Recepten - rijst
Thaise bowl met runderreepjes

Regelmatig variëren is de sleutel tot blijvend eet- en kookplezier. Het kan bijvoorbeeld erg leuk zijn om te neuzen in recepten en bereidingstechnieken van de andere kant van de wereld. Zo deed het receptenteam van Colruyt inspiratie op in Thailand voor deze malse runderreepjes, vrolijk gepresenteerd in een bowl met veel groentjes en rijst.
Tagged With: Aziatisch, Azië, basmati, bowl, champignons, chili, chilipeper, Colruyt, exotisch, honing, jasmijn, jasmijnrijst, knoflook, koriander, kruidig, limoen, marinade, marineren, oestersaus, Oosters, Orientaals, pepertjes, peultjes, pikant, pittig, rijst, rund, runderreepjes, runds, rundsvlees, sesam, sesamzaadjes, soja, sojascheuten, Thailand, Thais, Thaise rijst, veel smaak, veel smaken, vlees marineren, wereldkeuken
Zeebaars met saffraanrisotto en zeekraal (Colruyt)

Wie houdt van een luxueus (voor)gerecht met verfijnde smaken uit de zee, zal zonder twijfel dit recept willen proberen. Het receptenteam van Colruyt bedacht een smeuïge en feestelijke risotto met saffraan, gecombineerd met zeebaars en zeekraal. Een heerlijk recept voor echte lekkerbekken!
Tagged With: bezoek, chique, Colruyt, feest, feestelijk, kerst, kerstmis, kreeftenfond, lompviseieren, luxueus, nieuwjaar, noordzee, oud en nieuw, oudjaar, parmezaan, parmezaanse kaas, party, rijst, risotto, romantisch, saffraan, saffraanrisotto, schaaldieren, smeuïg, starter, valentijn, vis, visgerecht, visgerechten, voorgerecht, witte vis, zeebaars, zeekraal, zeevruchten, zilt
Stoofvlees op Chinese wijze (slowcooker)

Belgische stoverij is een heerlijke klassieker, maar we zijn niet het enige land dat graag geniet van traag gegaarde blokjes rundsvlees. Wie over een slow cooker beschikt moet deze Oosterse variant zeker eens geprobeerd hebben: de pittig en toch zoete smaak is een heerlijke sensatie in combinatie met rijst en gestoomde groentjes.
Tagged With: chili, China, Chinees, exotisch, geen moeite, gestoofd, gestoomde groenten, honing, langzaam, noedels, Oosters, Orientaals, pikant, pittig, rijst, rund, rundsvlees, slow cooker, slowcooker, soja, sojasaus, stoofvlees, stoverij, traag, traag gegaard, variant, voor elke dag, weinig werk, wereldkeuken
Scampi met paprika en roomsaus (Piet Huysentruyt)

Door enkele lekkere ingrediënten in een wok te kieperen maak je in geen tijd een lekker en gezond maal klaar. Piet Huysentruyt kan dat beamen. In dit wokrecept met scampi en paprika van zijn hand, is de hoofdrol weggelegd voor een lekker roomsausje.
Tagged With: aardappel, basilicum, geen werk, gele paprika, ketchup, paprika, pasta, Piet Huysentruyt, rijst, rode paprika, romig, room, roomsausje, scampi, snel klaar, tomaten, tomatenkruiden, verrassend, vlug koken, weinig moeite, wereldkeuken, wok, wokgerecht, wokken, wortel
Risotto met zalm en broccoli

Wie houdt van zuivere basisrecepten, zal smullen van deze risotto. Geen eindeloze lijst met ingrediënten, wel een correcte risotto volgens de regels van de kunst met een mals stukje zalm en knapperige broccoliroosjes.
Tagged With: arborio, basis, basisbereiding, basisrecept, beginner, boter, bouillon, broccoli, geraspte kaas, italiaans, Italië, klassiek, klassieker, olijfolie, oven, ovengebakken vis, parmezaan, parmezaanse kaas, rijst, risotto, sjalot, smeuïg, vis, visfilet, weinig ingrediënten, witte wijn, zalm, zalmhaas, zlamfilet
Kippensoep met rijst

