Recepten - broccoli
Kalfssnede met aardappelpannetje en broccoli (Colruyt)

Een mals en mager stukje kalfsvlees mag nu en dan niet op het menu ontbreken. In dit recept combineert het kookteam van Colruyt de verfijnde smaak met knapperige krieltjes, broccoli en een zuiders accentje van Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Lekker simpel voor elke dag!
Tagged With: aardappelen, biefstuk, broccoli, broccoliroosjes, Colruyt, dagelijks, eenvoudig, gebakken patatjes, Italiaanse kruiden, kalf, kalfsbiefstuk, kalfssneden, kalfsvlees, kindvriendelijk, krieltjes, parmezaan, parmezaanse kaas, patatjes, pijnboompitjes, simpel, steak, voor elke dag, weinig ingrediënten, zuiderse toets
Zalm op Siciliaanse wijze (Gino D’Acampo)

Een mals stukje zalm is met recht en rede een geliefde keuze wereldwijd. De roze vis heeft een volle, rijke smaak die zich makkelijk laat combineren met ingrediënten uit alle wereldstreken. De Italiaanse tv-kok Gino D'Acampo bereidt in dit recept de vis op Siciliaanse wijze: met geroosterde paddenstoelen, knoflook en broccoli. Uiterst simpel en toch ontzettend efficiënt. Heerlijk zuiders genieten.
Tagged With: broccoli, chili, citroen, gezond, Gino d'Acampo, italiaans, Italië, knoflook, low carb, mager, olijfolie, paddenstoelen, paprikapoeder, puur, roze vis, Siciliaans, Sicilië, simpel, vis, weinig ingrediënten, zalm, zuiver
Linzenstoofpotje met mosterd (Colruyt)

Vlot en gezond vegetarisch koken lukt perfect met dit simpele stoofpotje van het kookteam van Colruyt. Linzen zijn immers goedkoop en ontzettend voedzaam, zeker in combinatie met heel wat kruiden, tomaat, mosterd en broccoli.
Tagged With: alle seizoenen, bieslook, broccoli, budget, Colruyt, comfort food, dragon, geen vlees, graanmosterd, groene linzen, groentebouillon, hazelnoten, kruiden, kruidig, laurier, linzen, linzenstoofpotje, makkelijk, rode ui, snel klaar, stoofpotje, tijm, tomaat, traditionele mosterd, vegetarisch, veggie
Forelfilet met broccolipuree en kruidenroomsaus

Vis en puree is een klassieke match. En terecht! De delicate smaak van een zacht stukje vis past nu eenmaal goed bij een smeuïge puree. In dit recept gaan we aan de slag met extra verfijnde ingrediënten, zoals forel en verse kruiden, om een alledaagse gerecht op tafel te zetten dat toch stijl heeft.
Tagged With: aardappelen, alledaags, België, Belgisch, bieslook, bimi, boerenkost, broccoli, broccolipuree, broccolistoemp, dragon, eenvoudig, forel, forelfilet, groene kruiden, grootmoeders keuken, kindvriendelijk, klassiek, kruiden, kruidenroom, loskokende aardappelen, makkelijk, peterselie, puree, room, roomsaus, roomsausje, stoemp, tuinkruiden, verse kruiden, vis, voor elke dag, witte vis
Gegratineerde varkenshaas met broccolipuree en sjalotsaus

Dit eenvoudige, alledaagse recept valt toch op doordat de malse stukjes varkenshaas een extra luxueuze touch krijgen door ze met een pakje abdijkaas even te gratineren. Samen met een smeuïge broccolipuree en een verfijnd sausje van sjalot levert dat een heerlijk gerecht voor elke dag op dat toch een beetje anders is.
Zalm met broccoli en parelcouscous (Colruyt)

De receptenmakers van supermarktketen Colruyt zorgen voor gevarieerde, betaalbare en niet al te moeilijke recepten. Dit is daar een prima voorbeeld van: een mals en gezond stukje zalm dat heerlijk en makkelijk gecombineerd wordt met parelcouscous, broccoli en mosseltjes in een (kant-en-klare) bearnaisesaus. Of hoe je snel en toch verrassend culinair kan koken op een gewone weekdag.
Tagged With: bearnaise, bearnaisesaus, broccoli, couscous, culinair, gezond, graan, kant-en-klaar, mosselen, mosseltjes, olijfolie, parelcouscous, pasta, saus, snel klaar, tarwe, verrassend, vis, voor elke dag, wortel, wortelen, zalm, zalmfilet, zalmhaas
Rijstschotel met kippenhaasjes en chorizo (Colruyt)

Bij gebrek aan tijd is een ovenschotel, die je eventueel op voorhand al klaarmaakt, een godsgeschenk. Het receptenteam van Colruyt combineert de zachte smaak van kip, met de pittige smaak van chorizo. Aangevuld met rijst, een kaaskorstje en een tomatensausje met erwten en broccoli, levert dat onvervalste comfortfood op voor jong en oud!
Tagged With: broccoli, cayennepeper, chorizo, chorizoworst, Colruyt, comfort food, comfortfood, dag op voorhand, Emmentaler, erwten, erwtjes, gegratineerd, gratin, kaas, kerstomaatjes, kerstomaten, kids, kindvriendelijk, kip, kipblokjes, kipfilet, kippenhaasjes, kippenstukjes, makkelijk, ovengebakken, ovenschotel, pasta, peterselie, rijst, rijstschotel, tomatenblokjes, tomatensaus, Varken, varkensvlees, voor elke dag
Ovenschotel met zalm en broccolistoemp (Jeroen Meus)

