Recepten - Parmezaanse kaas
Eén-pot-pasta met spek en spinazie
Om snel en makkelijk eten op tafel te toveren, is het een fijn idee om maar één pot vuil te maken. Het biedt niet alleen overzicht tijdens het koken, de afwas is nadien ook nog eens minimaal. Dit kindvriendelijke éénpansgerecht combineert eenvoudige klassieker: pasta, spek, spinazie en tomaatjes. Perfect als dagdagelijkse hap!
Tags: alledaags, één pot, éénpansgerecht, eenvoudig, efficiënt, gemakkelijk, gerookt spek, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, kids, kindvriendelijk, makkelijk, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pijnboompitjes, pijnboompitten, simpel, slechts één pot, snel, spek, spekblokjes, spekreepjes, spinazie, tomaat, tomaatjes, vlot, voor elke dag, weinig afwas, weinig tijd, zwarte olijven
Gebraden kip met orzo (Nigella Lawson)
Voor de meest eenvoudige en toch smaakvolle recepten kan je altijd aankloppen bij Nigella Lawson. Deze Britse schrijfster en presentatrice doet het internationaal erg goed mee eerlijke recepten die iedereen kan klaarmaken en regelmatig verrassen. Zo is de uiterst eenvoudige combinatie van gebraden kip met prei, worteltjes en orzo een onwaarschijnlijk schot in de roos. Bovendien moet je maar één port vuilmaken!
Tags: chili, citroen, dragon, éénpansgerecht, fijne pasta, gebraden kip, Griekse pasta, kindvriendelijk, kip, knoflook, look, Nigella Lawson, orzo, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, peterselie, prei, rijstpasta, risoni, stoofpot, stoofpotje, tijm, voor elke dag, voor het hele gezin, wortel, wortelen
Worstragout met tagliatelle (Rick Stein)
Italianen hebben een goedbewaard geheim over worsten: je hoeft ze niet altijd als een worst klaar te maken. De Britse tv-kok Rick Stein leerde op zijn reizen dat het gehakt van worsten vaak wat anders is dan het gewone gehakt dat je anders zou kopen. In combinatie met selder, rozemarijn, venkelzaadjes, witte wijn en room maakt hij er in dit recept een heerlijk smaakvolle ragout van die je aangenaam zal verrassen. Ondanks het eenvoudige recept, is de smaak buitengewoon vol en rond.
Tags: alledaags, BBC, elke dag, gehakt, goedkoop, italiaans, Italië, kippenbouillon, langzaam koken, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, ragout, Rick Stein, room, rozemarijn, selder, tagliatelle, traag gegaard, venkel, venkelzaadjes, weinig ingrediënten, witte wijn, worst, zwarte peper
Ragout van konijn met penne (Jeroen Meus)
Konijn is de afgelopen decennia langzaam maar zeker uit ons menu verdwenen. Dat is zonde, het vlees is immers mager en smaakvol. Ook Jeroen Meus weet dat, daarom bedacht hij dit kindvriendelijke recept. Deze zuiderse ragout, die je best serveert met pasta, heeft wat weg van een verfijnde bolognese-saus en is bijzonder smaakvol. Het geheim? 3 uur lang traag garen in de oven.
Tags: comfort food, Dagelijke kost, genoeg tijd, gestoofd, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kindvriendelijk, konijn, laurier, mediterraans, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, past altijd, pasta, penne, provençaals, Provençaalse kruiden, ragout, rode wijn, rozemarijn, selder, slow cooking, spaghetti, spek, stoverij, tijm, tomaten, tomatensaus, traag garen, traag gegaard, wild, wortel, zuiders
Gekarameliseerd witloof met serranoham (Ottolenghi)
Dit verrassende gerecht van Yotam Ottolenghi brengt allerlei smaken samen waarvan je misschien zelfs dacht dat ze nooit zouden passen. De gekarameliseerde witloofstronkjes worden naar een nieuwe dimensie gehesen met een smeuïge crumble en een plakje serranoham. Verrassend, eenvoudig en lekker als voor- of hoofdgerecht!
