Peterselie? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 2 Peterselie? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 2

 

Recepten - peterselie

Zalm forestière

Zalm forestière
Surf and turf, zee en land, vis en vlees: noem het hoe je wil - de combinatie kan ontzettend lekker zijn. Dit snelle en gevarieerde gerecht combineert een traditioneel "houthakkerspannetje" (spek, aardappel, champignons, bonen & kruiden) met een malse zalmfilet. Heerlijk en toch alledaags.

Romige Spaghetti met Citroen, Crème Fraîche en Sappige Garnalen

Romige Spaghetti met Citroen, Crème Fraîche en Sappige Garnalen
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Hier is een heerlijk recept voor spaghetti met citroen, crème fraîche en garnalen. Dit gerecht is fris, romig en vol van smaak, ideaal voor een snelle en smakelijke maaltijd.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram spaghetti
  • 300 gram grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 biologische citroen (sap en rasp)
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
  • Handvol verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies:

  1. Kook de spaghetti: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook met de schil en citroensap van één citroen (enkel het gele gedeelte. Het witte is bitter en niet lekker) en kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is. Op deze manier krijgt je spaghetti al de gewenste citroen smaak. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
  2. Bereid de garnalen: Verhit de extra virgin olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort totdat hij begint te geuren (ongeveer 30 seconden). Voeg dan de garnalen toe en bak ze 2-3 minuten per kant, of totdat ze roze en gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet apart.
  3. Maak de saus: Zet het vuur laag en voeg de crème fraîche toe aan dezelfde pan. Roer goed door en voeg het citroensap en de citroenrasp toe. Voeg naar smaak zout en peper toe. Als de saus te dik is, kun je wat van het achtergehouden kookvocht van de pasta toevoegen om deze wat dunner te maken.
  4. Meng de spaghetti en garnalen door de saus: Voeg de afgegoten spaghetti toe aan de pan met de saus en roer goed door zodat alle pasta bedekt is met de saus. Voeg de gebakken garnalen toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.
  5. Serveer: Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de fijngehakte peterselie en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas. Voeg extra citroenrasp toe voor een frisse smaak, indien gewenst.

Geniet van je heerlijke bord spaghetti met citroen, crème fraîche en garnalen!

Salade met Luikse pens

Salade met Luikse pens
Vergeet het idee dat salades enkel uit rauwkost moeten bestaan. Een salade kan net zo goed een volwaardige maaltijd zijn die zelfs lauw of warm kan geserveerd worden. In Luik zijn ze bijzonder trots op hun 'Salade Liégeoise': een royale salade met boontjes, aardappel en spek. In dit recept bouwen we verder op dat concept en kiezen we voor een andere trots uit dezelfde stad: Luikse pensen.

Oostendse Noordzeetong

Oostendse Noordzeetong
Fijnproevers en liefhebbers van vis weten dat een kraakverse noordzeetong een absolute delicatesse is. En behalve knapperige frietjes heeft de smaakvolle vis weinig extra nodig. Alhoewel. Zoals je in dit recept kan ontdekken, doen ze er in Oostende graag verse garnaaltjes en een romig sausje bij. Feestelijker wordt het niet.

Mosselen met Oude Geuze in papillot (Sofie Dumont)

Mosselen met Oude Geuze in papillot (Sofie Dumont)
Mosselen blinken uit in eenvoud: eventjes stoven op hoog vuur en klaar. De pure smaak van de fijne zeevruchten heeft weinig extra nodig, al kan dit subtiele maar smaakvolle gerecht van Sofie Dumont de echte fijnproevers ongetwijfeld bekoren: mosselen, venkel, room, mosterd en bovenal Oude Geuze in een papillot. Klinkt perfect, toch?

