Belgisch | Belgisch |

 

Recepten - Belgisch

Omelet met cheddar en groene asperges

Omelet met cheddar en groene asperges
Of je nu helemaal zonder inspiratie zit of een lekkere klassieker zoekt: een omelet is altijd weer een uitstekende keuze! Het vraagt weinig werk en biedt bovendien heel wat opties. In dit vegetarische recept kiezen we voor groene asperges, cheddar, zure room en kerstomaatjes. Klaar in een handomdraai en lekker tafelen zonder zorgen.

Platbrood met gerookte zalm

Platbrood met gerookte zalm
Met platbrood (flatbread) kan je een ruime groep ongerezen, plat brood benoemen. In dit recept kiezen we voor een snelle, handige oplossing door met een pizzabodem te werken. Belegd met mascarpone, rode ui, kappertjes, gerookte zalm en dille levert dat een onweerstaanbaar gerecht op het midden houdt tussen een Italiaanse pizza en Duitse flammkuchen met een Scandinavische toets.

Messchedes in de oven (Pascale Naessens)

Messchedes in de oven (Pascale Naessens)
Iedereen is vertrouwd met mosselen, coquilles, scampi, gamba, oesters,... Maar er is nog heel wat meer te ontdekken binnen de categorie van 'zeevruchten'. Neem nu messchedes (couteaux). Vrijwel elk kind verzamelde deze langwerpige schelpen ooit op het strand, zonder er ooit bij stil te staan dat er ook een beestje in leeft. Ontdek in dit bijzonder eenvoudig maar recept van Pascale Naessans hoe je deze delicatesse heel zuiver kan klaarmaken. Perfect om gasten te verrassen en te verwennen.

Kotelet met rodekool en gekookte aardappelen (Jeroen Meus)

Kotelet met rodekool en gekookte aardappelen (Jeroen Meus)
Jeroen Meus veroverde Vlaanderen (letterlijk) met dagelijkse kost: lekkere, maar alledaagse gerechten die iedereen kan klaarmaken. Typische klassiekers van bij ons horen daar regelmatig bij. Zoals dit recept: rode kool, een malse kotelet en een eenvoudig gekookt patatje: genieten maar!

Schelvishaasje met tagliatelle en spinazie

Schelvishaasje met tagliatelle en spinazie
Vis hoeft niet altijd met puree geserveerd te worden, ook pasta in een prima keuze! Je kan het zelfs nog steeds vrij klassiek maken door er een romige pasta met verse spinazie van te maken. De delicate smaak van een schelvishaasje past daar prima bij, aangevuld met gepofte kerstomaatjes. Lekker gewoon, gewoon lekker!

Salade van gerookte zalm met bloedappelsien en rode biet (Sandra Bekkari)

Salade van gerookte zalm met bloedappelsien en rode biet (Sandra Bekkari)
Voor een simpele en toch verrassende salade boordevol lekkere en voedzame ingrediënten kan je altijd rekenen op Sandra Bekkari. De ster van deze salade is bloedappelsien. De fris-zure smaak past fantastisch goed bij het zilte van gerookte zalm en het zoete van rode biet. Zorgeloos genieten!

Linzenstoofpotje met mosterd (Colruyt)

Linzenstoofpotje met mosterd (Colruyt)
Vlot en gezond vegetarisch koken lukt perfect met dit simpele stoofpotje van het kookteam van Colruyt. Linzen zijn immers goedkoop en ontzettend voedzaam, zeker in combinatie met heel wat kruiden, tomaat, mosterd en broccoli.

Zalmburgers met limoenmayo

Zalmburgers met limoenmayo
Hamburgers! Daar zijn heel wat mensen dol op. Behalve dat een lekkere, snelle snack is, kan je er ook alle kanten mee op. Ook met vis en meer bepaald zalm kan je aan de slag. Ontdek in dit recept hoe je heerlijke zalmburgers maakt met oosterse invloeden die lekker fris smaken dankzij de extra limoenmayonaise.

Filet mignon met witte bonen en prei (Jamie Oliver)

Filet mignon met witte bonen en prei (Jamie Oliver)
Wie houdt van een fijn stukje rundsvlees en dat heel erg wil laten schitteren zonder lepels saus of andere overheersende ingrediënten moet dit eenvoudige recept van Jamie Oliver proberen. Hij combineert een botermals stukje Filet Mignon met prei en witte bonen. Eenvoudig maar doeltreffend. Bovendien hoef je er niet per sé iets van koolhydraten (brood, aardappel, pasta,...) aan toe te voegen. Lekker en gezond!

Kipspiesjes met Provençaalse groentjes

Kipspiesjes met Provençaalse groentjes
Kip en rijst vormen een perfect duo waar je elke dag iets leuks van kan maken. Van oosters tot Europees, het smaakt altijd weer. Deze keer kiezen we voor de Zuid-Franse aanpak van talloze groentjes je kan herkennen van een Provençaalse saus of ratatouille. Lekker gezond, zeker in combinatie met de kruidige kipspiesjes.

Gepaneerde roodbaars met tartaarsaus (Colruyt)

Gepaneerde roodbaars met tartaarsaus (Colruyt)
Een knapperig stukje vis in een korstje met verse tartaarsaus? Daar kan niemand neen tegen zeggen! Lees in dit recept hoe het kookteam van Colruyt die simpele maar heerlijke klassieker klaarmaakt met roodbaars. Serveer er frietjes en een knapperig slaatje bij en genieten maar!

Speltspaghetti met witloofroom en parmaham (Sandra Bekkari)

Speltspaghetti met witloofroom en parmaham (Sandra Bekkari)
Met spaghetti kan je natuurlijk veel meer doen dan er een bolognese-saus bij serveren. Sandra Bekkari kookt bovendien liever met speltspaghetti: extra voedzaam en verfijnd van smaak. Ze serveer er een witloofroomsausje, gebakken champignons en knapperige stukjes parmaham bij. Verfijnd, licht en toch eenvoudig voor elke dag.

Visgratin met knolseldersaus

Visgratin met knolseldersaus
Een stukje vis in de oven? Lekker! Overgoten met een romig sausje op basis van knolselder met flink wat saus? Heerlijk! Op een bodempje aardpeerpuree? Fantastisch! Dit eenvoudige winterrecept kan je klaarmaken met eender welke vis en zorgt voor een portie dampend comfort food voor jong en oud.

Gehaktballetjes met andijviestamppot en picklessaus (Jeroen Meus)

Gehaktballetjes met andijviestamppot en picklessaus (Jeroen Meus)
Gehaktballen zijn altijd weer een succes, op welke manier je ze ook klaarmaakt. Dat weet ook Jeroen Meus die in dit recept voor een stamppot van andijvie en een picklessausje als bijgerechten kiest. De perfecte dagelijkse kost voor jong en oud!

Pasta met spek en wintergroentjes

Pasta met spek en wintergroentjes
Een stevige pot dampende pasta in een royale kaassaus met spekjes en wintergroentjes. Klinkt dat als het perfecte avondmaal na een kille dag? Dat vinden wij ook, aan de slag!