Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 2 sjalotten gepeld en fijngesnipperd
- 1 teentje look geplet
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 4 kippenbouten
- 200 ml blond bier
- 250 ml kippenbouillon
- 1 blaadje laurier
- 1 tak rozemarijn
- 100 ml room
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel honing
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Fruit de sjalot in een klontje boter in een ruime braadpan.
- Voeg het geplette teentje look en de gerookte spekblokjes toe. Bak aan.
- Roer de gebakken spekjes en stukken sjalot naar de rand van de pan. Braad de kippenbouten aan tot ze knapperig en goudbruin zijn.
- Overgiet met het bier en de bouillon. Kneus de jeneverbessen en doe met de laurier en rozemarijn bij de saus. Dek af en laat een kwartier pruttelen.
- Verwijder het deksel. Roer voorzichtig de room, mosterd en honing door de saus (haal eventueel de kippenbouten eventjes uit de saus). Kruid met peper en zout en laat nog even indikken naar wens op een zacht vuur.
- Serveer met garnituur naar wens. Smakelijk!
Share this Recipe
Zal wel lekker zijn maar de mosterd is niet toegevoegd? Zal wel samen met de room en honing zijn maar laat het hier toch maar even weten. Het is tenslotte honing mosterd saus
Bedankt voor je attente opmerking, Monique. Een flinke eetlepel mosterd moet inderdaad samen met de honing en room toegevoegd worden. Het recept werd aangepast.