De receptenmakers van supermarktketen Colruyt zorgen voor gevarieerde, betaalbare en niet al te moeilijke recepten. Dit is daar een prima voorbeeld van: een mals en gezond stukje zalm dat heerlijk en makkelijk gecombineerd wordt met parelcouscous, broccoli en mosseltjes in een (kant-en-klare) bearnaisesaus. Of hoe je snel en toch verrassend culinair kan koken op een gewone weekdag.
De receptenmakers van supermarktketen Colruyt zorgen voor gevarieerde, betaalbare en niet al te moeilijke recepten. Dit is daar een prima voorbeeld van: een mals en gezond stukje zalm dat heerlijk en makkelijk gecombineerd wordt met parelcouscous, broccoli en mosseltjes in een (kant-en-klare) bearnaisesaus. Of hoe je snel en toch verrassend culinair kan koken op een gewone weekdag.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 4 zalmfilets
- 200 gram voorgekookte mosselen
- 1 broccoli
- 3 wortelen
- 1 sjalot
- 200 gram parelcouscous
- 300 ml bearnaisesaus
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de broccoli in fijne roosjes. Schil de stam van de broccoli en versnijd samen met de wortelen in fijne reepjes (julienne).
- Kook de groentjes samen met de parelcouscous gedurende een 8-tal minuten in een ruime hoeveelheid gezouten water.
- Pel en snipper ondertussen de sjalot fijn.
- Bak de zalmfilets gedurende 5 minuten langs elke kant aan in olijfolie in een ruime pan. Strooi de gesnipperde sjalot rond de vis zodat die kan mee garen. Kruid met peper en zout.
- Verwarm tot slot de bearnaisesaus. Roer er net voor het opdienen de mosselen door.
- Verdeel de parelcouscous met groentjes over de borden. Schik er telkens een gebakken zalmfilet op. Werk af met een royale lepel bearnaisesaus. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind