< 60 Minuten | - deel 4 < 60 Minuten | - deel 4

 

Recepten - Tijd genoeg - < 60 minuten

Stoofpotje met kip en merguez (Jamie Oliver)

Stoofpotje met kip en merguez (Jamie Oliver)
De inspiratie voor dit eenvoudige en toch opvallend smaakvolle gerecht, haalde Jamie Oliver in Tunesië. De merguez-worstjes geven ontzettend veel smaak, waardoor de ingrediëntenlijst erg kort kan blijven. Een perfect gerecht om doorheen de week op het menu te zitten en optimaal te genieten.

Gegratineerde varkenshaas met broccolipuree en sjalotsaus

Gegratineerde varkenshaas met broccolipuree en sjalotsaus
Dit eenvoudige, alledaagse recept valt toch op doordat de malse stukjes varkenshaas een extra luxueuze touch krijgen door ze met een pakje abdijkaas even te gratineren. Samen met een smeuïge broccolipuree en een verfijnd sausje van sjalot levert dat een heerlijk gerecht voor elke dag op dat toch een beetje anders is.

Eend met sinaasappelsaus (Jeroen Meus)

Eend met sinaasappelsaus (Jeroen Meus)
Dit gerecht is een echte klassieker uit de Franse keuken (Canard à l'Orange) waar Jeroen Meus warme herinneringen aan hoeft. Het kenmerkende aspect van dit recept is de combinatie van zoet en zout tot een meesterlijk, zelfs feestelijk, geheel.

Visstoofpotje met dille

Visstoofpotje met dille
Dille is een uitgesproken maar zacht kruid dat vooral bij vis een succes is. In dit volwaardige stoofpotje vol groentjes en stukjes vis geeft speelt het groene kruid een subtiele hoofdrol. Heerlijke, alledaagse kost die je heerlijk doet opwarmen na een kille dag aan zee.

Varkensmignonette met pastinaakcrème (Colruyt)

Varkensmignonette met pastinaakcrème (Colruyt)
Een stukje varkensvlees op het menu wordt wel eens onderschat omdat het relatief goedkoop vlees is. Niets is minder waar, mignonettes zijn bijvoorbeeld erg mager en verfijnd. In combinatie met een smeuïge pastinaakcrème, champignons, een mosterdsausje en kroketjes levert dat een alledaags en toch feestelijk gerecht op voor een zachte prijs.

Tagliatelle met kip in parmezaansaus

Tagliatelle met kip in parmezaansaus
Deze romige pasta met Parmezaanse kaas en malse stukjes kip is een prima keuze voor jong en oud. Het eenvoudige recept bevat evenmin moeilijke technieken waardoor het een perfecte keuze is om je weekmenu extra smaak te geven.

Vis in tomatensaus (Jamie Oliver)

Vis in tomatensaus (Jamie Oliver)
Jamie Oliver mag dan wel een Britse chef zijn, hij is dol op de mediterrane keuken en weet precies hoe je met een handvol zuiderse ingrediënten een buitengewoon smaakvol gerecht op tafel tovert. Zo combineert hij in dit magere, low-carb recept een fijn stukje vis met een eenvoudige tomatensaus én is al het werk voor de oven.

Gevulde tomaten met varkensgehakt (Piet Huysentruyt)

Gevulde tomaten met varkensgehakt (Piet Huysentruyt)
Groentes vullen is een leuke en comfortabele manier om wat originaliteit door je bereidingen te jagen. In dit recept presenteert Piet Huysentruyt een mooi voorbeeld van zomerse comfortfood. Hij vult tomaten met varkensgehakt, aangevuld met stukjes mozzarella en pasta. Lekker, eenvoudig en kindvriendelijk!

Tarbot met spruitjes en mosterdsaus

Tarbot met spruitjes en mosterdsaus
Tarbot is een ideale keuze wanneer je vis in de pan bakt: het stevige vlees blijft goed samen (al kan je ook een andere, stevige witte vis voor dit recept gebruiken). In combinatie met spruitjes, spek en een smeuïg mosterdsausje maak je er een heerlijk zondags visgerecht van dat niet te moeilijk noch speciaal is.

Kalkoengyros met rijst (Sandra Bekkari)

Kalkoengyros met rijst (Sandra Bekkari)
Fans van Sandra Bekkari zullen opnieuw vrolijk worden van dit heel volledige en voedzame recept: met magere kalkoen- en paprikareepjes maakt ze een klassieke gyros, aangevuld met zilverrijst en erwtjes. Het resultaat is, zoals je van Sandra mag verwachten, enorm smaakvol en compleet zonder ongezond te worden.

Thaise viscurry

Thaise viscurry
Wie oosterse gerechten kan smaken, zal dit eenvoudige en kruidige gerecht weten te waarderen. Deze eenvoudige Thaise curry combineert alle klassieke ingrediënten tot een comfortabel gerecht met malse stukjes vis waardoor je je heel even aan de andere kant van de wereld waant. Lekker met noedels of rijst.

Penne met bloemkool en spekjes (Jeroen Meus)

Penne met bloemkool en spekjes (Jeroen Meus)
Wie tijdens de herfst- en wintermaanden op zoek is naar echte comfortfood kan altijd rekenen op Jeroen Meus. Dit recept heeft een beetje weg van macaroni met kaassaus, maar dan met bloemkool en spekjes. Heerlijke pasta voor een kille dag!

Raapjesroomsoep

Raapjesroomsoep
Rapen kan je zonder twijfel categoriseren bij de vergeten groentes. Het is nochtans een plaatselijke en voedzame groente die tijdens de herfst- en wintermaanden op je menu hoort te staan. Ingewikkeld hoeft dat zelfs niet te zijn: een eenvoudig soepje volgens de regels van de kunst is al voldoende om lekker te smikkelen!

Spaghetti met kip en erwtenpesto (Colruyt)

Spaghetti met kip en erwtenpesto (Colruyt)
Pesto kennen we dan wel het allerbeste als een groene saus op basis van basilicum, je kan het principe perfect toepassen met andere ingrediënten. Het kookteam van Colruyt maakt in dit recept een zachter smakende maar even smeuïge erwtenpesto. Heerlijk met gebakken kip, champignons en lekker veel spaghetti!

Geroosterde bloemkool met burrata

Geroosterde bloemkool met burrata
Bloemkool is in de lage landen een populaire groente. We kiezen er echter net iets te vaak voor om deze smaakvolle groente te koken. Andere bereidingswijzen leveren een heel andere smaak op. Roosteren, bijvoorbeeld. Het geeft de bloemkool een meer notige en hartige smaak. In combinatie met kikkererwten, kappertjes en mediterrane specerijen levert dat een snelle maar hartverwarmende vegetarische ovenschotel op. Een lichtjes gesmolten bol burrata maakt het festijn compleet (maar laat die gerust achterwege indien je liever vegan eet).