Recepten - roomsaus
Zweedse gehaktballetjes
Meubelgigant Ikea maakte dit lekkere gerecht uit Zweden wereldberoemd. Köttbullar betekent letterlijk vleesballen, en kan je op allerlei manieren klaarmaken. Toch zijn er enkele voorwaarden, zo heeft het vlees een kenmerkende smaak door het gebruik van piment en hoort er een smeuïg sausje bij en een flinke schep puree. Met dit recept kan ook jij zonder moeite genieten van deze lekkernij!
Tagged With: alledaags, budget, comfort food, eenvoudig, Engelse saus, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, goedkoop, IKEA, kids, kindvriendelijk, köttbullar, mosterd, peterselie, piment, puree, roomsaus, roux, rundsbouillon, rundsgehakt, saus, simpel, stoemp, varkensgehakt, vleessaus, Worcestershiresaus, Zweden, Zweeds
Scampi diabolique
Deze pittige klassieker is de ideale joker. Als voorgerecht of hoofdgerecht, als alledaagse kost of feestelijk gerechtje, met scampi diabolique scoor je altijd.
Tagged With: alledaagse kost, Bourgondisch, cayenne, cayennepeper, chili, chilipepers, cognac, feest, feestelijk, Frankrijk, Frans, heet, hoofdgerecht, kan altijd, kerstmis, klassieker, knoflook, kruidig, look, met brood, Pasen, past altijd, peterselie, pikant, pittig, romig, room, roomsaus, scampi, scampi's, schaaldieren, tomaten, tomatensaus, traditie, typisch, vis, voorgerecht, whiskey, whisky, zee, zeevruchten, zondagse kost
Steak stroganoff
Het wereldberoemde Stroganoff-recept staat voor een pittige saus van zure room en wodka. Met die basis kan je makkelijk verder en het laat zich uitstekende combineren met talloze ingrediënten. In dit recept wordt de saus verder opgewerkt met tomaat, paprika en kappertjes. Onwaarschijnlijk lekker bij een flinke steak met verse frietjes!
Tagged With: alcohol, België, Belgisch, biefstuk, Bourgondisch, frieten, frietjes, kappertjes, koken met alcohol, paprika, pittig, rode paprika, romig, rood vlees, room, roomsaus, rund, rundsvlees, saus, sausje, smaakvol, steak, sterke drank, stroganoff, tomaat, tomaten, wereldkeuken, wodka, zure room
Fricassee van konijn (Gordon Ramsay)
Konijn is stilaan een vergeten delicatesse geworden. Het fijne, witte vlees is heel mager en heeft een milde maar karaktervolle smaak. Traditionele bereidingen zijn dan ook nog steeds de beste keuze wanneer je met konijn aan de slag gaat. Zo is dit recept geïnspireerd op een bereiding van de Britse topchef Gordon Ramsay: een klassieke fricassee (een stofpotje met een gebonden saus) met spekjes, champignons en tagliatelle. Heerlijke boerenkost!
Tagged With: bacon, België, Belgisch, bloem, boerenkost, Brits, champignon, champignons, Europa, Europees, Frankrijk, Frans, fricassee, gerookt spek, gestoofd, Gordon Ramsay, grootmoeders keuken, knoflook, konijn, lever, mager, mager vlees, nier, niertjes, pasta, peterselie, room, roomsaus, slow cooking, spek, stoofpotje, stoven, tagliatelle, tijm, traag koken, versneden konijn, witte wijn
Champignonroomsaus
Champignonroomsaus behoort tot het basispakket 'alledaagse recepten die je altijd kan inzetten'! Deze eenvoudige, romige saus past immers erg goed bij steak, kip, vis,... en is klaar zonder veel werk. Ontdek hieronder het perfecte basisrecept.