Wanneer gure herfst- of winterdagen de kop opsteken, bestaat er niets fijner dan een heerlijke, warme, dampende kom soep. Dat hoeft niet gewoon het voorgerechtje te zijn, je kan er makkelijk een volwaardige maaltijd van maken. Zo maken we in dit recept een krachtige kippensoep met rijst die je maar wat graag in je lijst met favoriete recepten zal opnemen.
Tagged With: beginner, dieet, éénpansgerecht, gemakkelijk, gezond, herfst, kip, kipfilet, kippenbouillon, kippensoep, knoflook, limoen, low carb, maaltijdsoep, mager, peterselie, rijst, selder, soep, spinazie, ui, veel groentjes, vermageren, weinig vet, winter, wortel
Risotto met scampi en groene groentjes

In Italië is risotto een populaire, snelle hap. Het typische gerecht vraagt dan ook weinig werk en kan met talloze ingrediënten bereid worden. Dit recept combineert scampi (altijd lekker!) met een selectie verfijnde, groene groentjes. Smullen!
Tagged With: arborio, beginner, boter, bouillon, comfort food, dit kan iedereen, één pan, eenpasngerecht, fris, groene asperges, groene groentjes, italiaans, Italië, kippenbouillon, knoflook, mediterraans, munt, parmezaan, parmezaanse kaas, peterselie, peultjes, rijst, risotto, scampi, seafood, sjalot, smeuïg, weinig werk, witte wijn
Oosters visstoofpotje

Visliefhebbers opgelet: dit heerlijke stoofpotje met vis en oosterse kruiden is niet te versmaden. Behalve een kruidige, volle smaak zal dit recept je verleiden met een flinke portie groentjes waardoor je er zonder zorgen lekker veel van kan smullen.
Tagged With: Aziatisch, basmati, basmatirijst, bonen, boontjes, broccoli, Chinees, courgette, gember, jasmijnrijst, kabeljauw, knoflook, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, kruidig, lente-ui, limoen, look, olie, Oosters, Orientaals, origineel, pittig, rijst, scampi, sesam, sesamolie, sperziebonen, stoofpot, stoofpotje, Thais, vis, visbouillon, visfond, visstoofpotje, witte wijn
Jambalaya (Loïc Van Impe)

Jambalaya kan je gerust als een soort paella omschrijven. Deze Creoolse klassieker maak je immers door rijst traag te laten garen in een ruime pan. Perfect om een groot gezelschap van lekkers te voorzien. Loïc toont in dit recept zijn versie met merguez en varkensspiering en lekker veel cajunkruiden!
Tagged With: Afrikaans, amerika, amerikaans, cajun, chorizo, creools, Creoolse keuken, groene paprika, groentebouillon, jambalaya, knoflook, kruidig, langkorrelrijst, Loïc Van Impe, merguez, Paella, paprika, peterselie, pittig, rijst, rijstschotel, rode paprika, selder, smaakvol, spiering, tomaat, tomatenblokjes, ui, Varken, varkensspiering, varkensvlees, voor een grote groep, wereldkeuken
Vegetarische paella (Jeroen Meus)

Paella is het wereldberoemde signatuurgerecht uit Spanje. Over wat nu de meest authentieke bereiding is, wordt al jaren gediscussieerd. Er bestaan dan ook talloze varianten. Dat weet ook Jeroen Meus, in dit recept ontwerpt hij immers zijn eigen vegetarische variant met gegrilde groentjes en halloumi. Smullen!
Tagged With: arroz bomba, aubergine, bouillon, cayennepeper, courgette, dagelijkse kost, éénpansgerecht, erwten, erwtjes, gebakken rijst, gerookt paprikapoeder, grillen, grillkaas, groentebouillon, halloumi, Jeroen Meus, kaas, knoflook, kruidig, laurier, mediterraans, Paella, paprika, paprikapoeder, pittig, rijst, saffraan, saffraanpoeder, Spaans, Spanje, tijm, vakantie, veel groentjes, vegetarisch, veggie, zomer, zomers, zuiders
Varkensmignonette met venkel en tomaten (Colruyt)

