Knoflook? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 8 Knoflook? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 8

 

Recepten - knoflook

Linzenbolognese (slowcooker)

Linzenbolognese (slowcooker)
Desondanks dat een bolognese-saus helemaal gericht is op vlees, kan je er met linzen een volwaardige en bijzonder lekkere vegetarische variant op maken. Door de saus klaar te maken met een slowcooker, geef je bovendien tijd aan alle ingrediënten om hun smaak helemaal en in alle rust te ontwikkelen.

Tomaten-gehaktbrood

Tomaten-gehaktbrood
Met dit recept kan je heel wat tafelgenoten aangenaam verrassen. Iedereen kent een klassiek gehaktbroodje, dat je er een verfijnde tomatenvariant van kan maken is dan weer minder bekend. Gecombineerd met een tomaten-groentesausje en pasta, maak je zo een origineel Italiaans festijn!

Gelakte eend met mango en witloof (Colruyt)

Gelakte eend met mango en witloof (Colruyt)
Zin in meer variatie op het weekmenu? Probeer dan eens een recept dat werkt met smaken uit de andere kant van de wereld. Colruyt kiest bijvoorbeeld voor een smakelijk gerecht met gelakte eend en gebakken mango met witloof. Verrassend lekker!

Thaise kipcurry

Thaise kipcurry
De verwesterde versie van kipcurry is eerder eenvoudig: gebraden kip, rijst en een currysausje. Hoewel lekker, doet het de originele smaken weinig eer aan. Dit Thais geïnspireerde recept propvol oosterse kruiden en smaakmakers zal je daarom aangenaam verrassen.

Kalkoenblokjes in rodewijnsaus

Kalkoenblokjes in rodewijnsaus
Een rijkelijke saus maakt heel veel ingrediënten nog beter dan ze al zijn. In dit recept gaan we aan de slag met een klassieker van formaat uit grootmoeders keuken: een rode wijnsaus met erg veel smaak en karakter die heerlijk past bij malse kalkoenblokjes. Perfect wanneer het net iets feestelijker mag zijn.

Kippensoep met rijst

Kippensoep met rijst
Wanneer gure herfst- of winterdagen de kop opsteken, bestaat er niets fijner dan een heerlijke, warme, dampende kom soep. Dat hoeft niet gewoon het voorgerechtje te zijn, je kan er makkelijk een volwaardige maaltijd van maken. Zo maken we in dit recept een krachtige kippensoep met rijst die je maar wat graag in je lijst met favoriete recepten zal opnemen.

Risotto met scampi en groene groentjes

Risotto met scampi en groene groentjes
In Italië is risotto een populaire, snelle hap. Het typische gerecht vraagt dan ook weinig werk en kan met talloze ingrediënten bereid worden. Dit recept combineert scampi (altijd lekker!) met een selectie verfijnde, groene groentjes. Smullen!

Gehaktballen met orzo (Nigella Lawson)

Gehaktballen met orzo (Nigella Lawson)
Wie de term 'comfort food' bedacht heeft, moet dit recept in het achterhoofd gehad hebben. Nigella Lawson combineert orzo, een fijne en smeuïge pasta in rijstvorm, met stevige gehaktballen in een tomatensausje. Hier kan je jong en oud, dag in dag uit, mee plezieren!

Oosters visstoofpotje

Oosters visstoofpotje
Visliefhebbers opgelet: dit heerlijke stoofpotje met vis en oosterse kruiden is niet te versmaden. Behalve een kruidige, volle smaak zal dit recept je verleiden met een flinke portie groentjes waardoor je er zonder zorgen lekker veel van kan smullen.

Zeeuwse mosselen met venkel en room (Colruyt)

Zeeuwse mosselen met venkel en room (Colruyt)
Voor heel wat Belgen (en Nederlanders) staan mosselen synoniem voor zomers genieten. De kleine weekdieren hebben bovendien weinig nodig hebben om een heerlijk maal te garanderen. Wie toch eens wil variëren op het beproefde natuurrecept, moet dit recept van Colruyt geprobeerd hebben. Venkel past immers geweldig goed bij mosselen en het scheutje room maakt het helemaal af.

Geroosterde kippenbouten met krieltjes en boontjes

Geroosterde kippenbouten met krieltjes en boontjes
Geroosterde kippenbouten, dat is een keuze die je vaak kan laten terug komen op je weekmenu. De oven doet al het werk en het resultaat smaakt altijd. Daarnaast laat gebraden kip zich heel makkelijk combineren met talloze ingrediënten. In dit recept kiezen we voor knapperige krieltjes en malse boontjes. Perfect in de lente, maar net zo lekker doorheen het hele jaar.

Pasta Boscaiola

Pasta Boscaiola
Dit recept focust op authentieke, rustieke smaken. 'Boscaiola' kan je ruwweg vertalen als 'houthakker', wat een perfecte keuze voor de typische saus is omdat ze hoofdzakelijk bestaat uit allerlei paddenstoelen. De volle en rijke smaak van deze pasta is een fantastische keuze tijdens de herfst, wanneer je zo veel mogelijk verse paddenstoelen kan gebruiken.

Gemarineerde kip met aardappel en garnalen (Sergio Herman)

Gemarineerde kip met aardappel en garnalen (Sergio Herman)
Sergio Herman is een succesvolle topchef van erg hoog niveau. Desondanks heeft ook hij enkele recepten die voor (hobby)koks perfect haalbaar zijn. Zo combineert hij gemarineerde kipreepjes met gebakken aardappelen, grijze garnalen en komkommer tot een verfijnd gerechtje. De verhoudingen mikken op een hapje/voorgerecht, maar verdubbel gerust de portie om er een hoofdgerecht van te maken.

Pasta met halloumi en kerstomaatjes

Pasta met halloumi en kerstomaatjes
Kaasliefhebbers weten al langer dan vandaag dat halloumi een heerlijke en veelzijdige kaas is die de lekkerste vegetarische gerechten mogelijk maakt. Deze kinderlijk eenvoudige maar smaakvolle pasta met kerstomaatjes is daar een topvoorbeeld van.

Spaghetti Margherita (Colruyt)

Spaghetti Margherita (Colruyt)
Een pizza margherita hoef je niemand uit te leggen, de pure smaken van tomaat, kaas en basilicum zijn niet te versmaden. Daarom bedacht het receptenteam van Colruyt een variant op basis van spaghetti. Deze smeuïge en vegetarische pasta vormt een perfect avondmaal na een goedgevulde (werk)dag.