Recepten - parmezaan
Varkenshaasje met tagliatelle en courgettes (Colruyt)
Het fijnste stukje varkensvlees, de varkenshaas, is heel veelzijdig te gebruiken. Het kookteam van Colruyt kiest er in dit recept voor om de fijne en malse smaak van het vlees te combineren met een smakelijke pasta-bereiding. De tomaatjes, stukjes courgette en rucola zorgen voor een instant zomer-gevoel!
Tags: alledaags, basilicum, Colruyt, courgette, doordeweeks, Italiaanse kruiden, Italië, kerstomaten, kruidig, mediterraans, niet veel werk, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, rucola, tagliatelle, tomaat, tomaten, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, weinig ingrediënten, zomer, zomers, zonnig, zuiders
Pasta met broccolipesto
Pasta pesto is een verdiende klassieker wanneer we snel en efficiënt willen koken. Dit vegetarische gerecht uit Italië is een topper wanneer je met weinig ingrediënten wil koken. Wanneer het echter iets gezonder en gevarieerder mag zijn, is deze variant met broccoli een niet te versmaden aanrader. Zeker zo gemakkelijk, zeker zo lekker!
Lasagne met spinazie en ricotta
Wie graag veggie kookt, moet deze typische lasagne geprobeerd hebben. Geen vlees of vis, noch tomaten in dit recept. Met flink wat spinazie, heerlijk smeuïge ricotta en pittige Parmezaanse kaas zorg je toch voor een rijk gerecht dat je gerust als comfort food mag beschouwen.
Tags: basic, basilicum, classic, goedkoop, italiaans, Italië, kaas, knoflook, lasagna, lasagne, look, mediterraans, oven, ovenschotel, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastavellen, ricotto, simpel, spinazie, vegetarisch, veggie, weinig ingrediënten
Penne met gegrilde gehaktballetjes en broccoli (Jeroen Meus)
Voor dit leuke recept haalt Jeroen inspiratie bij een traditionele carbonara. Met vers gerolde balletjes, stukjes broccoli en erwten maakt hij er een alledaagse pasta van voor jong en oud.
Tags: balletjes, broccoli, carbonara, comfort food, Dagelijke kost, diepvrieserwten, dragon, easy, één, eieren, erwten, erwtjes, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, grillen, groene groenten, groene groentjes, Jeroen Meus, kids, kidsproof, Parmegiano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, Provençaalse kruiden, tv
Linguine met scampi in wittewijnsaus
Heerlijk snel klaar en altijd lekker - dat omschrijft dit recept perfect. Het lichtje sausje op basis van witte wijn en een scheutje room past uitstekend bij dampende pasta en smaakvolle scampi. Comfort food par excellence!
Tags: alledaags, citroen, comfort food, favoriet, gemakkelijk, italiaans, Italië, knoflook, lnguine, look, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, room, roomsaus, scampi, snel klaar, spaghetti, tijm, vis, weinig ingrediënten, witte wijn, witte wijnsaus, zeste
Ovenschotel met rijst, tomatenpesto en koolvis (Sofie Dumont)
Een lekkere ovenschotel kan heel veel variatie bevatten. Je kan zelfs aan de slag met rijst! Sofie Dumont haalt in dit toffe recept al haar kookkunsten boven en combineert rijst met vis, seizoensgroentjes en flinke smaakmakers. Heerlijk!
Tags: andijvie, boerenkool, dragon, fusion, gegrild, gevarieerd, grillen, groene kool, kabeljauw, kool, koolvis, noordzee, oven, ovenschaal, ovenschotel, parmezaan, parmezaanse kaas, pesto, rijst, rode pesto, savooi, savooikool, spinazie, tomaten, tomatenpesto, veel smaak, vis, witte vis, zee
Slowcooker Bolognese (Gennaro Contaldo)
Het geheim van een klassieke bolognese (of ragu) is engelengeduld. Hoe langer de saus rustig kan pruttelen, hoe intenser de smaak. Dat weet de ervaren Italiaanse chef Gennaro Contaldo als geen ander. Net daarom gebruikt hij in dit recept een slow cooker, dat geeft deze hemelse maar bijzonder eenvoudige pastasaus alle tijd van de wereld om helemaal perfect te worden. Wil je helemaal scoren? Maak dan de saus een dag op voorhand klaar!