Linguine met scampi en bloemkoolsaus
Een smeuïg gerecht op basis van witte saus is meestal niet erg gezond. Daar bestaat gelukkig een eenvoudige oplossing voor: bloemkoolsaus! Zo krik je het aantal groentjes op je weekmenu zonder moeite flink op. In dit recept wordt de saus gecombineerd met linguine, frisse erwtjes en scampi. Lekkere, alledaagse en bovenal gezonde kost.
Tags: alledaags, beginner, bloemkool, bloemkoolsaus, diepvrieserwten, diepvrieserwtjes, erwten, erwtjes, gemakkelijk, gezond, gezonde variant, groentebouillon, kaas, kaassaus, linguine, meer groentjes, nootmuskaat, parmezaanse kaas, pasta, peterselie, scampi, schaaldier, schaaldieren, smeuïg, snel klaar, vis, voor elke dag, wereldkeuken
Bloemkool pizzaiola
Heb je zin in pizza maar ga je beter voor een gezonder gerecht? Dan is dit vrolijke en verrassende recept ideaal! Bloemkool speelt de hoofdrol, met allerlei ingrediënten die typisch voor een pizza zijn. Bovendien kan je al het werk aan de oven overlaten. Lekker, origineel én gemakkelijk.
Tags: basilicum, bloemkool, chili, geen vlees, gemalen kaas, geraspte kaas, italiaans, Italië, kaas, kappertjes, kerstomaten, knoflook, look, met een twist, olijf, olijfolie, olijven, oregano, origineel, oven, ovengerecht, ovenschotel, parmezaan, parmezaanse kaas, pecorino, pizza, pizzaiola, pruimtomaten, san marzano, speciaal, tomaat, tomaten, vegetarisch, veggie, verrassend, zwarte olijven
Varkenshaas met champignonpesto
Een sappig varkenshaasje mag niet ontbreken in het lijstje 'klassiekers die regelmatig op het menu mogen staan'. Je kan werkelijk alle kanten op met dit mager stuk vlees, zeker als je het vult. In dit recept kiezen we voor een zuiderse toets met een pesto op basis van champignons en romige linguine.
Tags: alledaags, basilicum, champignon, champignons, erwtjes, gevuld, gevuld vlees, knoflook, kruidenkaas, linguine, look, met een twist, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, pesto, pijnboompitjes, pijnboompitten, romig, room, smeuïg, Varken, varkenshaas, varkensvlees, verrassend, voor elke dag
Courgette carbonara
Een authentieke spaghetti carbonara kan je niet echt gezond noemen. Deze pastabereiding zou dan ook bedacht geweest zijn door arbeiders die een snelle en bovenal stevige hap nodig hadden. Dit recept lost dat probleem grotendeels op door de smeuïge pasta in gegrilde courgettes te serveren. Origineel, mooi op je bord en niet moeilijk!
Tags: carbonara, courgette, eieren, gegrilde groenten, gerookt spek, gezonde variant, italiaans, Italië, kaas, klassiek, klassieker, knoflook, mediterraans, met een twist, olijfolie, oven, pancetta, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pecorino, peper, peterselie, room, snel klaar, spaghetti, spek, variant, volkoren spaghetti, zwarte peper
Spaghetti met kerstomatensaus (Ottolenghi)
Deze wonderlijk eenvoudige saus van Ottolenghi is een uitstekende keuze om in grote hoeveelheden klaar te maken. Het recept heeft alles wat je kan wensen: veel smaak, weinig ingrediënten, niet duur en in combinatie met volkoren pasta best gezond.
