Recepten - sjalotten
Tagliatelle met scampi, tomaat en groene kruiden (Jeroen Meus)
Een lekkere maar simpele pasta zal nooit misstaan in een druk weekmenu. Jeroen Meus laat je genieten van een maximum aan smaak voor een minimum aan inspanning met deze eenvoudige pasta die toch barst van smaak. Ideaal voor wanneer het snel moet gaan maar toch fatsoenlijk wil koken.
Tags: alle seizoenen, basilicum, dagelijkse kost, dragon, easy, één, eenvoudig, gewoon, groene kruiden, Harissa, italiaans, Italië, Jeroen Meus, knoflook, kruiden, kruidig, lok, makkelijk, mediterraans, mediterraanse keuken, middellandse zee, pasta, pittig, rozemarijn, scampi, scampi's, schaaldieren, seafood, simpel, snel klaar, tagliatelle, televisie, tijm, tomaat, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, tv, witte wijn, zee, zeevruchten, zomer
Vissersstoofpotje met kabeljauw en zeevruchten (Colruyt)
Een stoofpotje hoeft niet zwaar of winters te zijn, je kan net zo goed met lichte ingrediënten zoals vis, zeevruchten en courgette werken. Het lekkere resultaat kan je zelf proeven als je dit makkelijke recept van Colruyt volgt.
Tags: aardappel, aardappelen, alledaags, bier, Colruyt, courgette, gemakkelijk, gezond, laurier, mager, makkelijk, peterselie, scampi, scampi's, stoofpot, stoofpotje, stoven, tijm, vis, visbouillon, visgerecht, visgerechten, zee, zeevruchten, zilt
Vogelnestjes
Vogelnestjes in tomatensaus met puree is de ultieme klassieker tijdens de lente en paasperiode. Deze smeuïge gehaktballen met een hardgekookt eitje er in ogen niet alleen lekker feestelijk, ze zijn ook heel leuk om zelf te maken. Met dit recept uit grootmoeders kookboek maak jij dit traditionele gerecht helemaal zelf.
Tags: authentiek, België, Belgisch, classic, ei, eieren, feestelijk, frituren, frituur, gefrituurd, gehakt, gehaktbal, gehaktballen, grootmoeder, grootmoeders keuken, hardgekookt, hardgekookt ei, hardgekookte eieren, klassiek, lente, oven, Pasen, puree, tomatensaus, traditie, traditioneel, typisch, vlaams, Vlaanderen, vogelnest, vogelnestjes, zondag, zondagse kost
Kalfslapje met pasta en tomatensaus (Jeroen Meus)
Wie dol is op zonnige, zomerse gerechtjes moet dit toffe recept van Jeroen Meus geprobeerd hebben. Zoals het de echte Italiaanse keuken betaamt, blinkt dit gerecht uit in smaak en eenvoud. Met pasta, verse tomatensaus en een opgerold kalfslapje zorg je voor een simpel festijn!
Tags: authentiek, basilicum, comfort food, gesmolten kaas, gewoon, Harissa, Italia, italiaans, Italiaans ham, Italië, Jeroen Meus, kalfslapje, kalfslapjes, kruiden, kruidentuiltje, kruidig, laurier, mediterraans, mozzarella, oven, pappardelle, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, prosciutto, rozemarijn, rucola, salie, smeuïg, snel klaar, tagliatelle, tijm, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, vakantie, verse kruiden, witte wijn, zomer, zomers, zon, zonnig
Kip in honing-mosterdsaus
Geoefende lekkerbekken weten dat een sappige kippenbout een overheerlijk stukje vlees is. Gecombineerd met de eenvoudige maar heerlijke honing-mosterdsaus uit dit recept maak je er zelfs een waar festijn van!
