Recepten - kappertjes
Pastasalade met mozzarella en tonijn
![Pastasalade met mozzarella en tonijn Pastasalade met mozzarella en tonijn](https://recepten.be/wp-content/uploads/Pastasalade-met-mozzarella-en-tonijn.jpg)
Deze pastasalade laat de zomer door je keuken waaien op een gezonde, smaakvolle manier. Volkoren penne, tonijn, zongedroogde tomaatjes, mozzarella, olijven,... Alles om je een zonnig mediterraan gevoel te bezorgen zit in recept verwerkt. Perfect als lunch, lichte maaltijd of royaal bijgerecht.
Tags: basilicum, blik, buffelmozzarella, fris, gezond, kappertjes, licht, light, lunch, mager, mozzarella, olijveb, pasta, pastasalade, penne, peterselie, rode ui, salade, tomaat, tomaten, tonijn, vinaigrette, vis, volkoren pasta, volkoren penne, zomer, zomers, zon, zongedroogde tomaten, zonnig
Wijting alla Milanese (Jeroen Meus)
![Wijting alla Milanese (Jeroen Meus) Wijting alla Milanese (Jeroen Meus)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Wijting-alla-Milanese-Jeroen-Meus.jpg)
Een op en top Italiaanse bereidingswijze? Alla Milanese! Traditioneel gaat het over een kalfslapje of kalfsschnitzel, aangevuld met pasta in een rijke tomatensaus. Jeroen Meus geeft een originele twist door met vis aan te slag te gaan. Wijting lijkt op kabeljauw en heeft iets fijnere smaak. Dagelijkse maar originele kost!
Tags: alla Milanese, ansjovis, chili, dagelijkse kost, één, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kaas, kabeljauw, kappertjes, knapperig, linguine, mediterraans, Milaan, panko, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, rozemarijn, rucola, spaghetti, tijm, tomaat, tomatenblokjes, tomatensaus, veel smaak, vis, visfumet, wijting, witte wijn, zuiders
Tonijnbrood (Ottolenghi)
![Tonijnbrood (Ottolenghi) Tonijnbrood (Ottolenghi)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Tonijnbrood-Ottolenghi.jpg)
Wie zin heeft in een origineel recept dat je bovendien op talloze manieren kan inzetten, moet dit enorm smaakvolle tonijnbrood van Yotam Ottolenghi geprobeerd hebben. In plaats van gehakt kiest hij voor ingeblikte tonijn, aangevuld met kerstomaatjes, ansjovis, Parmezaanse kaas en talloze smaakmakers. Opgelet: het resultaat is verslavend lekker!
Tags: ansjovis, basilicum, belegd broodje, broodje, chili, ei, eieren, gehaktbrood, kappertjes, kerstomaatjes, kerstomaten, komijn, kruidig, lunch, mayonaise, mediterraans, mosterd, origineel, Ottolenghi, paprika, parmezaanse kaas, pittabrood, smaakexplosie, speciaal, tomaat, tonijn, tonijn blik, tonijnbrood, tussen brood, verrassend, vis, wereldkeuken, werelds
Gepocheerde zalm met scampi en warme tartaar (Colruyt)
![Gepocheerde zalm met scampi en warme tartaar (Colruyt) Gepocheerde zalm met scampi en warme tartaar (Colruyt)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Gepocheerde-zalm-met-scampi-en-warme-tartaar-Colruyt.jpg)
Wie niet zo dol is op taaie of doorbakken zalm doet er goed aan om de vis te pocheren: slechts kort garen in water of een bouillon. Het receptenteam van Colruyt vult dat eenvoudige en altijd succesvolle idee aan met enkele gebakken scampi's en een warm tartaarsausje tot een alledaags en toch feestelijk gerecht.