Tagged With: archiduc, bijgerecht, champignon, champignons, cognac, flambeer, flamberen, kan altijd, kastanjechampignons, kip, paddenstoelen, Parijse champignons, past altijd, peterselie, room, roomsaus, saus, sausje, steak, vegetarisch, veggie, vis, vlees, whisky
Pasta met zalm en asperges (Piet Huysentruyt)
Voor dit recept selecteerde Piet Huysentruyt een heerlijk lijstje ingrediënten dat heel wat lekkerbekken zal doen watertanden: pasta in een romige sausje met pesto, aangevuld met asperges, bloemkool en gerookte zalm. Niet te versmaden én best snel klaar!
Tagged With: asperges, basilicum, bloemkool, bloemkoolroosjes, farfalle, gerookte zalm, groene asperges, lente, linguine, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, penne, pesto, pesto verde, Piet Huysentruyt, pijnboompitjes, romig, room, roomsaus, spaghetti, tomaten, vis, voorjaar, witte asperges, zalm, zure room
Pasta met scampi in whiskysaus
Wat pasta zo'n populair gerecht maakt is de snelle veelzijdigheid die het biedt. Met slechts een handvol ingrediënten kan je een heerlijke pastaschotel klaarmaken. Dat doen we ook in dit recept: de malse scampi passen fantastisch goed bij het romige sausje met tomaten een flinke scheut whisky. Minimum werk, maximum genieten!
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, chili, citroen, doordeweeks, eenvoudig, gemakkelijk, getomateerd, Italië, knoflook, look, makkelijk, paprika, pasta, peterselie, rode paprika, romig, room, roomsaus, roomsausje, scampi, scampi's, seafood, simpel, sjalot, tomaten, tomatenpuree, vlug klaar, whiskey, whisky, zee
Biefstuk met pepersaus en knolselderpuree (Colruyt)
Het recepten-team van Colruyt weet dat regelmatig een gouden klassieker op het menu zetten een verstandige zet is. De typische gerechten uit grootmoeders keuken scoren immers zowel in smaak als eenvoud. Zoals een mals stukje biefstuk, een pittig peperroomsausje en een smeuïge knolselderpuree. Meer moet dat niet zijn!
Tagged With: aardappelen, aardappelpuree, basic, België, Belgisch, biefstuk, boerenkost, Colruyt, gerookt spek, groene peper, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, knolselder, knolselderpuree, knolselderstoemp, peper, peperbolletjes, peperroomsaus, pepersaus, puree, restaurantsteak, room, roomsaus, rund, rundsvlees, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, steak, stoemp, tuinkers, vlaams, Vlaanderen, waterkers
Steak archiduc met witloofslaatje (Colruyt)
Voor een goedgevuld bord met lekkers, typisch van bij ons, is dit recept van Colruyt een uitstekende keuze. Een malse steak met archiduc-saus (room en champignons) past prima bij knapperige frietjes en een frisse salade met een nationale trots: witloof! Heerlijke en toch alledaagse kost die altijd past.
Tagged With: aardappel, aardappelen, archiduc, archiducsaus, België, Belgisch, biefstuk, Bourgondisch, champignonroomsaus, champignons, chmpignon, Fankrijk, feest, feestelijk, Frans, frieten, frietjes, fris, goed tafelen, klassiek, klassieker, lente-ui, oesterzwam, oesterzwammen, paddenstoel, paddenstoelen, room, roomsaus, sjalot, slaatje, steak, steak friet, typisch, veldsla, witloof, zelfgemaakte frietjes, zondag, zondagse kost
Scampi’s in basilicumroomsaus (Colruyt)
Met dit smaakvolle voorgerecht van Colruyt kan je zonder enige moeite scoren! Het lekkere roomsausje met tomatentapenade past uitstekend bij de volle smaak van scampi. Afgewerkt met basilicum en rucola betekent dat een verfijnd gerechtje die het best geserveerd wordt met brood.
