Recepten - Tijd genoeg - < 60 minuten
Goudbrasem met oosterse marinade (Jeroen Meus)
Een volledige vis bakken of grillen klinkt voor velen als een ingewikkeld klusje. Het tegendeel is net waar, bovendien garandeert het een sappige en smaakvolle vis. Jeroen Meus kiest voor een klassieker: goudbrasem (ook wel dorade genoemd) en voegt er een kruidige, oosterse marinade aan toe.
Tagged With: Aziatisch, Azië, chili, dagelijkse kost, dorade, dorade royale, gebakken vis, gefrituurde vis, gember, goudbrasem, Jeroen Meus, kokossuiker, koriander, lente-ui, marinade, Oosters, oosterse marinade, Orientaals, rijst, sesamolie, sesamzaadjes, sluimererwten, tamarinde, tamarindepasta, vis, vissaus, volledige vis
Noedels met rundderreepjes en peultjes
Het leuke aan wokken is de pure eenvoud van het proces. Zet al je ingrediënten klaar, het het vuur lekker hoog en in een handomdraai staat er een lekker, oosters gerecht op tafel. In dit recept wokken we gemarineerde runderreepjes en voegen we peultjes en noedels toe. Alledaagse cuisine met een Aziatische toets!
Tagged With: Aziatisch, Azië, beginner, biefstuk, champignons, chili, gember, germarineerd, koriander, lente-ui, limoen, limoensap, makkelijk, marinade, noedels, Oosters, Orientaals, peultjes, rund, runderreepjes, rundsvlees, sesamolie, snel klaar, sojabonen, sojasaus, steak, sugar snaps, wok, wokken
Heilbot met tagliatelle en kerstomatensaus
Heilbot is een gesmaakte vis die vlot combineert met ingrediënten uit alle windstreken. Zo combineren we deze vis met een Italiaans gerechtje: tagliatelle met een kerstomatensausje. Simpel, alledaags en toch verfijnd lekker.
Tagged With: alledaags, balsamico, basilicum, citroen, gebakken vis, heilbot, italiaans, Italië, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensaus, knoflook, look, pasta, rode ui, rucola, tagliatelle, tomaten, tomatensaus, vis, visfilet, voor elke dag, witte wijn
Pasta met ham, erwtjes en room (Nigella Lawson)
Voor de Britse tv-kok is dit recept is eentje uit de nostalgische doos. Haar kinderen waren er dol, maar ook nu ze volwassen zijn is het nog steeds een instant succes. Het recept lijkt op een klassieke macaroni met kaassaus, het is echter sneller, makkelijker en toch verfijner. In plaats van een bechamelsaus te bereiden, kookt ze simpelweg room in met Parmezaanse kaas. Geniaal lekker!
Tagged With: beginner, budget, diepvrieserwtjes, doordeweeks, easy, erwten, erwtjes, farfalle, geen moeite, gekookte ham, goedkoop, ham, hesp, kaas, kaassaus, kids, kinderen, kindvriendelijk, macaroni, Nigella Lawson, parmezaanse kaas, Parmigiano, pasta, room, roomsaus, simpel, snel klaar, voor elke dag, weinig ingrediënten, weinig werk
Thaise komkommersalade
Aziatische keukens zoals de Thaise bieden een rijkdom aan smaken en texturen waar we in West-Europa alleen maar jaloers op kunnen zijn. Zo bevat deze knapperige komkommersalade onder meer zoete reepjes mango, knapperige pinda's, frisse granaatappelpitjes en expressieve kruiden. De pittige dressing maakt de salade tot een fantastische lunch of een verfijnd bijgerecht, smullen zal je!