Tags: aardappelen, alledaags, citroen, Colruyt, dragon, kappertjes, peterselie, scampi, tartaar, tartaarsaus, vis, vissaus, voor elke dag, warme saus, zalm, zalmfilet, zalmhaas, zee
Romeinse kip met geroosterde aardappelen (Jeroen Meus)
![Romeinse kip met geroosterde aardappelen (Jeroen Meus) Romeinse kip met geroosterde aardappelen (Jeroen Meus)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Romeinse-kip-met-geroosterde-aardappelen-Jeroen-Meus.jpg)
Jeroen Meus haalde voor deze snelle stoofpot inspiratie in de eeuwige stad. Hij serveert malse stukken kip in een rijke tomatensaus met paprika en rauwe ham, aangevuld met knapperige aardappelschijfjes en een kruidenslaatje.
Tags: aardappelen, dagelijkse kost, één, geroosterde aardappelen, ham, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kappertjes, kindvriendelijk, kip, kippenblokjes, kippenbouillon, kippenbouten, kippenkruiden, knoflook, kruidig, laurier, olijfolie, oregano, paprika, Porvençaalse kruiden, puntpaprika, rauwe ham, Rome, Romeins, rozemarijn, tijl, tomaat, tomatenblokjes, tomatensaus, veel smaak, verschillende smaken, zuiders
Royale vispannetjes met wittewijnsaus
![Royale vispannetjes met wittewijnsaus Royale vispannetjes met wittewijnsaus](https://recepten.be/wp-content/uploads/Royale-vispannetjes-met-wittewijnsaus.jpg)
Op feestelijke momenten is het nooit verkeerd om terug te grijpen naar beproefde klassiekers. Een vispannetje is bijvoorbeeld relatief eenvoudig maar kon toch erg luxueus zijn. Ontdek in dit recept een erg verfijnde bereidingsmethode van individuele potjes met de lekkerste stukjes vis en een elegant sausje op basis van witte wijn.
Tags: België, Belgisch, bezoek, butternut, chique, coquilles, Emmentaler, feest, feestelijk, garnalen, gegratineerd, gemalen kaas, gratin, gratineren, Gruyère, individuele porties, kabeljauw, kappertjes, kerst, kerstmis, kroketten, luxe, luxueus, nieuwjaar, noordzee, oud en nieuw, oudjaar, Pasen, peterselie, prei, preiwit, puree, rivierkreeftjes, room, roomsaus, scampi, schelvis, Sint-Jacobsvrucht, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsnoten, steranijs, vis, visbouillon, visfond, visfumet, vispannetjes, wijting, witte vis, witte wijn, witte wijnsaus, zalm, zee, zeevruchten
Chorizo-scampi-prikkers met salsa verde (Jeroen Meus)
![Chorizo-scampi-prikkers met salsa verde (Jeroen Meus) Chorizo-scampi-prikkers met salsa verde (Jeroen Meus)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Chorizo-scampi-prikkers-met-salsa-verde-Jeroen-Meus.jpg)
Jeroen Meus is van alle culinaire markten thuis. Ook een alledaags, zuiders hapje met een lekkere salsa tovert hij uit zijn koksmuts. Verras je gasten met deze eenvoudige prikkers van scampi, chorizo en mozzarella: heerlijk en toch eenvoudig.
Tags: amuse, aperitief, apero, augurken, azijn, basilicum, bezoek, chorizo, citroen, dagelijkse kost, dip, dipsaus, één, feest, feestelijk, hapje, Harissa, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kappertjes, knoflook, kruiden, kruidig, look, mediterraans, mosterd, mozzarella, olijfolie, oregano, peterselie, pittig, prikker, salsa, salsa verde, saté, saus, scampi, Spaans, Spanje, starter, surf and turf, tapa, tapas, tv, vis en vlees, voorgerecht, zomers, zon, zonnig, zuiders
Visstoofpotje met dille
![Visstoofpotje met dille Visstoofpotje met dille](https://recepten.be/wp-content/uploads/Visstoofpotje-met-dille.jpg)
Dille is een uitgesproken maar zacht kruid dat vooral bij vis een succes is. In dit volwaardige stoofpotje vol groentjes en stukjes vis geeft speelt het groene kruid een subtiele hoofdrol. Heerlijke, alledaagse kost die je heerlijk doet opwarmen na een kille dag aan zee.
