Recepten - hertensteak
Hertensteak met wildsaus en knolselderstoemp
In het wildseizoen mag je geen kans onbenut laten om van de meest fijne stukjes vlees te genieten. Zo is een hertensteak weinig goedkoop, maar onvoorstelbaar lekker en vol van smaak. Meer dan een stevige knolselderstoemp en een origineel wildsausje heb je niet nodig om op een kille dag een simpele en toch culinaire maaltijd op tafel te toveren!
Tags: aardappelen, alledaags, bruine fond, chocolade, culinair, hazelnoot, hazelnootjes, hersft, hert, hertensteak, kindvriendelijk, knolselder, knolselderpuree, laurier, ontbijtspek, peterselie, porto, puree, rode wijn, saus, selder, spek, steak, stoemp, ui, veenbessen, wild, wildfond, wildsaus, wildseizoen, winter, wortel
Hertensteak met spruitenstoemp
Tijdens de herfst- en wintermaanden gaat er niets boven koken met wild. De verfijnde en karakteristieke smaak van de vele soorten vlees wordt echter - en niet onterecht - doorgaans gebruikt voor feestelijke gerechten. Ben je echter op zoek naar alledaagse, eenvoudige kost mét wild, dan is dit heerlijke recept precies wat je zoekt. Boerenkost met nét dat ietsje meer!
Tags: aardappelen, alledaags, beginner, België, Belgisch, boerenkost, bruine fond, bruine saus, eenvoudig, gewoon, herfst, herfstmaanden, hert, hertenbiefstuk, hertensteak, patatten, puree, spruiten, spruitenpuree, spruitenstoemp, spruitjes, spruitjespuree, spruitjesstoemp, stoemp, vlaams, Vlaanderen, voor elke dag, weinig ingrediënten, wild, winter, wintermaanden
Hertensteak met rodewijnsaus, vijgen en bospaddestoelen
Het leukste aan de feestdagen is zonder twijfel de feestdis. Vooral wild is een populaire keuze, en terecht! Het krachtige, smaakvolle vlees leent zich tot allerlei receptjes vol heerlijke smaakcontrasten. Zo past de volle rodewijnsaus uit dit recept perfect bij de malse hertensteaks. Aangevuld met zoete vijgen, fijne champignons en pommes duchesses, wordt dit een feestmaal om duimen en vingers af te likken!
Tags: bospaddenstoelen, bospaddestoelen, champignons, chique, cognac, feest, feestdagen, feestelijk, frituren, gefrituurd, herfst, herten, hertenkalf, hertensteak, kerst, kerstmis, kroketten, luxueus, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, paddenstoelen, paddestoelen, party, pomme duchesse, rode wijn, rodewijnsaus, royaal, saus, vijg, vijgen, wild, wildseizoen, zoet en zout, zondag, zondagse kost