Artisjok? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Artisjok? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - artisjok

Antipasti-salade met kikkererwten

Antipasti-salade met kikkererwten
Salades saai? Niet als je deze volwaardige en geweldig smaakvolle salade hebt geprobeerd. Antipasti zijn de typische, gevarieerde hapjes die in Italië als aperitiefhapje worden geserveerd. Deze salade voegt verschillende ingrediënten uit die categorie samen in een royale salade die schittert als lunch of lichte maaltijd. De flinke portie kikkererwten zorgt er voor dat brood overbodig wordt en je een gezond maar voldaan gevoel hebt.

Parelcouscous met chorizo en halloumi

Parelcouscous met chorizo en halloumi
Snel, lekker en ontzettend smaakvol dankzij de pittige chorizo-worst. Dat is dit zuiderse recept met slechts een handvol ingrediënten kort en bondig omschreven. Perfect om op een drukke weekdag iets klaar te maken dat extra zon laat schijnen. Ook leuk als bijgerecht op een barbecue of snelle lunch.

Italiaanse spaghetti met ansjovis en artisjok (Colruyt)

Italiaanse spaghetti met ansjovis en artisjok (Colruyt)
Het kookteam van Colruyt kiest met deze snelle pasta voor een zonovergoten, Italiaanse spaghetti met typische ingrediënten die tegelijkertijd een verrassende pasta met frisse smaken oplevert die perfect is om op een warme dag van te genieten.

Italiaanse aperitiefkrans

Italiaanse aperitiefkrans
Ben je de typische potjes met chips, nootjes en blokjes kaas een beetje beu bij het aperitieven? Dan biedt deze Italiaanse krans met zonovergoten ingrediënten een uitweg. Met de meest verfijnde ingrediënten uit het mediterraanse schiereiland, verras je je gasten en laat je ze heerlijk smikkelen. Ook leuk als ontbijt of lichte lunch met knapperig brood.

Scampi met geroosterde artisjok

Scampi met geroosterde artisjok
De populariteit van scampi is eenvoudig te verklaren: een verfijnde, karakteristieke smaak die zich buitengewoon goed laat combineren met talloze ingrediënten. Eenvoud siert echter, denk maar aan die heerlijke klassiekers zoals scampi met look of diabolique. Dit eenvoudige recept (dat je best inzet als voorgerecht) kiest voor geroosterde artisjok: een ware delicatesse!

Gebakken zalm en pasta met broccoli en artisjok (Colruyt)

Gebakken zalm en pasta met broccoli en artisjok (Colruyt)
Met een mals stukje zalmfilet kan je in de keuken alle kanten op. In dit recept kiest het kookteam van Colruyt voor een zonnige bereiding met kerstomaatjes, broccoli, gemarineerde artisjok, mozzarella en pasta. Een heerlijk licht gerecht dat snel klaar is en het uitstekend doet op een warme zomerdag.

Vitello tonnato burgers

Vitello tonnato burgers
Vitello tonnato is een beroemd gerecht uit de Italiaanse keuken dat twee verrassende ingrediënten combineert: kalfsvlees met tonijn. Het concept achter dit verfijnde (voor)gerecht wordt in dit verrassende recept omgetoverd tot smakelijke hamburgers? Perfect om zonder enorme inspanningen verrassend en bovenal lekker te koken!

Pizza Quattro Stagioni

Pizza Quattro Stagioni
Deze pizza is een echte classic op het menu in een Italiaans restaurant. De moeilijk uitspreekbare naam betekent letterlijk vier seizoenen, en dat is precies waar deze rijkelijk belegde pizza voor staat!

Pizza capricciosa

Pizza capricciosa
Wie de menukaart van een echte, Italiaanse pizzeria al eens grondig heeft bestudeerd, weet dat er heel wat authentieke varianten bestaan. Eentje daarvan is de capricciosa. Deze variant werd ontwikkeld in Rome en is, dankzij de smaakvolle combinatie van artisjok, ham, champignons en olijven, eentje voor de fijnproevers.

Spiesje met serranoham, kaas en artisjok (Colruyt)

Spiesje met serranoham, kaas en artisjok (Colruyt)
Geen leuker hapje dan iets op een prikker! Proper, snel klaar en je kan er vooral heel tof mee variëren. Colruyt bezorgt je wat verse inspiratie om je zomerse terrasje nog gezelliger te maken.