Tags: aardappel, aardappelblokjes, aardappelen, champignons, comfort food, dille, éénpansgerecht, gerookt spek, graanmosterd, kabeljauw, kappertjes, koolrabi, koolvis, kruidig, noordzee, prei, room, roux, scampi, schelvis, spek, spekjes, spinazie, stoofpot, stoofpotje, vis, visbouillon, visstoofpotje, wijting, witte wijn, wortel, wortelen, zalm, zee
Vis in tomatensaus (Jamie Oliver)
![Vis in tomatensaus (Jamie Oliver) Vis in tomatensaus (Jamie Oliver)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Vis-in-tomatensaus-Jamie-Oliver.jpg)
Jamie Oliver mag dan wel een Britse chef zijn, hij is dol op de mediterrane keuken en weet precies hoe je met een handvol zuiderse ingrediënten een buitengewoon smaakvol gerecht op tafel tovert. Zo combineert hij in dit magere, low-carb recept een fijn stukje vis met een eenvoudige tomatensaus én is al het werk voor de oven.
Tags: afvallen, balsamico, basilicum, chili, dieet, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kappertjes, knofook, look, low carb, mager, mediterraans, olijfolie, olijven, oven, ovengebakken, ovenschotel, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, vermageren, vis, witte vis, zomer, zomers, zonnig, zuiders, zwarte olijven
Geroosterde bloemkool met burrata
![Geroosterde bloemkool met burrata Geroosterde bloemkool met burrata](https://recepten.be/wp-content/uploads/Geroosterde-bloemkool-met-burrata.jpg)
Bloemkool is in de lage landen een populaire groente. We kiezen er echter net iets te vaak voor om deze smaakvolle groente te koken. Andere bereidingswijzen leveren een heel andere smaak op. Roosteren, bijvoorbeeld. Het geeft de bloemkool een meer notige en hartige smaak. In combinatie met kikkererwten, kappertjes en mediterrane specerijen levert dat een snelle maar hartverwarmende vegetarische ovenschotel op. Een lichtjes gesmolten bol burrata maakt het festijn compleet (maar laat die gerust achterwege indien je liever vegan eet).
Tags: beginner, bloemkool, bloemkoolroosjes, burrata, comfort food, gesmolten kaas, Italië, kappertjes, kikkererwten, makkelijk, Marokko, mediterraans, met brood, met pasta, middellandse zee, mozzarella, Noord-Afrika, olijfolie, oven, ovengebakken, ovenschotel, peterselie, ras el hanout, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, weinig werk
Linguine met scampi, garnalen en kerstomatensaus
![Linguine met scampi, garnalen en kerstomatensaus Linguine met scampi, garnalen en kerstomatensaus](https://recepten.be/wp-content/uploads/Linguine-met-scampi-garnalen-en-kerstomatensaus.jpg)
Wie houdt van een elegante pasta met het allerbeste uit de zee: deze linguine met scampi, garnalen en een verfijnd sausje van kerstomaten en witte wijn zal je doen watertanden. Met een minimum aan moeite én ingrediënten zet je deze luxueuze pasta zo op tafel.
Tags: balsamico, basilicum, België, Belgisch, chili, chilipeper, garnalen, grijze garnalen, italiaans, Italië, kappertjes, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensaus, knoflook, linguine, luxe, noordzee, olijfolie, oregano, pasta, peterselie, romantisch, scampi, snel klaar, valentijn, voor elke dag, weinig werk, witte wijn, zee
Aardappelsalade met maatjes
![Aardappelsalade met maatjes Aardappelsalade met maatjes](https://recepten.be/wp-content/uploads/Aardappelsalade-met-maatjes.jpg)
Tijdens de zomermaanden kunnen we in België en Nederland genieten van een verfijnde lekkernij: maatjes (Hollandse nieuwe). Deze jonge, vette haringen hebben een uitzonderlijk lekkere smaak waar weinig extra bij hoort. Deze eenvoudige salade met aardappel doet het dan ook perfect als lunch of lichte maaltijd.
