Rokerige chorizo-zalm (Jamie Oliver)? Het beste recept vind je hier! Rokerige chorizo-zalm (Jamie Oliver)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Rokerige chorizo-zalm (Jamie Oliver)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Rokerige chorizo-zalm (Jamie Oliver), 5.0 out of 5 based on 1 rating
Rokerige chorizo-zalm (Jamie Oliver)
Recept Afdrukken
Chorizo, een pittige Spaanse worst, is een godsgeschenk om allerlei ingrediënten op een verrassende manier klaar te maken. De olie drie vrijkomt wanneer je de worst even aanbakt is immers ontzettend smaakvol en geeft instant karakter aan eender welke bereiding. Zo kiest Jamie Oliver voor een heel eenvoudige, zuiderse bereiding die toch een uitgesproken smakenpalet oplevert. Zalm, chorizo, tomaatjes, olijven en basilicum. That's it! Bonus? Dit recept heeft iets romantisch!
Rokerige chorizo-zalm (Jamie Oliver)
Recept Afdrukken
Chorizo, een pittige Spaanse worst, is een godsgeschenk om allerlei ingrediënten op een verrassende manier klaar te maken. De olie drie vrijkomt wanneer je de worst even aanbakt is immers ontzettend smaakvol en geeft instant karakter aan eender welke bereiding. Zo kiest Jamie Oliver voor een heel eenvoudige, zuiderse bereiding die toch een uitgesproken smakenpalet oplevert. Zalm, chorizo, tomaatjes, olijven en basilicum. That's it! Bonus? Dit recept heeft iets romantisch!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schik de zalmfilets op de vleeskant in een grote, koude pan met antikleeflaag. Zet op een middelmatig vuur.
  2. Terwijl de pan opwarmt, zal de zalm na een drietal minuten beginnen knisperen. Draai dan om en laat nog een vijftal minuten doorbakken op de velkant, tot het vel krokant is.
  3. Halveer ondertussen de kerstomaatjes en pluk de blaadjes basilicum. Verscheur of hak het merendeel van de blaadjes grof en meng samen met een scheutje balsamico, wat peper en zout door de tomaatjes.
  4. Hak de zwarte olijven fijn (ontpit ze eerst indien nodig) en meng met een scheutje water en olijfolie.
  5. Versnijd de chorizoworst in fijne plakjes. Laat de laatste twee minuten mee met de vis bakken.
  6. Voeg net op het einde de tomaatjes toe aan de pan, laat nog een half minuutje mee warmen zodat ze slechts lauw worden.
  7. Schik op elk bord een zalmfilet. Vul aan met wat tomaatjes, chorizo en fijngehakte olijven. Versier tot slot met de resterende blaadjes basilicum en serveer meteen. Smakelijk!
Notities

Dit low-carb gerechtje is heerlijk licht. Wens je toch wat meer? Vul aan met een frisse, groene salade en eventueel wat brood.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*