Volgens Jeroen Meus is dit recept perfect om kinderen vis te leren eten. De smeuïge ovenschotel bestaat uit drie lekkere en eenvoudige laagjes: broccolipuree, stukjes zalm in een sausje en een krokant kaaskorstje. Ideale comfort food voor alle leeftijden.
Tagged With: aardappelen, broccoli, broccolipuree, broccolistoemp, comfort food, dagelijkse kost, één, gegratineerd, gratin, gratineren, Jeroen Meus, kaas, kaaskorst, kids, kinderen, kindvriendelijk, loskokende aardappelen, oven, ovenschotel, puree, roux, saus, vis, voor alle leeftijden, voor elke dag, witte ijn, zalm
Varkenssneden met uiensaus en broccolipuree (Colruyt)

Voor (h)eerlijke boerenkost mag er altijd een plaatsje op het weekmenu voorzien worden, wat het kookteam van Colruyt betreft. In dit recept is eenvoud troef: malse varkenssneden met een pure broccolipuree en een smaakvol uiensausje.
Tagged With: ajuin, alledaags, Belgisch, boerenkost, broccoli, broccolistoemp, brocolipuree, bruine saus, budgetvriendelijk, Colruyt, grootmoeders keuken, jus, kindvriendelijk, puree, snel klaar, stoemp, uien, uiensaus, van bij ons, Varken, varkenslapjes, varkenssneden, varkensvlees, vlaams, voor elke dag, weinig ingrediënten
Broccoligratin met worst en asperges

Een perfect en snel klaargemaakt gerecht tijdens de herfst en wintermaanden? Gegratineerde puree! Je kan er immers zowat alle denkbare ingrediënten in kwijt en is populair bij jong en oud. In dit gerecht ontdek je een eenvoudige en toch verfijnde versie met broccoli, worst en groene aspergepunten.
Tagged With: aardappelpuree, asperge, aspergepunten, asperges, boerenworst, broccoli, broccolistoemp, chipolata, comfort food, éénpansgerecht, Emmentaler, gegratineerd, gemalen kaas, geraspte kaas, gratin, gratineren, Gruyère, herfst, kaas, kids, kindvriendelijk, kippenworst, merguez, ovengebakken, ovengerecht, pijnboompitjes, pijnboompitten, puree, stoemp, winter, worst
Curry van groene groenten met noedels (Jeroen Meus)

Wie houdt van gerechten met een exotische insteek, zal dol zijn op dit vegetarische recept van Jeroen Meus. Met een flinke portie groene groentjes, groene curry en Japanse noedels zorgt hij voor een alledaags gerecht dat toch weet te verrassen.
Tagged With: asperges, Aziatisch, Azië, bonen, broccoli, courgette, curry, dagelijkse kost, erwten, exotisch, geen vlees, gember, gezond, groene curry, groene groenten, japan, Japans, Jeroen Meus, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, limoen, noedels, Oosters, Orientaals, pasta, Udon, veel groentes, vegetarisch, veggie, vissaus, vitaminen, voor elke dag, wok, wokken, wokpan
Zalm teriyaki met noedels

Dit recept is perfect om een snelle hap op tafel te toveren die heerlijke oosterse smaken bevat.
Tagged With: Aziatisch, Azië, broccoli, cashew, cashewnoten, chili, chilipeper, gember, honing, japan, Japans, noedels, Oosters, pinda, pindanoten, rap, sesam, sesamolie, sesamzaadjes, snel, snel klaar, snelle hap, soja, sojasaus, suiker, teriyaki, vis, vlug, wok, wokken, woknoedels, zalm, zalmfilet, zalmhaas
Gepofte aardappelen met kruidenkaas, zalm en broccoli

Door aardappelen zorgvuldig in te snijden, kan je ze heerlijk klaarmaken in de oven. De bereidingswijze is bekend onder de term 'hasselback', maar laat heel wat varianten toe. In dit recept met weinig ingrediënten (handig!) gebruiken we smeuïge roomkaas op ze nog verfijnder te maken. De knapperige broccoli en gerookte zalm passen er perfect bij.
Scampi’s met broccoli, groene asperges en soja-sesamdressing (Sandra Bekkari)

In dit pittige recept van Sandra Bekkari is bijna al het werk voor de oven, dat geeft je meer tijd om lekker te genieten. Dit recept is dan ook een aanrader wanneer je bezoek hebt. Bovendien is de eenvoudige combinatie van groene asperges, broccoli en scampi onweerstaanbaar lekker. Het pittige sausje met oosterse toetsen maakt het gerecht helemaal compleet.
Tagged With: afslanken, afvallen, asperges, bakplaat, bezoek, broccoli, chili, chilivlokken, dieet, diëten, fris, groene asperges, knoflook, lente, limoen, low carb, mager, makkelijk, oven, ovengerecht, ovenschaal, rijst, sana, Sandra Bekkari, scampi, scampi's, sesamzaadjes, slank, snel klaar, soja, sojasaus, vermageren, vis, weinig werk, zee
Parelcouscous met zalm en broccoli

Wie het wekelijkse menu van een gezin beheert, kent die typische strijd: hoe zorg ik voor een gezonde avondmaaltijd waar ik geen uren voor in de keuken hoef te staan en waar iedereen van smult? Dit vlotte recept biedt daar een perfect antwoord op: smeuïge zalm met parelcouscous en broccoli. Heerlijk gewoon, gewoon heerlijk.
Tagged With: alledaags, broccoli, citroen, comfort food, couscous, doordeweeks, gezond, groentebouillon, halfgedroogde kerstomaatjes, halfgedroogde tomaatjes, halfgedroogde tomaten, kindvriendelijk, kippenbouillon, paprikapoeder, parelcouscous, peterselie, pijnboompitjes, pijnboompitten, snel klaar, vis, voor elke dag, voor het gezin, weinig ingrediënten, weinig werk, zalm, zalmfilet, zomers, zonnig