Tags: België, Belgisch, bier, blond bier, Bourgondisch, chicken, culinair, feest, feestelijk, Frankrijk, Frans, gevogelte, grootmoeders keuken, honing, honing-mosterdsaus, jeneverbessen, kip, kippenbouillon, kippenbout, kippenbouten, laurier, mosterd, mosterdsaus, room, roomsaus, royaal, rozemarijn, spek, spekblokjes, spekreepjes, tijm, traditioneel, zondag, zondagse kost
Currysaus
Een currysaus kent iedereen, lekker bij kip en andere oosterse bereidingen. Je kan bovendien makkelijk zelf een smaakvolle currysaus maken. Ontdek in dit recept hoe je zelf deze lekkere saus zonder veel moeite kan klaarmaken.
Tags: alledaags, appel, basics, basis, bijgerecht, bloem, bouillon, China, Chinees, classic, curry, currypoeder, currysaus, gewoon, granny smith, kerrie, kerriepoeder, kerriesaus, kip, kippenbouillon, klassiek, klassieker, kruidig, Oosters, Orientaals, room, roomsaus, saus, simpel, sjalot, vegetarisch, veggie
Loempia met currysaus en wokgroentjes
Als oosterse specialiteit zijn loempia's heel bekend. Ze bestaan in talloze varianten en zijn niet zo vanzelfsprekend om zelf te maken. Gelukkig bestaan er voldoende kant-en-klare oplossingen waardoor jij kan focussen op een lekkere, zelfgemaakte currysaus en smakelijke wokgroentjes.
Tags: alledaags, appel, China, Chinees, courgette, curry, currypoeder, currysaus, dagelijkse kost, frituren, gewoon, granny smith, kerrie, kerriepoeder, kerriesaus, kippenbouillon, koriander, loempia, loempia's, Oosters, Orientaals, peterselie, prei, rijst, room, soja, sojascheuten, wekelijks, wok, wokgroentjes, wokken, wortel
Hertensteak met rodewijnsaus, vijgen en bospaddestoelen
Het leukste aan de feestdagen is zonder twijfel de feestdis. Vooral wild is een populaire keuze, en terecht! Het krachtige, smaakvolle vlees leent zich tot allerlei receptjes vol heerlijke smaakcontrasten. Zo past de volle rodewijnsaus uit dit recept perfect bij de malse hertensteaks. Aangevuld met zoete vijgen, fijne champignons en pommes duchesses, wordt dit een feestmaal om duimen en vingers af te likken!
Tags: bospaddenstoelen, bospaddestoelen, champignons, chique, cognac, feest, feestdagen, feestelijk, frituren, gefrituurd, herfst, herten, hertenkalf, hertensteak, kerst, kerstmis, kroketten, luxueus, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, paddenstoelen, paddestoelen, party, pomme duchesse, rode wijn, rodewijnsaus, royaal, saus, vijg, vijgen, wild, wildseizoen, zoet en zout, zondag, zondagse kost
Reefilet met bospaddenstoelen en portosaus (Piet Huysentruyt)
Hoe droevig het vallen van de bladeren en kil de ochtenden ook mogen, het begin van de herfst is ook het startschot van het wildseizoen! Met dit feestelijke maar perfect haalbare recept van Piet Huysentruyt zorg je voor een feestelijk maal. Perfect op een gezellige zondag of zelfs als hoofdgerecht op feestelijk diner.
Tags: bekende chef, Belgisch, bospaddenstoelen, Bourgondisch, chique, feestdagen, filet, Frans, grootmoeders keuken, herfst, kerst, kerst en nieuw, kerstmis, kroketjes, kroketten, nieuwjaar, Piet Huysentruyt, port, porto, portosaus, portsaus, reefilet, room, roomsaus, royaal, vtm, vtm koken, wild, wildseizoen, winter, zondag, zondagse kost
Biefstuk met speculaassaus (Colruyt)
Een lekkere doordeweeks maaltijd klaarmaken die toch een beetje origineel is? Daarvoor moet je bij Colruyt zijn! De smeuïge speculaassaus maakt dit simpele gerechtje net tot dat ietsje meer. Heerlijk!
