Groentebouillon | - deel 2 Groentebouillon | - deel 2

 

Recepten - groentebouillon

Ragout met wortelen, bonen en gehaktballetjes (Sandra Bekkari)

Ragout met wortelen, bonen en gehaktballetjes (Sandra Bekkari)
Dit gerecht van Sandra Bekkari is een heerlijk gezond stoofpotje met veel groentjes en fijne gehaktballen voor het hele gezin. Ook wanneer je bezoek ontvangt is het een uitstekende keuze: al het werk kan je netjes op voorhand doen zodat het stoofpotje al staat de pruttelen wanneer je de deur opent.

Linzenbolognese (slowcooker)

Linzenbolognese (slowcooker)
Desondanks dat een bolognese-saus helemaal gericht is op vlees, kan je er met linzen een volwaardige en bijzonder lekkere vegetarische variant op maken. Door de saus klaar te maken met een slowcooker, geef je bovendien tijd aan alle ingrediënten om hun smaak helemaal en in alle rust te ontwikkelen.

Risotto met zalm en broccoli

Risotto met zalm en broccoli
Wie houdt van zuivere basisrecepten, zal smullen van deze risotto. Geen eindeloze lijst met ingrediënten, wel een correcte risotto volgens de regels van de kunst met een mals stukje zalm en knapperige broccoliroosjes.

Knolseldersoep met balletjes

Knolseldersoep met balletjes
Wie houdt er niet van soep? Het is niet moeilijk om klaar te maken, smaakt altijd en is heerlijk gezond. In dit recept bereiden we een klassieker uit groormoeders keuken die vooral tijdens de herfst- en wintermaanden geschikt is: knolselder soep met zelfgemaakte gehaktballetjes!

Zalmgratin met spinazie

Zalmgratin met spinazie
Een gegratineerde ovenschotel (met net dat beetje kaas te veel) kan ongelooflijk smaken na een kille dag. In dit recept gaan we aan de slag met malse zalmfilets en spinazie: een klassieke combinatie die altijd werkt. Deze schotel is bovendien perfect om voor een grote(re) groep te koken of een dag op voorhand.

Jambalaya (Loïc Van Impe)

Jambalaya (Loïc Van Impe)
Jambalaya kan je gerust als een soort paella omschrijven. Deze Creoolse klassieker maak je immers door rijst traag te laten garen in een ruime pan. Perfect om een groot gezelschap van lekkers te voorzien. Loïc toont in dit recept zijn versie met merguez en varkensspiering en lekker veel cajunkruiden!

Orzo met kerstomatensaus

Orzo met kerstomatensaus
Orzo is een leuk ingrediënt om meer variatie aan te brengen in je gerechten. Deze Griekse pasta lijkt eerder op rijst qua vorm en kan heel wat kookvocht absorberen. Hierdoor wordt de pasta extra zacht en smaakvol. Of je nu een eenvoudige vegetarische pasta zoekt of een lekker bijgerecht, deze kruidige pasta is wat je zoekt.

Vegetarische paella (Jeroen Meus)

Vegetarische paella (Jeroen Meus)
Paella is het wereldberoemde signatuurgerecht uit Spanje. Over wat nu de meest authentieke bereiding is, wordt al jaren gediscussieerd. Er bestaan dan ook talloze varianten. Dat weet ook Jeroen Meus, in dit recept ontwerpt hij immers zijn eigen vegetarische variant met gegrilde groentjes en halloumi. Smullen!

Pasta met bloemkoolsaus

Pasta met bloemkoolsaus
De beste vegetarische recepten blinken uit in eenvoud en respect voor de pure smaak van groentes. Wie houdt van kaas en bloemkool zal dan ook dol zijn op deze snelle pasta waar je elke maag mee gevuld krijgt.

Soep van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten (Sandra Bekkari)

Soep van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten (Sandra Bekkari)
Op Sandra Bekkari kan je rekenen in je zoektocht naar lekkere, verrassend en gezonde receptjes. Dit smaakvolle soepje is zowel alledaags, als erg feestelijk wanneer je het serveert met sint-jakobsnoten. Extra bonus: ook de allerkleinsten zullen smullen van dit voedzame soepje met zoete aardappel en gember.

Linguine met scampi en bloemkoolsaus

Linguine met scampi en bloemkoolsaus
Een smeuïg gerecht op basis van witte saus is meestal niet erg gezond. Daar bestaat gelukkig een eenvoudige oplossing voor: bloemkoolsaus! Zo krik je het aantal groentjes op je weekmenu zonder moeite flink op. In dit recept wordt de saus gecombineerd met linguine, frisse erwtjes en scampi. Lekkere, alledaagse en bovenal gezonde kost.

Griekse ovenschotel met gehakt en aubergine (Colruyt)

Griekse ovenschotel met gehakt en aubergine (Colruyt)
Een lekkere ovenschotel is ideaal om voor een grotere groep te koken. Bovendien kan je het meeste werk op voorhand doen. Dit recept van Colruyt bevat flink wat Griekse invloeden zoals feta en aubergine, waardoor je flink wat variatie in je weekmenu kan brengen!

Scampi op Italiaanse wijze

Scampi op Italiaanse wijze
Al wie op zoek is naar een uitmuntend voorgerechtje dat rijk is van smaak en toch niet zo moeilijk is, moet dit recept absoluut proberen! De volle smaak van scampi's wordt heerlijk gecombineerd met dunne plakjes Italiaanse coppa en een heerlijke roomsausje bij op basis van witte wijn. Met dit voorgerecht kan jouw culinaire festijn niet meer stuk!

Gele curry met scampi

Gele curry met scampi
Kant-en-klare curry's zijn een godsgeschenk om snel en efficiënt een oosterse wind door je gerechten te jagen. De rode variant is heel bekend, maar wist je dat er ook gele curry's te vinden zijn? Deze zijn iets minder uitgesproken van smaak. Zo zorg je in combinatie met een flinke hoeveelheid groentjes en scampi zonder enige moeite voor een heel smaakvol gerecht.

Butternut-risotto met scampi

Butternut-risotto met scampi
Een vrij eenvoudige en alledaagse bereiding die toch ook feestelijk kan ingezet kan worden? Risotto! Deze smeuïge klassieker uit de Italiaanse keuken kan zonder problemen gecombineerd worden met allerlei ingrediënten. Deze variant met stukjes butternut en scampi is ideaal tijdens de herfst- en wintermaanden.