuiders
Coquilles met chorizo en maïs

De elegante en verfijnde smaak van coquilles levert in de meeste gevallen eerder sobere gerechtjes op. Het is zonde zo'n kwaliteitsproduct te overgieten met te veel andere en sterke smaken. Met de juiste balans is het echter perfect mogelijk om gedurfde en originele combinaties te realiseren. Zo gaan we in dit recept aan de slag met chorizo en maïs! Perfect als verrassend (voor)gerecht dat alledaags en toch feestelijk is.
Tagged With: chili, chorizo, coquilles, feest, feestelijk, fris, koriander, lente-ui, limoen, maïs, origineel, pittig, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsvrucht, starter, verrassend, voorgerecht, wereld, wereldkeuken
Chorizo-scampi-prikkers met salsa verde (Jeroen Meus)

Jeroen Meus is van alle culinaire markten thuis. Ook een alledaags, zuiders hapje met een lekkere salsa tovert hij uit zijn koksmuts. Verras je gasten met deze eenvoudige prikkers van scampi, chorizo en mozzarella: heerlijk en toch eenvoudig.
Tagged With: amuse, aperitief, apero, augurken, azijn, basilicum, bezoek, chorizo, citroen, dagelijkse kost, dip, dipsaus, één, feest, feestelijk, hapje, Harissa, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kappertjes, knoflook, kruiden, kruidig, look, mediterraans, mosterd, mozzarella, olijfolie, oregano, peterselie, pittig, prikker, salsa, salsa verde, saté, saus, scampi, Spaans, Spanje, starter, surf and turf, tapa, tapas, tv, vis en vlees, voorgerecht, zomers, zon, zonnig, zuiders
Kalkoengyros met rijst (Sandra Bekkari)

Fans van Sandra Bekkari zullen opnieuw vrolijk worden van dit heel volledige en voedzame recept: met magere kalkoen- en paprikareepjes maakt ze een klassieke gyros, aangevuld met zilverrijst en erwtjes. Het resultaat is, zoals je van Sandra mag verwachten, enorm smaakvol en compleet zonder ongezond te worden.
Tagged With: gezond, groentebouillon, gyros, Harissa, kalkoen, kalkoengyros, Kalkoenreepjes, komijn, kruidig, kurkuma, lente-ui, mager, mediterraans, paprika, passata, pittig, rijst, Sandra Bekkari, smaakvol, zilvervliesrijst, zuiders
Thaise viscurry

Wie oosterse gerechten kan smaken, zal dit eenvoudige en kruidige gerecht weten te waarderen. Deze eenvoudige Thaise curry combineert alle klassieke ingrediënten tot een comfortabel gerecht met malse stukjes vis waardoor je je heel even aan de andere kant van de wereld waant. Lekker met noedels of rijst.
Eén-pan-spaghetti met chorizo

Niks zo comfortabel als een gerecht waar je slechts één pot of pan voor moet vuilmaken. In deze comfortabele pastabereiding zorgt de pittige smaak van chorizo voor pittige en smaakvolle spaghetti met tomatensaus.
Tagged With: balsamico, basilicum, champignons, chili, chorizo, comfort food, comfortabel, easy, één pan, éénpansgerecht, gemakkelijk, italiaans, Italië, kinderen, kindvriendelijk, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pikant, pittig, rode wijn azijn, Spaans, spaghetti, Spanje, tomaten, tomatensaus, Varken, varkensvlees, worst
Parelcouscous met venkel, courgette en scampi

Niet iedereen is fan van couscous vanwege de korrelige structuur. Herkenbaar? Probeer in dat geval parelcouscous. De structuur is volmondiger maar nog steeds verfijnd. Ontdek in dit zomerse recept een snelle en gezonde maaltijd met venkel, courgette en scampi.
Tagged With: beginner, chili, chilipeper, courgette, couscous, gezond, groentebouillon, kindvriendelijk, makkelijk, parelcouscous, pasta, peterselie, pikant, pittig, scampi, veel groentes, veel groentjes, venkel, vis, zee, zomer, zomers, zon, zongedroogde tomaatjes, zonnig
Mosselen met chorizo en cider

Liefhebbers van mosselen: opgelet! Dit makkelijke recept geeft een verrassende twist aan deze heuse delicatesse uit de lage landen! Enkele stukjes chorizo en wat chili zorgen voor een pittig accent, wat perfect gebalanceerd wordt met een fris, smeuïg sausje op basis van cider en room.
Tagged With: appelcider, chili, chilipeper, chorizo, cider, droge cider, fusion, Ierland, Iers, knoflook, kruidig, look, met brood, mosselen, noordzee, peterselie, pikant, pittig, room, sjalot, smaakvol, snel klaar, surf and turf, surf en turf, Varken, varkensvlees, vis, worst, zee
Piripiri kip met rijst en koolsla