Tagged With: Aziatisch, bijgerecht, cashew, chili, chilipeper, dressing, exotisch, geen koolydraten, gezond, granaatappel, granaatappelpitjes, knoflook, komkommer, koolhydraatarm, koriander, lente-ui, light, limoen, low carb, lunch, mager, mango, munt, noten, Oosters, Orientaals, papaya, pittig, rietsuiker, salade, sla, Thai, Thailand, Thais, verrassend, vissaus, voor elke dag, voorgerecht, Zuidoost-Azië
Asperges met gebakken zalm en yoghurtsausje (Sofie Dumont)
De elegante smaak van witte asperges vraagt om simpele en al even zachte combinaties die de smaak alle eer aandoen. Sofie Dumont kiest daarom in dit vetarme recept voor eenvoudige stukjes zalm, sla, een sausje op basis van komkommer en yoghurt en tot slot een gebakken eitje. Boordevol smaak en fantastisch als lunch of licht avondmaal.
Tagged With: asperges, bieslook, calorie arm, dieet, ei, eieren, gebakken zalm, geen koolydraten, gevarieerd, gezond, komkommer, koolhydraatarm, licht, light, low carb, lunch, mager, mosterdblad, paardenoog, peterselie, salade, sla, smaakvol, sofie dumont, spiegelei, vermageren, vetarm, vis, witte asperges, yoghurt, yoghurtdressing, yoghurtsaus, zalm, zalmblokjes
Meloensalade met munt en prosciutto
Wanneer de temperaturen stijgen is het fijn om lichte, frisse en zomerse (bij)gerechtjes op tafel te toveren. Vers zomerfruit mag dan niet ontbreken. Zo is de combinatie van meloen en rauwe ham een klassieker van formaat. In dit gerecht breiden we die combo uit met tomaatjes en munt tot frisse lunch, salade, voorgerecht of bijgerecht.
Tagged With: barbecue, bbq, bijgerecht, brood, Charentais, dressing, fruit, ham, lunch, meloen, prosciutto, rauwe ham, rauwe hesp, salade, salsa, sherry azijn, tomaat, vakantie, vlees en fruit, zoet-zout, zomer, zomers, zonnig
Steak Fiorentina (Gennaro Contaldo)
De pure, volle smaak van een verfijnd stuk rundsvlees is wereldwijd in trek. Er bestaan dan ook talloze bereidingen waar steak de hoofdrol in speelt. Ook in Firenze, de Toscaanse hoofdstad, hebben ze hun favoriete recept: Steak Fiorentina. De Italiaanse tv-kok Gennaro Contaldo kan je als geen ander vertellen hoe je dit aanpakt, aangevuld met een simpele maar doeltreffende salade op basis van venkel en babyartisjok.
Tagged With: artisjok, biefstuk, Firenze, Gennaro Contaldo, italiaans, Italië, low carb, mediterraans, rucola, rund, rundsvlees, salade, simpel, sla, slaatje, steak, T-bone steak, Toscane, venkel, zuiders
Spaghetti met inktvis
Het leuke van spaghetti is dat de pasta zo veelzijdig is. Dit recept start met een eenvoudige en eerder klassieke van tomatensaus, maar door met inktvisringen en enkele fris-zure toetsen te werken maak je toch iets dat origineler is dan je doorgaans mag verwachten.
Tagged With: basilicum, chili, chilipeper, fris zuur, inktvis, inktvisringen, italiaans, Italië, kappertjes, kruidig, oregano, pasta, pittig, spaghetti, tomatenconcentraat, tomatensaus, vakantie, visbouillon, voor elke dag, witte wijn, zomers, zonnig, zuiders
Chocolaatjes met studentenhaver (Sandra Bekkari)
Pure chocoladekoekjes die zo eenvoudig zijn dat je er gerust eentje extra kan nemen zonder jezelf schuldig te voelen? Dat zijn deze koekjes van Sandra Bekkari perfect omschreven. Erg simpel en toch heerlijk bij koffie, thee of als tussendoortje.
Tagged With: chocolade, chocoladedessert, chocoladekoekjes, dessert, gedroogd fruit, kids, kindvriendelijk, koekje, koekjes, koffie, noten, ontbijt, rozijnen, Sandra Bekkari, snack, studentenhaver, thee, tussendoor, voor iedereen, zaden
Italiaanse gratin met fakkelspek
Het succes van gratin is simpel te verklaren: je kan er letterlijke alle windrichtingen mee op. Ook een zomerse, Italiaanse gratin met - jawel - puree (vol groentjes) kan perfect. Dit supereenvoudige en verrassende recept doet er bovendien fakkelspek bij: dunne reepjes gemarineerd spek die op satéprikkers worden gedraaid en tijdens het barbecueseizoen overal te vinden zijn.
