Recepten - vis
Pangasius met groentepuree (Colruyt)
Nu en dan hoef je het niet ver te zoeken in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een gouden klassieker die bijna altijd past: vis met puree! Het receptenteam van Colruyt kiest in dit recept voor een democratische pangasiusfilet, wortelpuree met erwtjes en een verfijnd dillesausje.
Tagged With: aardappelen, aardappelpuree, aardappelstoemp, alledaags, België, Belgisch, Colruyt, dille, doordeweeks, erwten, erwtjes, groentepuree, kids, kindvriendelijk, klassiek, klassieker, nootmuskaat, Pangasius, pangasiusfilet, puree, stoemp, tijm, vis, visfilet, wortelen, zee
Italiaanse kabeljauwfilets
Het succes van kabeljauw laat zich makkelijk verklaren: de smaakvolle vis leent zich tot talloze bereidingen. Denk dus niet alleen aan Belgische klassiekers, ook met mediterrane ingrediënten schittert deze vis. Ontdek in dit eenvoudige recept een heerlijk Italiaans ovenrecept met mozzarella, courgette en tomaat. Lekker met pasta, brood of gewoon zo.
Tagged With: basilicum, beginner, courgette, gegratineerd, gegratineerde kaas, gratineren, italiaans, Italiaanse kruiden, Italië, kabeljauw, kabeljauwfilet, kerstomaten, mediterraans, met pasta, middellandse zee, mozzarella, olijfolie, oven, ovengebakken, ovengebakken vis, ovenschotel, parmezaan, parmezaanschilfers, vis, weinig ingrediënten, zonnig, zuiders
Krokant schelvishaasje met tartaarsaus (Wout Bru)
Sterrenchef Wout Bru kiest in dit recept voor eenvoud. Het is het soort gerecht dat hij graag voor zichzelf maakt: niet al te moeilijk, met verfijnde producten en geweldig smaakvol. Het krokante schelvishaasje is verfijnd en toch alledaags, wat perfect past bij een zelfgemaakt tartaarsausje.
Tagged With: alledaags, augurk, augurkjes, dragon, fish and chips, gebakken krieltjes, gebakken vis, gepaneerd, kaas, kappertjes, korst, krielaardappelen, krieltjes, mayonaise, noordzee, origineel, paneren, parmezaanse kaas, schelvis, schelvishaasje, tartaar, tartaarsaus, veldsla, vis, visfilet, witte vis, Wout Bru, zee
Zalm met broccoli en parelcouscous (Colruyt)
De receptenmakers van supermarktketen Colruyt zorgen voor gevarieerde, betaalbare en niet al te moeilijke recepten. Dit is daar een prima voorbeeld van: een mals en gezond stukje zalm dat heerlijk en makkelijk gecombineerd wordt met parelcouscous, broccoli en mosseltjes in een (kant-en-klare) bearnaisesaus. Of hoe je snel en toch verrassend culinair kan koken op een gewone weekdag.
Tagged With: bearnaise, bearnaisesaus, broccoli, couscous, culinair, gezond, graan, kant-en-klaar, mosselen, mosseltjes, olijfolie, parelcouscous, pasta, saus, snel klaar, tarwe, verrassend, vis, voor elke dag, wortel, wortelen, zalm, zalmfilet, zalmhaas
Spaghetti met gerookte zalm, mascarpone en zeekraal
Deze snelle, zilte pasta zal flink wat culinaire harten veroveren. Het smeuïge sausje van mascarpone combineert fantastisch goed met de zoute smaken van zeekraal en gerookte zalm. Deze pasta zet je best in als voorgerecht, lunch of bescheiden hoofdgerecht.
Tagged With: bieslook, eenvoudig, gerookte zalm, mascarpone, pasta, romig, roomsaus, roomsausje, snel klaar, snelle hap, spaghetti, vis, voor elke dag, weinig ingrediënten, weinig werk, zalm, zee, zeekraal, zilt, zout
Skreifilet met pittige uienkorst
Skrei is extra smaakvolle kabeljauw die rond Valentijn in seizoen is. Daarom wordt het vaak als 'lovefish' verkocht. Fijn aan deze stevige, witte vissoort is dat ze heel smaakvol is en daardoor weinig nodig heeft. Dit recept toont je bijvoorbeeld hoe een eenvoudig uienkorstje met wat pit voor een verrassend simpel resultaat kan zorgen!