Tags: aardappelen, alledaags, biefstuk, bonen, boontjes, bresaola, Colruyt, doordeweeks, eenvoudig, gedroogd vlees, gewoon, klassiek, makkelijk, met een twist, normaal, origineel, rode wijn, rund, rundsvlees, simpel, speculaas, speculoos, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, steak, verrassend, vleesbouillon, zoet
Pasta arrabiata met coquilles (Jeroen Meus)
In dit recept toont Jeroen Meus dat luxueuze producten perfect passen bij eenvoudige bereidingen. Het resultaat is een verrassend lekkere pasta waar fijnproevers versteld van zullen staan!
Tags: arrabiata, capellini, chique, coquilles, dagelijkse kost, één, eenvoudig, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kruiden, kruidig, laurier, linguine, luxueus, origineel, pasta, pikant, pittig, Saint Jacques, Sint-Jacobsvrucht, Sint-Jakob, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, spaghetti, speciaal, tomaten, tomatensaus
Sint-jakobsnootjes met mini-asperges en blanke boter
Er bestaat geen betere start van een gezellig diner dan een verzorgd en verfijnd voorgerechtje. Dat begint, vanzelfsprekend, met kwaliteitsvolle ingrediënten. Net als dit recept: heerlijke sint-jakobsoesters met asperges in een botersausje. Klinkt heerlijk? Dat is het ook, en niet erg moeilijk op de koop toe! Enkel timing is belangrijk voor deze feestelijke starter.
Tags: asperge, asperges, beure blanc, blanke boter, boter, botersaus, Bourgondisch, chique, coquilles, feestelijk, Frans, groene asperge, groene asperges, mini, mini asperges, room, royaal, Sint-Jacobsvrucht, Sint-Jakob, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, sjalot, sjalotten, speciaal, uitzonderlijk, vis, visfumet, voorgerecht, witte wijnazijn, zee, zeevruchten
Linguine met venkel-garnalensaus (Antonio Carluccio)
Het ultieme geheim van een heerlijke, authentieke Italiaanse pasta is eenvoud. Met een handvol smaakvolle ingrediënten kunnen Italiaanse mama's fantastische dingen op tafel toveren. De Italiaans-Britse topchef Antonio Carluccio ging dan ook graag op zoek naar de puurste en eenvoudigste receptjes. Deze zalig simpele pasta met venkel en garnaaltjes is een perfect voorbeeld van die eenvoudige Italiaanse keuken.
Tags: Antonio Carluccio, BBC, cucina povera, cucina povere, dille, eenvoudig, garnalen, italiaans, Italië, linguine, makkelijk, mediterraans, pasta, roze garnalen, snel, spaghetti, venkel, vlug, zee, zeevruchten, zomer, zomers, zon, zonnig
Kabeljauw uit de pan met spekjes en broccolipuree (Colruyt)
Dit is een topgerecht op een alledaagse werkdag. Niet moeilijk, vol smaak, snel klaar en perfect voor het hele gezin!
Tags: aardappel, aardappelen, aardappelpuree, alledaags, broccoli, broccolipuree, comfort food, dagelijkse kost, eenvoudig, gerookt spek, gerookte spekblokjes, gewoon, gezin, gezinsvriendelijk, kabeljauw, kinderen, kindvriendelijk, knoflook, look, makkelijk, noordzee, puree, snel klaar, spek, spekjes, stoemp, surf and turf, vis, voor elke dag, witte vis, zee
Varkensgebraad met tripel en knolselder (Jeroen Meus)
In dit recept gaat Jeroen Meus de familiale toer op. Het is geen moeilijk en heel smaakvol gerechtje dat zelfs wat rustiek is. Verwacht geen speciale smaken of specifieke technieken: gewone en vooral lekkere alledaagse kost!
Tags: aardappelen, aardappelpuree, alledaags, appel, België, Belgisch, belgisch bier, bier, boerenkost, dagelijkse kost, één, eenvoudig, familie, gewoon, gezin, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, knolselder, knolselderpuree, laurier, patatten, puree, simpel, tripel, Varken, varkensgebraad, varkensvlees