Tags: ancho cbhili, basilicum, chilipeper, geen vlees, grote portie, italiaans, Italië, kerstomaten, kerstomatensaus, knoflook, kruiden, linguine, look, mediterraans, middellandse zee, Otolenghi, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pittig, spaghetti, tagliatelle, tomaten, vegetarisch, veggie, weinig ingrediënten, Yotam Ottolenghi
Schelvisfilet met gegrilde bloemkool
Schelvis is een heerlijke vissoort die je kan kopen van juni tot februari. Het is dus een perfecte keuze om zomer, herfst en winter mee aan de slag te gaan. Het volle, stevige vlees doet denken aan kabeljauw en laat zich vlot combineren met allerlei ingrediënten. In dit recept kiezen we voor gegrilde bloemkool met een beetje Parmezaanse kaas, een fluweelzachte mousseline en kruidige hollandaise. Klassiek en toch origineel.
Tags: aardappelen, aardappelpuree, België, Belgisch, bieslook, bloemkool, boter, citroen, dille, eieren, gegrilde bloemkool, grillen, hollandaise, kabeljauw, mousseline, noordzee, parmezaan, parmezaanse kaas, room, saus, schelvis, schelvisfilet, stoemp, vis, visbouillon, vlaams, Vlaanderen, witte vis, zee
Pasta met zalm en asperges (Piet Huysentruyt)
Voor dit recept selecteerde Piet Huysentruyt een heerlijk lijstje ingrediënten dat heel wat lekkerbekken zal doen watertanden: pasta in een romige sausje met pesto, aangevuld met asperges, bloemkool en gerookte zalm. Niet te versmaden én best snel klaar!
Tags: asperges, basilicum, bloemkool, bloemkoolroosjes, farfalle, gerookte zalm, groene asperges, lente, linguine, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, penne, pesto, pesto verde, Piet Huysentruyt, pijnboompitjes, romig, room, roomsaus, spaghetti, tomaten, vis, voorjaar, witte asperges, zalm, zure room
Champignonballetjes ‘Provençale’ met wilde rijst (Jeroen Meus)
Met dit vegetarische recept van Jeroen Meus kan je zeker bij de jongste eters scoren. De smeuïge balletjes van champignons en Parmezaanse kaas doen gehakt helemaal vergeten. Tel daar de royale Provençaalse saus boordevol groentjes bij en het gezonde feestmaal is compleet.
Tags: aubergine, balletjes, basilicum, champignonballetjes, champignons, courgette, Frankrijk, Frans, geen vlees, groentesaus, Harissa, Jeroen Meus, kids, kindvriendelijk, kruiden, kruidig, laurier, olijven, paddenstoelen, panko, paprika, parmezaan, parmezaanse kaas, provençaals, Provencaalse saus, provence, rijst, rozemarijn, saus, tijm, tomaten, tomatensaus, veel groenten, veel groentjes, vegetarisch, veggie, venkel, wilde rijst, witte wijn, wortel, zonder vlees
Varkenshaasje met tagliatelle en courgettes (Colruyt)
Het fijnste stukje varkensvlees, de varkenshaas, is heel veelzijdig te gebruiken. Het kookteam van Colruyt kiest er in dit recept voor om de fijne en malse smaak van het vlees te combineren met een smakelijke pasta-bereiding. De tomaatjes, stukjes courgette en rucola zorgen voor een instant zomer-gevoel!
Tags: alledaags, basilicum, Colruyt, courgette, doordeweeks, Italiaanse kruiden, Italië, kerstomaten, kruidig, mediterraans, niet veel werk, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, rucola, tagliatelle, tomaat, tomaten, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, weinig ingrediënten, zomer, zomers, zonnig, zuiders
Pasta met broccolipesto
Pasta pesto is een verdiende klassieker wanneer we snel en efficiënt willen koken. Dit vegetarische gerecht uit Italië is een topper wanneer je met weinig ingrediënten wil koken. Wanneer het echter iets gezonder en gevarieerder mag zijn, is deze variant met broccoli een niet te versmaden aanrader. Zeker zo gemakkelijk, zeker zo lekker!