Denk niet meteen aan een kille winterdag wanneer je een ovenschotel op het menu plaatst. Met zomerse groentjes zoals tomaat en venkel kan je er ook een verkwikkend gerecht van maken dat perfect past op zonnige dagen. Aangevuld met malse varkensmignonettes, gegrilde kaas en rijst wordt dit een lekker en volledig gerecht van Colruyt.
Tagged With: basmati, basmatirijst, droge witte wijn, Emmentaler, gegratineerd, gegratineerde kaas, gegrilde kaas, geroosterde kaas, gratin, Gruyère, italiaans, kaas, knoflook, kruidig, mediterraans, olijfolie, oven, ovenschaal, ovenschotel, rijst, tijm, tomaat, tomaten, ui, Varken, varkensmignonette, varkensvlees, venkel, wijn, zomers, zonnig, zuiders
Spiering met rijst en oosterse groenten (Colruyt)

Het kookteam van Colruyt kiest in dit karaktervolle maar alledaagse recept resoluut voor fusion. Een lekker, typisch Belgisch stukje spiering wordt perfect gecombineerd met rijst en groentjes met een oosters sausje. Perfect om doorheen de week uitgebreid te variëren.
Tagged With: alledaags, Chinese kool, Colruyt, curry, currypasta, exotisch, fusion, groene curry, kokos, kokosmelk, kokosroom, kokossaus, koriander, Oosters, Orientaals, paprika, rijst, rode paprika, sausje, smeuïg, spiering, Thaise rijst, Varken, varkensvlees, voor elke dag, wereldkeuken, werelds
Gebakken spiering in bonensaus (Loïc Van Impe)

Spiering is een erg mals stuk varkensvlees dat een beetje ondergewaardeerd is. Daar wil tv-kok Loïc Van Impe verandering in brengen met dit rustieke gerecht met een kruidige bonensaus propvol mediterrane smaken
Tagged With: bonen, bonensaus, chorizo, chorizoworst, citroen, Frans, gerookte paprika, geroosterde paprika, italiaans, knoflook, kruidig, Loïc Van Impe, look, mediterraans, middellandse zee, paprika, paprikapoeder, pittig, Porvençaals, rijst, rozemarijn, rustiek, sjalot, smaakvol, Spaans, spiering, spieringkotelet, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, Varken, varkensvlees, veel smaken, vtm koken, wereldkeuken, werelds, witte bonen, zomers, zuiders
Zalmfilets met mangosaus

Door toevoeging van een exotisch ingrediënt kan je een bekend verhaal, zoals een malse ovengebakken zalmfilet, naar een heel ander niveau tillen. Met dat idee voorop bereiden we in dit verrassend recept een mangosausje dat er heerlijk bij past. Lekker met gestoomde groentjes.
Tagged With: Aziatisch, chili, exotisch, exotisch fruit, gember, gestoomde groenten, gestoomde groentjes, gezond, kaneel, knoflook, kruidig, limoen, look, low carb, mager, mango, mangosaus, marinade, marineren, mirin, noedels, Oosters, oosters accent, oosterse toets, origineel, oven, ovengebakken, rijst, rijstazijn, sesam, sesamzaad, sesamzaadjes, smaakvol, soja, sojasaus, speciaal, verrassend, vis, zalm, zalmfilet
Scampi’s met broccoli, groene asperges en soja-sesamdressing (Sandra Bekkari)

In dit pittige recept van Sandra Bekkari is bijna al het werk voor de oven, dat geeft je meer tijd om lekker te genieten. Dit recept is dan ook een aanrader wanneer je bezoek hebt. Bovendien is de eenvoudige combinatie van groene asperges, broccoli en scampi onweerstaanbaar lekker. Het pittige sausje met oosterse toetsen maakt het gerecht helemaal compleet.
Tagged With: afslanken, afvallen, asperges, bakplaat, bezoek, broccoli, chili, chilivlokken, dieet, diëten, fris, groene asperges, knoflook, lente, limoen, low carb, mager, makkelijk, oven, ovengerecht, ovenschaal, rijst, sana, Sandra Bekkari, scampi, scampi's, sesamzaadjes, slank, snel klaar, soja, sojasaus, vermageren, vis, weinig werk, zee