Deze stevige vegetarische ovenschotel warmt je in een vingerknip op, zelfs op de allerkoudste dagen van het jaar. De smaakvolle bereiding bestaat uit een flinke portie linzen en bonen, aangevuld met bruine rijst en een kruidig tomatensausje, afgewerkt met flink wat cheddar. Heerlijk smeuïg én makkelijk op voorhand klaar te maken.
Deze stevige vegetarische ovenschotel warmt je in een vingerknip op, zelfs op de allerkoudste dagen van het jaar. De smaakvolle bereiding bestaat uit een flinke portie linzen en bonen, aangevuld met bruine rijst en een kruidig tomatensausje, afgewerkt met flink wat cheddar. Heerlijk smeuïg én makkelijk op voorhand klaar te maken.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 30minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 30minuten |
Cook Time |
30minuten |
Ingredients
- 1 ui gesnipperd
- 3 tenen knoflook geplet
- 2 stengels selder fijngesnipperd
- 1 wortel fijngesnipperd
- 1 kleine courgette fijngesnipperd
- 100 gram bruine rijst
- 500 ml groentebouillon
- 800 gram gepelde tomatenblokjes (400 gram)
- 400 gram gemengde bonen (blik)
- 400 gram linzen (blik)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 200 gram gemalen cheddar
- enkele takjes tijm
- gedroogde chilivlokken
- paprikapoeder
- oregano gedroogd
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Fruit de gesnipperde ui, knoflook, wortel, selder en courgette in een scheutje olijfolie gedurende een tiental minuten.
- Breng de gefruite groentjes op smaak met chili, oregano, paprikapoeder, enkele takjes tijm, peper en zout.
- Roer de rijst door de groentes en laat even aanbakken. Blus dan met de helft van de groentebouillon en de helft van de tomatenblokjes.
- Roer om, dek af en laat een kwartier pruttelen, of tot de rijst al dente is en het meeste kookvocht geabsorbeerd heeft. Kijk eventueel op de verpakking van de rijst voor preciezere instructies.
- Voeg de rest van de bouillon, tomatenblokjes, bonen, linzen en tomatenpuree toe. Laat een vijftal minuten doorkoken zodat de saus wat indikt.
- Controleer of de saus meer peper/zout nodig heeft. Een snuifje suiker kan ook geschikt zijn.
- Roer de helft van de gemalen cheddar door het gerecht. Stort daarna uit in een ovenschotel en bestrooi met de rest van de cheddar.
- Laat even gratineren onder de grill en serveer meteen. Smakelijk!
Recipe Notes
Dit gerecht kan je volledig op voorhand klaarmaken, enkel het gratineren laat je vanzelfsprekend zo. Indien je het gerecht de dag nadien wil opwarmen en afwerken dek je het af met aluminiumfolie en laat je het een half uurtje warmen op 160°. Verwijder de folie, bestrooi met de cheddar en laat dan nog even verder bakken tot de kaas goudbruin is (de grill-stand opzetten helpt).
Share this Recipe
Speak Your Mind