Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 400 gram varkensvlees lapjes, spiering,...
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 rode chilipeper
- 2 eetlepels arachideolie
- 1 eetlepel sesamolie
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels Suiker
- 2 eetlepels limoen- of citroensap
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Haal het varkensvlees tijdig uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kon komen.
- Pel de uien en snipper in fijne ringen.
- Verhit de arachideolie in een wokpan. Laat de uien aanbakken tot ze zacht geworden zijn. Schud regelmatig op.
- Pel ondertussen de teentjes look en versnijd in fijne plakjes. Versnijd de chilipeper fijn. Verwijder eventueel de zaadjes indien het gerecht niet te pittig mag worden.
- Voeg de plakjes knoflook en stukjes chili toe aan de wokpan. Laat kort meebakken.
- Versnijd het varkensvlees in reepjes. Voeg toe aan de wokpan. Bak kort maar krachtig op. Blijf goed roeren en/of opschudden.
- Voeg suiker, sojasaus en limoensap toe. Laat nog heel even doorkoken (let er op dat het vlees niet taai wordt). Werk naar smaak af met extra sojasaus, suiker of limoensap.
- Serveer meteen met rijst of noedels en gestoomde groentjes naar wens. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind