Chili? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3 Chili? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3

 

Recepten - chili

Linguine met scampi, garnalen en kerstomatensaus

Linguine met scampi, garnalen en kerstomatensaus
Wie houdt van een elegante pasta met het allerbeste uit de zee: deze linguine met scampi, garnalen en een verfijnd sausje van kerstomaten en witte wijn zal je doen watertanden. Met een minimum aan moeite én ingrediënten zet je deze luxueuze pasta zo op tafel.

Rundsvlees met gebakken champignons en rijst (Jeroen Meus)

Rundsvlees met gebakken champignons en rijst (Jeroen Meus)
Voor dit recept liet Jeroen Meus zich inspireren door de Japanse keuken. Eenvoudige maar volle smaken zorgen voor een alledaagse hap die lekker varieert: gebakken runderreepjes op teriyaki-wijze met champignons en rijst. Snel en lekker koken!

Noedelssalade met kip (Jamie Oliver)

Noedelssalade met kip (Jamie Oliver)
Wie niet bang is van een exotisch avontuur in de keuken, zal deze noedelssalade van Jamie Oliver zeker en vast waarderen! Zoals je mag verwachten van Aziatische gerechten bevat het gerecht een lekkere waaier aan contrasten: van smeuïge kip, tot gegrilde ananas, verse kruiden en chili.

Mexicaanse rijst met kippenhaasjes

Mexicaanse rijst met kippenhaasjes
Wie ooit de kans kreeg om een authentieke Mexicaanse rijstschotel te proeven, weet dat het een uitzonderlijke combinatie van uitgesproken kruiden en zachte rijst is die onweerstaanbaar lekker is. Ontdek in dit recept een eenvoudige variant, gecombineerd met lekkere kippenhaasjes.

Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes

Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes
Een malse varkenshaas is met recht en rede een favoriet stukje vlees van bij ons. De zachte smaak en sappige textuur past bij talloze ingrediënten en kookstijlen. Dit recept kiest resoluut voor de mediterraanse aanpak met een kruidige ratatouille en krokant gebakken rozemarijnpatatjes. Heerlijk alledaags en toch feestelijk smullen!

Spaghetti al ragù

Spaghetti al ragù
Ragù is een Italiaanse stoofsaus waar je talloze ingrediënten voor kan gebruiken. Het échte geheim? Tijd! In dit recept leer je een heel klassieke ragù maken op basis van spek en gehakt. Het lijkt op een bolognese-saus (wat ook een ragù is), al ligt de focus in dit recept sterker op tomaten, rode wijn en kruiden.

Pasta all’amatriciana (Jeroen Meus)

Pasta all’amatriciana (Jeroen Meus)
Wie een op-en-top Italiaans gerecht wil klaarmaken, moet een pasta all’amatriciana zeker en vast in overweging nemen. Met gepekelde varkenswangen en tomaten maak je deze fantastisch simpele pasta die barstensvol typische smaken zit. Ook Jeroen Meus is er dol op. Ontdekt hieronder hoe hij deze klassieker klaarmaakt.

Mediterraanse maaltijdsoep

Mediterraanse maaltijdsoep
Een stevige maaltijdsoep kan erg smaken. Het is een lekkere, volwaardige en toch gezonde maaltijd waar je bovendien weinig werk aan hebt. Het hoeft daarnaast geen typische winterse keuze te zijn, integendeel! Ontdek in dit recept een fantastische zuiderse, zonnige maaltijdsoep die je zo naar de oevers van de Middellandse Zee brengt! Bovendien maak je dit gerecht voornamelijk klaar met bewaaringrediënten, perfect om op elk mogelijk moment te maken!

Vegetarische chili met bonen (slowcooker)

Vegetarische chili met bonen (slowcooker)
De vegetarische variant van chili con carne, chili SIN carne, is heus geen minderwaardige versie van deze klassieker uit Mexico. Je kan het gebrek aan vlees perfect opvangen met allerlei ingrediënten. Bonen, bijvoorbeeld! Ze zijn goedkoop, voedzaam en geven het gerecht een unieke toets. Door het klaar te maken in een slowcooker heb je er bovendien weinig werk aan en komen alle smaken helemaal tot hun recht.

Kippendijen met citroen en spek (Gordon Ramsay)

Kippendijen met citroen en spek (Gordon Ramsay)
Dit gerecht is volgens de Britse chef Gordon Ramsay een schoolvoorbeeld van een feestelijk recept. Het zit barstensvol smaak, presenteert mooi, laat talloze bijgerechten toe en eist geen uren kooktijd. De knapperige kippendijen komen perfect tot hun recht in combinatie met de jus op basis van spek, citroen en cider.

Skreifilet met pittige uienkorst

Skreifilet met pittige uienkorst
Skrei is extra smaakvolle kabeljauw die rond Valentijn in seizoen is. Daarom wordt het vaak als 'lovefish' verkocht. Fijn aan deze stevige, witte vissoort is dat ze heel smaakvol is en daardoor weinig nodig heeft. Dit recept toont je bijvoorbeeld hoe een eenvoudig uienkorstje met wat pit voor een verrassend simpel resultaat kan zorgen!

Pasta met geroosterde aubergine en tahini (Ottolengi)

Pasta met geroosterde aubergine en tahini (Ottolengi)
Wie houdt van een vegetarisch gerecht dat barstensvol smaak zit, moet deze rokerige pasta van Yotam Ottolenghi een keer proberen. Door de aubergines te roosteren creëer je een explosie aan smaken die zich fantastisch laat combineren met tahini. Het resultaat is een eenvoudige maar verfijnde pasta die zomer en zon uitstraalt.

Kip met bloemkool in sojasaus

Kip met bloemkool in sojasaus
De oosterse marinade op basis van soja laat zich met talloze ingrediënten combineren. Zelfs een klassieke bloemkool van bij ons kan er door schitteren. In combinatie met stukjes kip maak je er een originele wokmaaltijd voor elke dag voor. Lekker met rijst of noedels!

Linguine met scampi, venkel en kerstomaat (Jeroen Meus)

Linguine met scampi, venkel en kerstomaat (Jeroen Meus)
Jeroen omschrijft dit smakelijke pastarecept als heel gewoon en toch een beetje feestelijk. De combinatie van scampi, venkel, kerstomaatjes en chili is immers een 'match made in heaven' waar je helemaal dol op zal zijn!

Thaise bowl met runderreepjes

Thaise bowl met runderreepjes
Regelmatig variëren is de sleutel tot blijvend eet- en kookplezier. Het kan bijvoorbeeld erg leuk zijn om te neuzen in recepten en bereidingstechnieken van de andere kant van de wereld. Zo deed het receptenteam van Colruyt inspiratie op in Thailand voor deze malse runderreepjes, vrolijk gepresenteerd in een bowl met veel groentjes en rijst.