Tags: aardappel, aardappelsalade, appel, azijn, België, Belgisch, Benelux, bieslook, bonen, boontjes, dille, gezond, groene bonen, groene kruiden, haring, Hollandse Nieuwe, kappertjes, komkommer, lichte maaltijd, lunch, maatjes, mager, mayonaise, Nederland, Nederlands, peterselie, radijs, radijsjes, rode ui, salade, slaatje, sperziebonen, tuinkruiden, vinaigrette, vis, zee, zure room
Krokant schelvishaasje met tartaarsaus (Wout Bru)
![Krokant schelvishaasje met tartaarsaus (Wout Bru) Krokant schelvishaasje met tartaarsaus (Wout Bru)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Krokant-schelvishaasje-met-tartaarsaus-Wout-Bru.jpg)
Sterrenchef Wout Bru kiest in dit recept voor eenvoud. Het is het soort gerecht dat hij graag voor zichzelf maakt: niet al te moeilijk, met verfijnde producten en geweldig smaakvol. Het krokante schelvishaasje is verfijnd en toch alledaags, wat perfect past bij een zelfgemaakt tartaarsausje.
Tags: alledaags, augurk, augurkjes, dragon, fish and chips, gebakken krieltjes, gebakken vis, gepaneerd, kaas, kappertjes, korst, krielaardappelen, krieltjes, mayonaise, noordzee, origineel, paneren, parmezaanse kaas, schelvis, schelvishaasje, tartaar, tartaarsaus, veldsla, vis, visfilet, witte vis, Wout Bru, zee
Fishsticks met tartaar en erwtenpuree
![Fishsticks met tartaar en erwtenpuree Fishsticks met tartaar en erwtenpuree](https://recepten.be/wp-content/uploads/Fishsticks-met-tartaar-en-erwtenpuree.jpg)
Om lekker eten op tafel te zetten hoef je niet altijd het warme water opnieuw uit te vinden. Beproefde klassiekers hebben die status met een reden bereikt. Zo gaan we in dit toffe en kindvriendelijke recept aan de slag met fishsticks, een smeuïge puree met knapperige erwtjes en bovenal een op-en-top zelfgemaakte tartaarsaus. Comfort food voor alle leeftijden!
Tags: augurk, comfort food, dragon, ei, eieren, erwten, erwtenpuree, erwtenstoemp, erwtjes, fishstick, fishsticks, gemakkelijk, gepaneerd, hardgekookt ei, kappertjes, kids, kinderen, kindvriendelijk, kruiden, mayonaise, peterselie, puree, saus, slaatje, stoemp, tartaar, tartaarsaus, tuinkruiden, ui, uitjes, vis, voor alle leeftijden, voor kinderen, zee, zelfgemaakt, zelfgemaakte tartaarsaus, zilveruitjes
Spaghetti alla Norma (Jamie Oliver)
![Spaghetti alla Norma (Jamie Oliver) Spaghetti alla Norma (Jamie Oliver)](https://recepten.be/wp-content/uploads/Spaghetti-alla-Norma-Jamie-Oliver.jpg)
Deze vegetarische pasta met de meest authentieke mediterraanse vibes is een echte klassieker. Eenvoud is het sleutelwoord, met een hoofdrol voor de volle, romige smaak van aubergine. Jamie Oliver combineert de Siciliaanse saus met volkoren spaghetti, wat nog net iets meer smaak aan het geheel toevoegt.
Tags: alla Norma, aubergine, azijn, basilicum, geen vlees, gezond, groentesaus, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kappertjes, mediterraans, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pecorino, Siciliaans, Sicilië, snel klaar, spaghetti, tomaat, tomatenblokjes, tomatensaus, tomatenstukjes, vegetarisch, veggie, volkoren, voor elke dag, zonder vlees