Tags: alledaags, authentiek, basilicum, bolognaise, bolognese, gehakt, Gennaro Contaldo, italiaans, Italië, kinderen, krachtig, mediterraans, melk, origineel, pancetta, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastasaus, ragu, rode wijn, rundsbouillon, selder, slowcooker, smaakvol, spaghetti, spek, tagliatelle, tomaten, tomatenconcentraat, traag, traag gegaard, wortel
Bistecca Fiorentina (Peppe Giacomazza)
Een Bistecca Fiorentina, ofwel Florentijnse biefstuk, is een heerlijke specialiteit uit Firenze. Een flinke T-bone steak (maar je kan ook met een entrecôte aan de slag) wordt onbehandeld gegrild en achteraf gekruid. Heerlijk en puur Italiaans eten! Njam-chef Pepe Giacomazza geeft je in dit recept zijn versie, vergezeld van gebakken krieltjes en een verrassende salsa verde.
Tags: authentiek, biefstuk, Bistecca Fiorentina, côte-a-l'os, entrecote, feest, feestelijk, Firenze, Florence, Florentijns, Florentijnse steak, gebakken aardappelen, italiaans, Italië, krieltjes, kruidig, luxe, mediterraans, njam, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, Pepe Giacomazza, romantisch, rood vlees, rozemarijn, rucola, rund, runds, rundsvlees, salie, salsa verde, steak, t-bone, T-bone steak, tuinkruiden, vlees, zeezout
Pasta met spinazieballetjes (Antonio Carluccio)
Dit fantastische recept van de Brits-Italiaanse topkok Antonio Carluccio bedacht hij voor zijn restaurants bij gebrek aan een vegetarische optie. Het gerecht, Pennoni Giardiniera genaamd, werd een instant klassieker. De spinazieballetjes zijn verrassend makkelijk te maken en ongelooflijk vol van smaak. De grote pasta's en zachte courgettesaus maken het feest compleet. Dit recept moet je geprobeerd hebben!
Tags: Antonio Carluccio, bladspinazie, broodkruim, chili, courgette, eieren, groenten, groentes, groentjes, grote pasta, italiaans, Italië, jonge spinazie, knoflook, look, origineel, paccheri, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, pennoni, Pennoni Giardiniera, rigatoni, simpel, speciaal, spinazie, spinazieballetjes, uitzonderlijk, vegetarisch, veggie, verrassend
Penne pesto met broccoli en kastanjechampignons (Sandra Bekkari)
Het succes van Sandra Bekkari haar recepten zit in eenvoud, smaak en gezondheid. Daar is dit snelle recept een leuk voorbeeld van: een klassieke pasta pesto wordt zo veel meer na de Bekkari-makeover door toevoeging van broccoli en champignons.
Tags: basilicum, broccoli, champignon, champignons, gezond, gezonde variant, italiaans, Italië, kastanjechampignon, kastanjechampignons, mager, magere variant, met een twist, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, penne, peterselie, pijnboompitjes, pijnboompitten, rode ui, Sandra Bekkari, traditioneel, typisch, variant, vegetarisch, veggie, volkoren pasta, volkoren penne
Lasagne met kabeljauw, garnalensaus en broccoli (Colruyt)
Een heerlijke lasagne vraagt dan wel een beetje werk, het resultaat is altijd weer om van te smullen. Ook fijn is dat je eindeloos kan variëren met basisidee van een lasagne. Met dit recept van Colruyt zorg je voor een lekkere maritieme variant met vis, garnalen en groene groentjes. Gezond, origineel en superlekker!
