Babi tempra? Het beste recept vind je hier! Babi tempra? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Babi tempra

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Babi tempra, 3.0 out of 5 based on 1 rating
Babi tempra
Recept Afdrukken
Dit makkelijke en snelle recept is losjes gebaseerd op een typische, Chinese bereiding: reepjes varkensvlees die gewokt worden met ui, sojasaus en suiker. Perfect als alledaags gerecht dat voor flink wat variatie in je weekmenu kan zorgen.
Babi tempra
Recept Afdrukken
Dit makkelijke en snelle recept is losjes gebaseerd op een typische, Chinese bereiding: reepjes varkensvlees die gewokt worden met ui, sojasaus en suiker. Perfect als alledaags gerecht dat voor flink wat variatie in je weekmenu kan zorgen.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Haal het varkensvlees tijdig uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kon komen.
  2. Pel de uien en snipper in fijne ringen.
  3. Verhit de arachideolie in een wokpan. Laat de uien aanbakken tot ze zacht geworden zijn. Schud regelmatig op.
  4. Pel ondertussen de teentjes look en versnijd in fijne plakjes. Versnijd de chilipeper fijn. Verwijder eventueel de zaadjes indien het gerecht niet te pittig mag worden.
  5. Voeg de plakjes knoflook en stukjes chili toe aan de wokpan. Laat kort meebakken.
  6. Versnijd het varkensvlees in reepjes. Voeg toe aan de wokpan. Bak kort maar krachtig op. Blijf goed roeren en/of opschudden.
  7. Voeg suiker, sojasaus en limoensap toe. Laat nog heel even doorkoken (let er op dat het vlees niet taai wordt). Werk naar smaak af met extra sojasaus, suiker of limoensap.
  8. Serveer meteen met rijst of noedels en gestoomde groentjes naar wens. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*