Wie alle windstreken wil laten waaien door de keuken en houdt van pittige, erg smaakvolle gerechten zal van dit recept houden. Malse stukjes kip met Piripiri-saus (swahili voor chilipeper) worden immers heerlijk gecombineerde met een zogenaamde 'dirty rice', een rijstschotel uit de Creoolse keuken propvol smaakmakers en kruiden. Een frisse koolsla om de pittige smaken te compenseren maakt dit alledaagse festijn helemaal af.
Tagged With: afrika, amerika, bruine rijst, chili, chilipeper, chilipoeder, coleslaw, creools, dirty rice, feestelijk, fusion, gebakken rijst, gerookt, gevarieerd, Griekse yoghurt, kip, kippenbouillon, kippenbouten, kippenbovenbouten, knoflook, komijn, kool, koolsla, kruiden, kruidig, look, mayonaise, oregano, paprika, paprikapoeder, peri peri, peterselie, pikant, piripiri, pittig, puntpaprika, rijkelijk, rijst, royaal, saffraan, smokey, tomaat, tomaten, tomatenpasta, tomatenpuree, variatie, voor elke dag, wereldkeuken, witte kool, witte wijnazijn, wortel
Quinoa-gehaktballetjes uit de oven (Sandra Bekkari)

Iedereen is stiekem (of niet zo stiekem) dol op gehaktballen. In al hun eenvoud zijn het typische lekkernijen van bij ons die je op ontzettend veel manieren kan klaarmaken. Sandra Bekkari toont je in dit mediterrane recept hoe je ze gezonder kan maken. Door toevoeging van quinoa aan het gehakt zorg je voor gezondere én voedzamere balletjes die in combinatie met lekker veel groentjes in een royale, gegartineerde tomatensaus een waar festijn garanderen.
Tagged With: basilicum, courgette, dieet, gartineren, gegrild, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, gezond, gezonde variant, gratin, grillen, Harissa, Italiaanse kruiden, Italië, kaas, kalf, kalfsgehakt, kindvriendelijk, knoflook, kruidig, look, mager, mediterraans, middellandse zee, oven, ovenschotel, passata, pecorino, pittig, prei, quinoa, ras el hanout, rund, Sandra Bekkari, sjalot, tomaten, tomatensaus, vermageren, zomer, zonnig, zuiders
Kippenstoofpotje met Griekse pasta (Colruyt)

Gegrilde kippenboutjes zijn altijd een succes. Je kan ze op talloze manieren kruiden en combineren naar hartenlust. Het receptenteam van Colruyt bedacht een pittig gerecht met Griekse pasta: klein, smeuïg en ter grootte van een rijstkorrel. Aangevuld met stukjes courgette en flink wat kruiden levert dat een heerlijk alledaags gerechtje op.
Tagged With: alledaags, Colruyt, comfort food, courgette, éénpansgerecht, Griekse pasta, kip, kippenbillen, kippenbouten, knoflook, koriander, kruiden, kruidig, kurkuma, mediterraans, munt, orzo, pasta, pikant, piment d'espelette, pittig, saffraan, smaakvol, tomaten, tomatenpuree, voor elke dag, wereldkeuken, zuiders
Mexicaanse rijst met kippenhaasjes

Wie ooit de kans kreeg om een authentieke Mexicaanse rijstschotel te proeven, weet dat het een uitzonderlijke combinatie van uitgesproken kruiden en zachte rijst is die onweerstaanbaar lekker is. Ontdek in dit recept een eenvoudige variant, gecombineerd met lekkere kippenhaasjes.
Tagged With: avocado, cheddar, chili, chilipeper, gegratineerde kaas, geraspte kaas, gratin, kaas, kip, kippenhaasjes, komijn, koriander, kruidig, maïs, Mexicaans, Mexicaanse, Mexico, oregano, origineel, paprika, pikant, pittig, puntpaprika, rijst, tiomatenblokjes, tomaat, wereldkeuken
Scampi met tomatensaus (Pascale Naessens)

De elegante smaak van scampi kan ook Pascale Naessens bekoren. Een bijzonder verfijnde en smaakvolle saus is al wat ze erbij serveert in dit gerecht. Perfect als eenvoudig hoofdgerecht of royaal voorgerecht voor al wie gezond(er) eten voorop stelt.
Tagged With: citroentijm, dieet, eenvoudig, geen koolhydraten, gestoomd, gezond, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensaus, keto, low carb, mager, Pascale Naessens, pittig, provençaals, Provençaalse kruiden, scampi, stomen, szechuan, tomaten, tomatensaus, trostomaatjes, vermageren, vis, weinig ingrediënten, zee, zongedroogde tomaten, zuiders