Zeebaars met saffraanrisotto en zeekraal (Colruyt)? Het beste recept vind je hier! Zeebaars met saffraanrisotto en zeekraal (Colruyt)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Zeebaars met saffraanrisotto en zeekraal (Colruyt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Zeebaars met saffraanrisotto en zeekraal (Colruyt)
Recept Afdrukken
Wie houdt van een luxueus (voor)gerecht met verfijnde smaken uit de zee, zal zonder twijfel dit recept willen proberen. Het receptenteam van Colruyt bedacht een smeuïge en feestelijke risotto met saffraan, gecombineerd met zeebaars en zeekraal. Een heerlijk recept voor echte lekkerbekken!
Zeebaars met saffraanrisotto en zeekraal (Colruyt)
Recept Afdrukken
Wie houdt van een luxueus (voor)gerecht met verfijnde smaken uit de zee, zal zonder twijfel dit recept willen proberen. Het receptenteam van Colruyt bedacht een smeuïge en feestelijke risotto met saffraan, gecombineerd met zeebaars en zeekraal. Een heerlijk recept voor echte lekkerbekken!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Smelt een eetlepel boter in een kookpot. Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook op een zacht vuur.
  2. Roer de rijst met de saffraan door de gefruit sjalot en knoflook. Laat even aanbakken.
  3. Blus met de witte wijn en laat helemaal uitkoken.
  4. Voeg de kreeftenfond toe. Laat ongeveer 20 minuten garen op een zacht vuur. Roer nu en dan en let er op dat de rijst niet aanbakt.
  5. Haal, eenmaal de rijst gaar is, van het vuur. Roer een eetlepel boter, de helft van de Parmezaanse kaas en een derde van de zeekraal door de risotto.
  6. Werk de risotto naar smaak af met peper en zout. Houd warm.
  7. Smelt een eetlepel boter in een pan met antikleeflaag. Bak de zeebaarsfilets langs elke kant gedurende 2 à 3 minuten aan. Kruid met peper en zout.
  8. Smelt in een andere pan wederom een eetlepel boter. Bak de rest van de zeekraal kort op. Kruid met peper.
  9. Serveer de zeebaarsfilets op een lepel risotto. Vul aan met het gebakken zeekraal, een beetje Parmezaanse kaas en werk af met een koffielepel lompviseitjes. Smakelijk!
Notities

De verhoudingen in dit recept gaan uit van een voorgerecht. Je kan er makkelijk een hoofdgerecht van maken door de porties te verdubbelen. Hou er anderzijds rekening mee dat dit een stevig en goed vullend voorgerecht is, overdrijf dus niet met andere gangen.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*