Tags: Colruyt, courgette, garnaaltjes, garnalen, gerookte zalm, grijze garnalen, italiaans, kaas, kaaskorstje, kabeljauw, kabeljauwfilet, kabeljauwhaas, lasagna, lasagne, lasagnevellen, noordzee, noordzeegarnalen, op voorhand, origineel, originele recepten, oven, ovengebakken, ovenschaal, ovenschotel, Parmegiano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastagerechten, pastavellen, pecorino, verrassend, vis, visbouillon, witte saus, witte vis, zalm, zee
Bolognese van champignon en linzen (Jamie Oliver)
Een smakelijke pasta heeft heus geen vlees nodig. Zelfs een traditionele Bolognese - waar gehakt in principe de hoofdrol speelt - kan je op een vegetarische manier klaarmaken. In dit toffe recept gaat Jamie Oliver aan de slag met paddenstoelen en linzen om een heerlijk zonnige pasta zonder vlees klaar te toveren. Het proberen waard!
Tags: basilicum, bolognaise, bolognaisesaus, bolognese, bolognesesaus, bouillon, champignon, champignons, comfort food, groentebouillon, italiaans, Italiaanse pasta, Italiaanse recepten, Italië, Jamie Oliver, laurier, look, mediterraans, mediterraanse keuken, origineel, originele recepten, paddenstoel, paddenstoelen, pappardelle, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, portobello, rozemarijn, selder, spaghetti, spaghetti bolognese, tijm, tomaat, tomatenblokjes, tomatenpassata, veganisme, veganistisch, vegetarisch, vegetarisme, veggie, wortel, zuiden, zuiders
Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)
Een hamburger is lekker simpel en heel kindvriendelijk. Bovendien kan je ze makkelijk zelf klaar maken. Met dit toffe recept van Jeroen Meus (dat je ook grotendeels op de barbecue kan klaarmaken) scoor je zeker bij kinderen.
Tags: bakken, barbecue, bbq, bimi, broccoli, broccolini, citroen, dagelijkse kost, één, gehakt, gemakkelijk, hamburger, Jeroen Meus, kappertjes, kids, kindvriendelijk, kip, kippenburger, kippengehakt, niet moeilijk, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, peterselie, puree, smeuïg, tv, verrassend, zomer, zomers, zon, zonnig
Penne pesto deluxe
Pasta pesto kent iedereen; het ultieme zomergerecht waar je in een handomdraai van kan smikkelen. En hoewel de pure eenvoud van het op-en-top Italiaanse gerecht essentieel is, kan je ook lekker variëren. Met rauwe ham en zongedroogde tomaatjes, bijvoorbeeld. Of hoe je iets luxueus kan maken van een eenvoudige klassieker!
Tags: basilicum, comfort food, courgette, deluxe, easy, gedroogde tomaten, italiaans, Italië, lente, luxe, makkelijk, mediterraans, met een twist, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, penne, pesto, pesto Genovese, pijnboompitjes, pijnboompitten, rauwe ham, tomaten, verrassend, zomer, zomers, zon, zongedroogde tomaten, zonnig
Kalfslapje met pasta en tomatensaus (Jeroen Meus)
Wie dol is op zonnige, zomerse gerechtjes moet dit toffe recept van Jeroen Meus geprobeerd hebben. Zoals het de echte Italiaanse keuken betaamt, blinkt dit gerecht uit in smaak en eenvoud. Met pasta, verse tomatensaus en een opgerold kalfslapje zorg je voor een simpel festijn!
Tags: authentiek, basilicum, comfort food, gesmolten kaas, gewoon, Harissa, Italia, italiaans, Italiaans ham, Italië, Jeroen Meus, kalfslapje, kalfslapjes, kruiden, kruidentuiltje, kruidig, laurier, mediterraans, mozzarella, oven, pappardelle, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, prosciutto, rozemarijn, rucola, salie, smeuïg, snel klaar, tagliatelle, tijm, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, vakantie, verse kruiden, witte wijn, zomer, zomers, zon, zonnig