Tagged With: ajuin, beginner, bieslook, broodkruim, chili, chilipeper, citroen, eenvoudig, kabeljauw, kabeljauwfilet, korst, korstje, lovefish, makkelijk, olijfolie, oven, ovengebakken, ovengerecht, peterselie, pijnboompitjes, pikant, pittig, skrei, skreifilet, stevige vis, ui, uienkorst, valentijn, vis, witte vis
Linguine met scampi, venkel en kerstomaat (Jeroen Meus)
Jeroen omschrijft dit smakelijke pastarecept als heel gewoon en toch een beetje feestelijk. De combinatie van scampi, venkel, kerstomaatjes en chili is immers een 'match made in heaven' waar je helemaal dol op zal zijn!
Tagged With: chili, chilipeper, citroen, dagelijkse kost, italiaans, Italië, Jeroen Meus, knoflook, liguine, olijfolie, pasta, pastaslierten, peterselie, pikant, pittig, scampi, scampi's, smaakvol, venkel, venkelknol, vis, voor elke dag, weinig ingrediënten, zeevruchten, zomer, zomers, zonnig, zuiders
Skrei in papillot met courgette en spinazie
Rond Valentijn is Skrei, een jonge kabeljauw met extra veel smaak, net in seizoen. Perfect om verzorgde gerechten mee te maken waar je al wie je lief hebt mee kan verrassen. Voor wie angst heeft dit mals stukje vis te verknoeien; 'en papillote' is dan de perfecte kooktechniek. Alle ingrediënten worden netjes samen klaargestoomd in dit verfijnde, zelfs feestelijke recept met spinazie en courgette.
Tagged With: babyspinazie, bakpapier, barbecue, basilicum, bbq, beginner, bieslook, bladspinazie, citroen, courgette, easy, failproof, gestoomd, groene kruiden, kabeljauw, kabelkauwfilet, knoflook, look, makkelijk, olijfolie, olijven, oven, ovengebakken, pakketjes, papilot, papilotte, peterselie, pijnboompitjes, pijnboompitten, skrei, skreifilet, spinazie, stomen, valentijn, vis, witte vis, zwarte olijven
Ovenschotel met zalm en broccolistoemp (Jeroen Meus)
Volgens Jeroen Meus is dit recept perfect om kinderen vis te leren eten. De smeuïge ovenschotel bestaat uit drie lekkere en eenvoudige laagjes: broccolipuree, stukjes zalm in een sausje en een krokant kaaskorstje. Ideale comfort food voor alle leeftijden.
Tagged With: aardappelen, broccoli, broccolipuree, broccolistoemp, comfort food, dagelijkse kost, één, gegratineerd, gratin, gratineren, Jeroen Meus, kaas, kaaskorst, kids, kinderen, kindvriendelijk, loskokende aardappelen, oven, ovenschotel, puree, roux, saus, vis, voor alle leeftijden, voor elke dag, witte ijn, zalm
Kabeljauwfilet met spekjes en geroosterde wintergroenten (Colruyt)
Lekkerbekken kunnen beamen dat vlees en vis perfect samengaat. Zo combineert dit recept van Colruyt malse kabeljauwfilets met knapperige stukjes spek. Bovendien is het prima keuze voor liefhebbers van seizoensgebonden gerechten: een mooie krans aan wintergroenten maakt het festijn compleet.
Tagged With: aardappelen, België, Belgisch, Colruyt, feestelijk, gerookt spek, gezouten spek, kabeljauw, kabeljauwfilet, knolselder, mosterd, noordzee, seizoen, seizoensgebonden, soekreepjes, spekblokjes, surf & turf, tijm, verfijnd, vis, vlees, winter, wintergroenten, witlof, witloof, zee, zondag, zondagse kost
Fishsticks met tartaar en erwtenpuree
Om lekker eten op tafel te zetten hoef je niet altijd het warme water opnieuw uit te vinden. Beproefde klassiekers hebben die status met een reden bereikt. Zo gaan we in dit toffe en kindvriendelijke recept aan de slag met fishsticks, een smeuïge puree met knapperige erwtjes en bovenal een op-en-top zelfgemaakte tartaarsaus. Comfort food voor alle leeftijden!