Tagged With: aperitief, apero, basilicum, Colruyt, eenvoudig, garnaal, geen moeite, gele paprika, grote garnalen, kruidig, paprika, romig, room, roomsaus, scampi, scampi's, simpel, snel klaar, starter, tapendade, tomaten, tomatentapenade, voorgerecht, weinig werk, witte wijn, zeevruchten, zuiders
Tagliatelle met scampi en zalm
De verfijnde smaken van zalm en scampi laten zich uitstekend combineren met een eenvoudige, zachte pastabereiding. Aangevuld met malse broccoliroosjes en erwtjes in een simpel roomsausje levert dat een piekfijn maar kinderlijk eenvoudig gerecht op dat barst van smaak.
Tagged With: broccoli, broccoliroosjes, erwten, erwtjes, garnalen, gerookte vis, gerookte zalm, groene kruiden, iets duurder, knoflook, linguine, look, oregano, pasta, pasta met vis, room, roomsaus, roomsausje, scampi, schaaldieren, sjalot, snel klaar, spaghetti, tagliatelle, tijm, visliefhebbers, zalm, zee
Pepersteak met een whiskysausje (Piet Huysentruyt)
Wie zin heeft in oerdegelijke kost om duimen en vingers bij af te likken, is bij Piet Huysentruyt altijd aan het juiste adres. De sympathieke West-Vlaamse kok weet als geen ander hoe je klassiekers op een geslaagde en toegankelijke manier bereid. In dit recept krijgt een typische steak-friet net iets meer door een pittig peperkorstje en een zalig sausje op basis van room en whisky.
Tagged With: altijd lekker, Belgisch, bouillon, frieten, frietjes, gepeperd, klassiek, klassieker, mayonaise, peper, pepersteak, Piet Huysentruyt, pittig, room, roomsaus, roomsausje, rund, rundsbouillon, rundsvlees, saus, steak, traditie, traditioneel, typisch, vlaams, Vlaanderen, vtm koken, whisky, whiskysaus
Mosselen met Oude Geuze (Sofie Dumont)
Dit verrassende gerecht komt van pas wanneer het mosselseizoen nog volop aan de gang is maar je stilaan een originelere variant wil proberen dan de klassieke variant met frietjes. Sofie Dumont toont je hoe je met Oude Geuze en een verfijnd mosterdroomsausje een delicaat voor- of hoofdgerecht kan presenteren dat het ook op de BBQ als papillot erg goed doet.
Tagged With: amuse, barbecue, bbq, België, Belgisch, bier, geuze, koken met bier, mosselen, mosterd, mosterdroomsaus, noordzee, origineel, Oude Geuze, papillot, papilot, peterselie, roomsaus, seafood, selder, sofie dumont, speciaal, venkel, voorgerecht, vtm, vtm koken, zuurdesem, zuurdesembrood
Linguine met scampi in wittewijnsaus
Heerlijk snel klaar en altijd lekker - dat omschrijft dit recept perfect. Het lichtje sausje op basis van witte wijn en een scheutje room past uitstekend bij dampende pasta en smaakvolle scampi. Comfort food par excellence!
Tagged With: alledaags, citroen, comfort food, favoriet, gemakkelijk, italiaans, Italië, knoflook, lnguine, look, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, room, roomsaus, scampi, snel klaar, spaghetti, tijm, vis, weinig ingrediënten, witte wijn, witte wijnsaus, zeste
Zalm met romige parelcouscous
Met de verrassende structuur van parelcouscous kan je leuke bereidingen maken. In dit wereldse recept gaan we aan de slag met een waaier aan frisse groentjes en een licht roomsausje, perfect afgewerkt met een smeuïg stukje zalm uit de oven. Prima comfortfood waar je jezelf niet schuldig bij hoeft te voelen!
Tagged With: broccoli, broccoliroosjes, comfort food, couscous, fris, groentebouillon, kerstomaatjes, kerstomaten, knapperig, komkommer, lente, lente-ui, lichte maaltijd, light, origineel, oven, ovengebakken, parelcousous, romig, room, roomsaus, soja, sojasaus, verfrissend, verrassend, vis, wereld, wereldkeuken, witte wijn, zalm