Room | Room |

 

Recepten - room

Garnalenbisque met puree en gepocheerd ei

Garnalenbisque met puree en gepocheerd ei
Dit recept is ontzettend rijk aan smaken en texturen, waardoor het erg feestelijk is. Tegelijkertijd blijft het allemaal vrij eenvoudig en zijn er geen ingewikkelde of speciale kooktechnieken voor nodig. De garnalenbisque heeft enkel wat tijd nodig, de puree wat liefde en de gepocheerde eitjes een beetje training. Het wordt hoe dan ook heerlijk tafelen met dit royale voorgerecht of selecte hoofdgerecht.

Royale vispannetjes met wittewijnsaus

Royale vispannetjes met wittewijnsaus
Op feestelijke momenten is het nooit verkeerd om terug te grijpen naar beproefde klassiekers. Een vispannetje is bijvoorbeeld relatief eenvoudig maar kon toch erg luxueus zijn. Ontdek in dit recept een erg verfijnde bereidingsmethode van individuele potjes met de lekkerste stukjes vis en een elegant sausje op basis van witte wijn.

Gerookte zalm met scampi en mierikswortel

Gerookte zalm met scampi en mierikswortel
Wie wil genieten van het beste uit de zee, zal verlekkerd zijn op dit betrekkelijk eenvoudige maar desalniettemin erg lekkere en feestelijke voorgerechtje met gerookte zalm en scampi. De pittige en uitgesproken smaak van mierikswortel zorgt in combinatie met een frisse vinaigrette van limoen voor een erg compleet pallet aan smaken.

Pastinaakpuree met jagerssaus

Pastinaakpuree met jagerssaus
Zin in onvervalste comfortfood dat toch best chique is en met kwaliteitsvolle ingrediënten gemaakt wordt? Zoek niet verdere, deze herfstige en winterse combinatie van jagerssaus met pastinaakpuree is het perfecte kostje om buik en hart op te warmen op een kille avond.

Visstoofpotje met dille

Visstoofpotje met dille
Dille is een uitgesproken maar zacht kruid dat vooral bij vis een succes is. In dit volwaardige stoofpotje vol groentjes en stukjes vis geeft speelt het groene kruid een subtiele hoofdrol. Heerlijke, alledaagse kost die je heerlijk doet opwarmen na een kille dag aan zee.

Varkensmignonette met pastinaakcrème (Colruyt)

Varkensmignonette met pastinaakcrème (Colruyt)
Een stukje varkensvlees op het menu wordt wel eens onderschat omdat het relatief goedkoop vlees is. Niets is minder waar, mignonettes zijn bijvoorbeeld erg mager en verfijnd. In combinatie met een smeuïge pastinaakcrème, champignons, een mosterdsausje en kroketjes levert dat een alledaags en toch feestelijk gerecht op voor een zachte prijs.

Tagliatelle met kip in parmezaansaus

Tagliatelle met kip in parmezaansaus
Deze romige pasta met Parmezaanse kaas en malse stukjes kip is een prima keuze voor jong en oud. Het eenvoudige recept bevat evenmin moeilijke technieken waardoor het een perfecte keuze is om je weekmenu extra smaak te geven.

Kip met chorizo en champignons in spinazieroom (Colruyt)

Kip met chorizo en champignons in spinazieroom (Colruyt)
Er is niks zo comfortabel als een gerecht waarbij je het meeste werk kan overlaten aan de oven. Dat heeft het receptenteam van Colruyt goed begrepen. Dit smaakvolle recept is bovendien voor de echte lekkerbek: talloze smaken en texturen worden tot een fraai geheel gecombineerd: pittige chorizo, malse kippenbouten, knapperige stukjes aardappel, een smeuïg roomsausje met malse spinazie en zachte champignons. Een alledaags feest!

Raapjesroomsoep

Raapjesroomsoep
Rapen kan je zonder twijfel categoriseren bij de vergeten groentes. Het is nochtans een plaatselijke en voedzame groente die tijdens de herfst- en wintermaanden op je menu hoort te staan. Ingewikkeld hoeft dat zelfs niet te zijn: een eenvoudig soepje volgens de regels van de kunst is al voldoende om lekker te smikkelen!

Italiaanse kipfilet met asperges in pestosaus

Italiaanse kipfilet met asperges in pestosaus
Asperges, ook wel bekend als ons witte goud, associeer je niet meteen met Italiaanse bereidingen. Nochtans zijn aldaar de groene asperges courant en populair. Bovendien combineren ze prima met de witte variant. In dit recept wordt dit culinaire trio begeleid door een romige pestosaus en sappige kipfilets. Heerlijk!

Mosselen met chorizo en cider

Mosselen met chorizo en cider
Liefhebbers van mosselen: opgelet! Dit makkelijke recept geeft een verrassende twist aan deze heuse delicatesse uit de lage landen! Enkele stukjes chorizo en wat chili zorgen voor een pittig accent, wat perfect gebalanceerd wordt met een fris, smeuïg sausje op basis van cider en room.

Spaghetti met worst en venkelroomsaus

Spaghetti met worst en venkelroomsaus
Spaghetti is een heerlijke allemansvriend. De slange slierten doen het goed bij jong en oud omdat ze een toffe structuur hebben en met vrijwel alles kunnen gecombineerd worden. In dit recept voegen we er een romig sausje met venkel, stukjes champignon en knapperige stukjes worst aan toe. Onvervalste comfortfood!

Kip met dragonsaus (Nigella Lawson)

Kip met dragonsaus (Nigella Lawson)
In dit recept stelt Nigella Lawson een vereenvoudigde versie van een Franse klassieker voor: kip met dragon. Deze fantastische combinatie is een ware klassieker die je met behulp van dit snelle recept vlotjes op een doordeweeks dag op tafel tovert. Serveer met bijlagen naar wens!

Kippenreepjes in mosterdroomsaus

Kippenreepjes in mosterdroomsaus
Liefhebbers van een verfijnd gerecht met een Franse toets zullen hiervan smullen. De malse kippenreepjes uit dit recept combineren uitstekend met het smeuïge mosterdroomsausje en champignons. Heerlijk aan te vullen met bijgerechten naar wens!

Normandische kip (Piet Huysentruyt)

Normandische kip (Piet Huysentruyt)
Het culinaire erfgoed van Normandië heeft erg veel met appels te maken. Het is een typisch streekproduct dat in talloze bereidingen verwerkt wordt. Dit recept van Piet Huysentruyt doet dat idee alle eer aan: heerlijk sappige kip met een saus op basis van cider en calvados met lekkere stukjes appel.