Tagged With: augurk, comfort food, dragon, ei, eieren, erwten, erwtenpuree, erwtenstoemp, erwtjes, fishstick, fishsticks, gemakkelijk, gepaneerd, hardgekookt ei, kappertjes, kids, kinderen, kindvriendelijk, kruiden, mayonaise, peterselie, puree, saus, slaatje, stoemp, tartaar, tartaarsaus, tuinkruiden, ui, uitjes, vis, voor alle leeftijden, voor kinderen, zee, zelfgemaakt, zelfgemaakte tartaarsaus, zilveruitjes
Avocadobootjes met grijze garnalen
Grijze garnalen en avocado vormen een gouden combinatie. Beide hebben een eerder delicate smaak die niet al te veel extra's nodig heeft om te schitteren. Met een paar extra smaakmakers maak je er feestelijke hapjes van die erg leuk presenteren in de schil van de avocado's. Niet moeilijk, lekker gezond én een beetje feestelijk.
Tagged With: amuse, apero, avocado, bezoek, dille, feest, feestelijk, fris, garnalen, gezond, grijze garnalen, guacamole, hapje, knoflook, koriander, limoen, low carb, mager, makkelijk, mayonaise, origineel, peterselie, schaaldieren, snel klaar, tapa, tapas, tussendoor, verfrissend, vis, voorgerecht, weinig werk
Zeebaars met saffraanrisotto en zeekraal (Colruyt)
Wie houdt van een luxueus (voor)gerecht met verfijnde smaken uit de zee, zal zonder twijfel dit recept willen proberen. Het receptenteam van Colruyt bedacht een smeuïge en feestelijke risotto met saffraan, gecombineerd met zeebaars en zeekraal. Een heerlijk recept voor echte lekkerbekken!
Tagged With: bezoek, chique, Colruyt, feest, feestelijk, kerst, kerstmis, kreeftenfond, lompviseieren, luxueus, nieuwjaar, noordzee, oud en nieuw, oudjaar, parmezaan, parmezaanse kaas, party, rijst, risotto, romantisch, saffraan, saffraanrisotto, schaaldieren, smeuïg, starter, valentijn, vis, visgerecht, visgerechten, voorgerecht, witte vis, zeebaars, zeekraal, zeevruchten, zilt
Sint-Jakobsschelpen met pompoen en krokant spek (Jeroen Meus)
Dat je met Sint-Jakobsnootjes net iets feestelijk kookt, is geen geheim. Ze zijn bovendien zo fijn en puur van smaak, dat een al te uitgebreid recept niet nodig is. Jeroen Meus weet dat uiteraard ook, daarom leert hij je met dit fijne recept een feestelijk voorgerechtje klaar te maken met krokante stukjes spek en pompoen.
Tagged With: amuse, appel, bieslook, butternut, butternutpompoen, chili, chilivlokken, chique, coquilles, crunch, crunchy, dragon, feest, feestelijk, hapje, Jeroen Meus, jonagold, kerst, kerstmis, knapperig, kruiden, kruidig, luxe, luxueus, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, Pasen, pompoen, pompoenstukjes, royaal, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsschelpen, Sint-Jakosbnoten, spek, spekblokjes, spekjes, tijm, tuinkers, vis, voorgerecht, witte wijnazijn, zee, zeevruchten
Ovenschotel met vis en champignons
Het fijne aan een ovenschotel is dat je er talloze ingrediënten in kwijt kan, veel op voorhand kan klaarmaken en alles in één kom kan serveren op tafel. Extra leuk wanneer je bezoek verwacht. Deze verfijnde ovenschotel bevat stukjes vis, champignon en aardappel die overgoten worden met een smeuïg roomsausje met mosterd. Genieten maar!
Tagged With: Belgisch, bezoek, champignon, champignons, comfort food, dragon, éénpansgerecht, kabeljauw, kastanjechampignons, mosterd, mosterdsausje, noordzee, op voorhand, oven, ovengebakken, ovenschotel, romig, room, roomsaus, roomsausje, tijm, verfijnd, vis, visblokjes, visschotel, witte vis, witte wijn, zalm, zalmblokjes





