Worst? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 2 Worst? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 2

 

Recepten - worst

Frisse aardappelsalade met worst

Frisse aardappelsalade met worst
Dit recept is erg polyvalent en zoekt het vooral niet te ver. De frisse aardappelsalade is perfect als lunch of avondmaal. Maar ook op een barbecue of buffet is ie zeer geschikt. In combinatie met een eenvoudige maar lekkere braadworst, serveer je zonder stress een budget- en kindvriendelijk gerecht.

Pensen met groentestoemp en appelmoes (Jeroen Meus)

Pensen met groentestoemp en appelmoes (Jeroen Meus)
Voor dagelijkse kost met net dat extraatje moet je natuurlijk bij Jeroen Meus. De Vlaamse tv-kok kan onze typische klassiekers als geen ander heruitvinden of uitbreiden waardoor ze verrassend blijven. Zo combineert Jeroen in dit alledaagse recept pensen (altijd lekker!) met zelfgemaakte appelmoes (ook lekker!) en een royale groentestoemp (lekker maar gezond!). Een prima keuze om ook de allerkleinsten hun buikje bolrond te laten eten.

Boerenworst met preistampot (Colruyt)

Boerenworst met preistampot (Colruyt)
Het hoeft zeker niet elke dag iets speciaals of uniek te zijn. Wel integendeel, eenvoudige boerenkost mag regelmatig op het menu omdat het gewoon lekker en lekker gewoon is. De smeuïge stamppot van prei uit dit recept van Colruyt combineert perfect met een kwaliteitsvolle braadworst.

Worst met savooikool in kaassaus (Jeroen Meus)

Worst met savooikool in kaassaus (Jeroen Meus)
Voor die authentieke recepten uit grootmoeders keuken ben je aan het juiste adres bij Jeroen Meus. Hij weet als geen ander hoe je die stevige en pure gerechten moet klaarmaken. In dit recept gaat hij aan de slag met een ietwat vergeten wintergroente: savooikool. Deze gezonde groente is nochtans vol van smaak en smaakt heerlijk met een kaassausje, een flinke worst en eenvoudige gekookte patatjes.

Worstragout met tagliatelle (Rick Stein)

Worstragout met tagliatelle (Rick Stein)
Italianen hebben een goedbewaard geheim over worsten: je hoeft ze niet altijd als een worst klaar te maken. De Britse tv-kok Rick Stein leerde op zijn reizen dat het gehakt van worsten vaak wat anders is dan het gewone gehakt dat je anders zou kopen. In combinatie met selder, rozemarijn, venkelzaadjes, witte wijn en room maakt hij er in dit recept een heerlijk smaakvolle ragout van die je aangenaam zal verrassen. Ondanks het eenvoudige recept, is de smaak buitengewoon vol en rond.

Mediterraanse stoemp met worst

Mediterraanse stoemp met worst
Soms kan het geen kwaad om voluit de kinderkaart te trekken wanneer je kookt. Dat hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat je ongezond kookt, wel dat het in de eerste plaats simpel en smakelijk is. De zomerse puree uit dit recept is dan ook lekker én gezond, heerlijk met een worstje.

Jambalaya (slowcooker)

Jambalaya (slowcooker)
Jambalaya is een typisch rijstgerecht uit de Creoolse keuken (Louisiana, VSA). Het gerecht vindt zijn oorsprong in een Spaanse paella en kreeg een eigen karakter doordat kolonisten aan de slag gingen met plaatselijke ingrediënten. Het woord 'jambalaya' zou te herleiden zijn tot 'gemixt' of 'gemengd', wat de lading best goed dekt. Er zijn immers talloze recepten met allerlei soorten vlees, vis, groentjes,... De essentie van het stoofpotje is echter: rijst en een pittige kruiding. Door het klaar te maken in een slowcooker zorg je voor een extra smaakdimensie, ontdek hier een eenvoudige versie die absoluut het proberen waard is!

Eénpansgerecht met boontjes, en chipolata (Sofie Dumont)

Eénpansgerecht met boontjes, en chipolata (Sofie Dumont)
Alles in één grote pan klaarmaken is een leuke manier om snel en met een minimum aan afwas te koken. TV-kok Sofie Dumont doet dat in dit vlotte recept met typische ingrediënten van bij ons: worstjes, aardappeltjes, boontjes, bloemkool en witte kool. Deze stevige portie boerenkost zal jong en oud bevallen!

Griekse pasta met merguez en tomatensaus (Colruyt)

Griekse pasta met merguez en tomatensaus (Colruyt)
De alledaagse recepten van Colruyt garanderen haalbare en lekkere resultaten. Geen wonder dat ze erg populair zijn. Met dit rijke recept zal je zeker scoren bij de allerkleinsten: lekker veel groentjes met verrassende Griekse pasta en pittige stukjes worst.

Worstenbrood

Worstenbrood
Worstenbroodjes kent iedereen. Het is een kinderlijk eenvoudig idee: een rol gehakt gebakken in een plakje deeg. Lekker en snel! Heb je echter zin om ze helemaal zelf te maken, dan is dit het recept dat je zoekt!

Pasta met chipolata, oesterzwam, spinazie en spek (Jeroen Meus)

Pasta met chipolata, oesterzwam, spinazie en spek (Jeroen Meus)
Jeroen Meus is als beroemdste tv-kok van Vlaanderen van alle markten thuis. Ook voor een snelle, comfortabele kom dampende pasta ben je aan het juiste adres. Deze smeuïge pasta met stukjes worst is niet te versmaden!

Pigs in a blanket voor Kerstmis

Pigs in a blanket voor Kerstmis
Wereldwijd zijn 'Pigs in a Blanket' een geliefkoosde lekkernij op allerlei feestelijke momenten. In sommige landen zijn het mini-woorstenbroodjes, in Groot-Brittannië zijn het eerder stukjes worst of gehakt opgerold met spek. In dit recept wordt het eenvoudige hapje gepimpt om te schitteren tijdens de aperitief op een kerstfeestje!

Pastagratin met chipolata (Colruyt)

Pastagratin met chipolata (Colruyt)
Het buitengewone voordeel aan pasta is dat je er alle kanten mee uit kan. Doorgaans denken we aan zomerse gerechten, maar een hartverwarmende ovenschotel - heerlijk gegratineerd met kaas - is zeker zo goed. Dit toffe recept met stukjes chipolata en een heerlijk tomatensausje van Colruyt is pure comfort food!

Luikse pensen met tomatensaus en aardappelen (Jeroen Meus)

Luikse pensen met tomatensaus en aardappelen (Jeroen Meus)
Voor smakelijke en oerdegelijke dagelijkse kost moet je bij Jeroen Meus zijn. De sympathieke tv-kok slaagt er telkens weer in om met typische en betaalbare ingrediënten iets lekkers op tafel te toveren. Zo is dit meesterlijk eenvoudig gerecht perfect op een doordeweekse avond; Luikse pensen met een kruidig tomatensausje en gekookte patatjes. Soms moet dat echt niet meer zijn.

Gratin met broccoli en worst (Colruyt)

Gratin met broccoli en worst (Colruyt)
Zin in heel gewone kost maar mag het tegelijkertijd ook een beetje anders zijn? Dan is dit recept van Colruyt een uitstekende keuze. In plaats van de Heilige Drievuldigheid (vlees - aardappelen - groente), werk je dit gerecht af door alles in een ovenschaal te combineren en bovenal te gratineren. Lekker origineel, origineel lekker!