Bloem | - deel 6 Bloem | - deel 6

 

Recepten - bloem

Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus (Jeroen Meus)

Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus (Jeroen Meus)
Met een eenvoudige macaroni kan je heel wat mensen gelukkig maken. Het populaire en uiterst eenvoudige recept kan je bovendien makkelijk aanpassen. Dat weet Jeroen Meus ook, zo presenteert hij in dit recept een heerlijke macaroni met spinazie en zalm. Perfecte comfortfood waar ook de allerkleinsten van zullen smullen!

Fricassee van konijn (Gordon Ramsay)

Fricassee van konijn (Gordon Ramsay)
Konijn is stilaan een vergeten delicatesse geworden. Het fijne, witte vlees is heel mager en heeft een milde maar karaktervolle smaak. Traditionele bereidingen zijn dan ook nog steeds de beste keuze wanneer je met konijn aan de slag gaat. Zo is dit recept geïnspireerd op een bereiding van de Britse topchef Gordon Ramsay: een klassieke fricassee (een stofpotje met een gebonden saus) met spekjes, champignons en tagliatelle. Heerlijke boerenkost!

Aspergegratin met hesp

Aspergegratin met hesp
De lente staat op culinair vlak synoniem voor asperges. Deze typische lekkernij van bij ons kan je op heel veel manieren klaarmaken. De aanpak in dit recept is eenvoudig en toch verrassend. De groene en witte asperges komen helemaal tot hun recht onder een dun laagje kaassaus dat gegratineerd wordt met fijne stukjes hesp. Ook lekker als voorgerechtje!

Champignonroomsaus

Champignonroomsaus
Champignonroomsaus behoort tot het basispakket 'alledaagse recepten die je altijd kan inzetten'! Deze eenvoudige, romige saus past immers erg goed bij steak, kip, vis,... en is klaar zonder veel werk. Ontdek hieronder het perfecte basisrecept.

Zelf croissants maken

Zelf croissants maken
Een echte, kraakverse croissant als ontbijt is een hemelse smaaksensatie. Deze Frans specialiteit heeft dan ook de juiste balans tussen luchtig en knapperig. Heerlijk met wat confituur, boter of gewoon zo. Deze lekkernij zelf klaarmaken is niet voor beginners en neemt wat tijd in beslag, maar met dit recept kan een gevorderde bakker zeker en vast aan de slag.

Courgettepannenkoekjes

Courgettepannenkoekjes
Hoewel het minder voor de hand ligt kan je uiteraard ook hartige pannenkoekjes maken. Dit kan een leuke manier zijn om je ontbijt of lunch origineler en gevarieerder te maken. Maar ook als bijgerecht zijn hartige pannenkoekjes heel leuk. In dit recept gaan we aan de slag met courgettes: lekker én gezond.

Pollo al Marsala

Pollo al Marsala
De ster in dit recept is Marsala, een Italiaanse versterkte wijn uit Sicilië. Het veelzijdige drankje heeft veel karakter en bestaat in droge en zoete varianten. Behalve een uitstekend aperitief, combineert het fantastisch met allerlei kazen. In dit mediterrane gerecht zorgt een royale scheut Marsala voor een eigenzinnig sausje dat heerlijk smaakt bij de malse kipfilets.

Appelbollen met frangipane (Jeroen Meus)

Appelbollen met frangipane (Jeroen Meus)
Niets mis met een klassieke appelbol, voor Jeroen Meus mag het echter nu en dan ietsje meer zijn. Daarom gaf hij deze lekkere klassieker een geslaagde update door er frangipane aan toe te voegen. Zalig als dessert of tussendoortje bij een tas koffie of thee.

Love cookies

Love cookies
Zin om je geliefde te verrassen met een lekker, zelfgemaakt koekje? Dan zijn deze love cookies perfect! Jij hoeft ze enkel klaar te maken met veel liefde, het recept doet de rest!

Worstenbrood

Worstenbrood
Worstenbroodjes kent iedereen. Het is een kinderlijk eenvoudig idee: een rol gehakt gebakken in een plakje deeg. Lekker en snel! Heb je echter zin om ze helemaal zelf te maken, dan is dit het recept dat je zoekt!

Witloof in de oven (Piet Huysentruyt)

Witloof in de oven (Piet Huysentruyt)
Een echte classic tijdens de winter: witloof in de oven in een lekker rolletje hesp en overgoten met smeuïge kaassaus. In dit recept legt Piet Huysentruyt uit hoe hij dit typische gerecht van bij ons klaarmaakt.

Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn (Colruyt)

Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn (Colruyt)
Hoewel er in de verste verte niets verkeerd is aan een grote pot oerdegelijk stoofvlees, mag het soms net dat ietsje meer zijn. Zo maakt Colruyt van deze Belgische klassieker iets feestelijk in dit uitstekende recept. De toevoeging van spekjes en veenbessen maakt er een onmisbaar gerecht van tijdens winter- en feestdagen.

Jachtschotel met gehakt

Jachtschotel met gehakt
Op kille dagen is er niets fijner dan je buik vullen met een dampend stoofpotje - bij voorkeur uit de oven. Een toffe klassieker maak je met gehakt en puree. Ontdek in dit recept een heel smaakvolle en gevarieerde jachtschotel met gestoofd gehakt en wintergroentes, op smaak gebracht met donker bier. Perfect na een lange herfst- of winterwandeling.

Appelcake met honing (Jeroen Meus)

Appelcake met honing (Jeroen Meus)
De niet te versmaden geur van een vers gebakken cake is een instant succes in elk huishouden. Wil je deze keer iets avontuurlijker aan de slag gaan? Probeer dan dit recept van Jeroen. Met appeltjes en honing maak je een heerlijk klassieke cake net iets luxueuzer.

Stoofpotje van everzwijn met pastinaak (Sofie Dumont)

Stoofpotje van everzwijn met pastinaak (Sofie Dumont)
In dit fantastisch recept haalt Sofie Dumont die typische sfeer van gezelligheid op die zo kenmerkend is voor de feestdagen. Dit hartverwarmende stoofpotje van wild met verfijnde accenten is perfect om een kerst- of oudjaarsfeest culinair te doen slagen!