Tagged With: aardappelen, aardappelpuree, alle seizoenen, andijvie, aubergine, comfort food, courgette, éénpansgerecht, fakkelspek, gratin, groentepuree, italiaans, Italiaanse kruiden, Italië, olijfolie, origineel, ovenschotel, parmezaanse kaas, patatten, pijnboompitjes, puree, spek, stoemp, verrassend
Cocktail met kip Hawaï en rijst (Jeroen Meus)
Heb je restjes kip of ben je op zoek naar een lekker ouderwets voorgerechtje? Dan is deze cocktail met kip Hawaï en rijst van Jeroen Meus een uitstekende keuze.
Tagged With: alle seizoenen, amuse, ananas, andijvie, bezoek, cocktailsaus, ei, eieren, feest, feestdagen, feestelijk, grootmoeders keuken, hapje, het jaar door, Jeroen Meus, kerst, kerstmis, ketchup, kip, klassiek, mayonaise, ouderwets, overschot, Pasen, restjes, retro, rijst, saus, starter, tomaat, tomaten, typisch, vintage, voorgerecht
Crunchy cashews (Sandra Bekkari)
Iedereen houdt van snackies! Helaas weet ook iedereen dat ze zelden gezond zijn. Tenzij je ze zelf maakt en zo zelf in de hand hebt welke ingrediënten aan bod komen. Sandra Bekkari to the rescue: deze knapperige cashews met een zoet-zoute smaak zijn snel klaar en stukken gezonder dan eender wat je in de supermarkt kan terugvinden.
Tagged With: ahornsiroop, aperitief, apero, cashew, cashewnoten, cashews, citroensap, esdoornsiroop, gezond tussendoortje, makkelijk, noten, onderweg, origineel, picnic, Sandra Bekkari, sesam, sesamzaadjes, snack, snel klaar, sojasaus, tussendoor, tussendoortje, vegetarisch, veggie, verrassend, weinig werk
Andijviestoemp met pensen
Soms moet je het helemaal niet ver zoeken of ingewikkeld maken om lekker te eten. De klassieker die we kennen van oma of opa zijn vaak de beste en meest authentieke gerechten die voor een heerlijk gevuld maagje zorgen. Dit recept past perfect in dat rijtje: een smeuïge andijviestoemp met pensen en een lepeltje mosterd. Fantastisch, toch?
Tagged With: aardappelen, alle seizoenen, alledaags, andijvie, andijviepuree, België, Belgisch, boerenkost, comfort food, eenvoudig, gewoon, graanmosterd, grootmoeders keuken, het hele jaar door, kids, kindvriendelijk, laurier, loskokende aardappelen, mosterd, patatten, pens, pensen, puree, rode ui, simpel, stoemp, traditioneel, vlaams, Vlaanderen, voor elke dag, witte pensen, zwarte pensen
Ovenschotel met worstjes, tomaat en bonen (Jamie Oliver)
Het zalige aan een ovenschotel is dat het meeste werk voor de oven is en je niet met verschillende bereidingen of een mooie presentatie hoeft bezig te zijn. Jamie Oliver is ook een liefhebber van rechttoe-rechtaan gerechten die toch barsten van smaak. Pure comfort food, zoals deze schotel met stukjes worst, focaccia, tomaten en bonen. Weinig werk of ingrediënten, veel smaak!
Tagged With: brood, budget, budgetvriendelijk, chipolata, comfort food, éénpansgerecht, focaccia, Frans, gegrild, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kerstomaten, kindvriendelijk, knoflook, look, makkelijk, mediterraans, op voorhand, ovengebakken, ovenschotel, roosteren, rozemarijn, weinig ingrediënten, weinig werk, witte bonen, worst, worstjes, zuiders