Kipblokjes met witte kool

Kipblokjes met witte kool
Witte kool is ietwat vergeten groente die al eeuwenlang ontzettend populair is in West-Europa. Deze typische wintergroente kan je tegenwoordig het hele jaar door krijgen en is vooral geliefd in stoofpotjes. De voedzame groente is echter heel wat veelzijdiger dan dat. In dit recept maken we er een simpel maar lekker sausje van met wortel en tomaat, aangevuld met malse kippenblokjes. Voedzame comfort voor jong en oud!

Komkommersalade met haring

Komkommersalade met haring
Opgelegde haring is een buitengewoon ondergewaardeerd ingrediënt. Het wordt vaak als goedkoop en weinig interessant beschouwd. Nochtans is het een heel eerlijk en voedzaam product. In dit recept maken we er een frisse salade met komkommer mee. Perfect als lunch of bijgerecht.

Pasta met kip en tomatensaus (Loïc Van Impe)

Pasta met kip en tomatensaus (Loïc Van Impe)
Het leuke aan pasta is dat je het werkelijk met alles kan combineren. Dat weet ook Loïc Van Impe. In dit recept maakt hij een volledige kip klaar op een originele en vooral snellere manier. Heerlijk met pasta in een royale, kruidige tomatensaus en vers geraspte Parmezaanse kaas.

Kip Marsala (Rick Stein)

Kip Marsala (Rick Stein)
Marsala (een zoete, Italiaanse wijn) is een minder bekend ingrediënt dat een simpel gerecht heel kan opwaarderen en verrassend lekker kan maken. De Britse chef Rick Stein gebruikt de karaktervolle wijn bij kip en champignons, wat een simpel en toch verfijnd resultaat oplevert.

Pittige tomatenrisotto met vis

Pittige tomatenrisotto met vis
Het plezier van een risotto is de vlotte, makkelijke bereiding die je naar hartelust kan variëren. Dit recept laat je een pittige risotto op tafel zetten met stukjes vis, venkel en gedroogde tomaatjes. Snel klaar en ontzettend lekker!

Coquilles met chorizo (Nigella Lawson)

Coquilles met chorizo (Nigella Lawson)
Sommige ingrediënten zijn zo vol en puur van smaak, dat je het boodschappenlijstje erg kort kan houden en toch verrassend volledig kan koken. Nigella Lawson presenteert in dit uiterst eenvoudige gerechtje een smaakbom die wat feestelijker is en op elk mogelijk moment kan ingezet worden: coquilles met chorizo. Snel klaar maar buitengewoon smaakvol. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.

Pastasalade met mozzarella en tonijn

Pastasalade met mozzarella en tonijn
Deze pastasalade laat de zomer door je keuken waaien op een gezonde, smaakvolle manier. Volkoren penne, tonijn, zongedroogde tomaatjes, mozzarella, olijven,... Alles om je een zonnig mediterraan gevoel te bezorgen zit in recept verwerkt. Perfect als lunch, lichte maaltijd of royaal bijgerecht.

Tartaar van asperges en garnalen

Tartaar van asperges en garnalen
Een fris (voor)gerechtje dat op en top lente uitstraalt én een beetje chiquer mag zijn? Deze fraaie tartaar van asperges en grijze garnalen is wat je zoekt.

Tajine met vis

Tajine met vis
Een tajine is een ontzettend leuk ding om in de keuken te hebben. Het oogt niet alleen leuk, de speciale vorm draagt effectief bij tot een extra malse en smaakvolle manier van voedsel bereiden. Ontdek in dit recept een royaal basisrecept voor een smakelijke tajine met vis en groentjes.

Spicy spaghetti met scampi, salami en gremolata (Jeroen Meus)

Spicy spaghetti met scampi, salami en gremolata (Jeroen Meus)
Deze spicy pasta van Jeroen Meus is de uitgelezen keuze voor lekkerbekken die van eenvoudige en toch supersmaakvolle gerechten houden. Door salami en scampi te combineren krijgt het gerecht heerlijke 'surf 'n turf' vibes die perfect passen bij de simpele, pittige saus. De knapperige gremolata zorgt tot slot voor structuur en meer smaak. Een toprecept!