Zalm met selderstoemp (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier! Zalm met selderstoemp (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Zalm met selderstoemp (Jeroen Meus)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Zalm met selderstoemp (Jeroen Meus), 5.0 out of 5 based on 1 rating
Zalm met selderstoemp (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Stoemp is voor Jeroen Meus de ideale manier om heel wat voedzame groenten makkelijk binnen te lepelen. Ook perfect voor de allerkleinsten, met andere woorden. Dit alledaagse recept combineert een frisse selderstoemp met malse stukken zalm en een verfijnd sausje op basis van boter en lavas. Smullen!
Zalm met selderstoemp (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Stoemp is voor Jeroen Meus de ideale manier om heel wat voedzame groenten makkelijk binnen te lepelen. Ook perfect voor de allerkleinsten, met andere woorden. Dit alledaagse recept combineert een frisse selderstoemp met malse stukken zalm en een verfijnd sausje op basis van boter en lavas. Smullen!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de aardappelen en versnijd grof. Breng ze aan de kook in lichtgezouten water.
  2. Snipper de uien grof.
  3. Smelt een klontje boter in een grote stoofpot. Fruit de grof gesnipperde ui (voeg naar wens ook een teentje knoflook toe).
  4. Spoel de bleekselder en versnijd samen met de blaadjes in stukjes van ongeveer één centimeter groot.
  5. Voeg de selder toe aan de uien en laat enkele minuten meestoven tot de selder gaar is maar nog beet heeft.
  6. Kruid ondertussen de stukken zalm met peper en zout.
  7. Giet de gaarde aardappelen af en voeg toe aan de selder. Maak de stukken aardappel kleiner met een stamper, zonder dat het echt een puree wordt.
  8. Roer de zure room samen met gesnipperde bieslook, wat peper en zout door de stoemp. Houd warm.
  9. Bak de stukken zalm op de velkant twee minuten aan in een klontje boter in een braadpan. Schuif dan gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven (180°).
  10. Smelt een vers klontje boter in de braadpan waar je net de vis in aanbakte. Laat de boter lichtjes kleuren. Roer er dan vers gesnipperde lavas en wat limoensap door. De meunière-saus is meteen klaar, laat ze niet verder koken.
  11. Serveer meteen: lepel de puree op borden, schik er de zalmfilets op en lepel er wat saus over. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*