Zout | Zout |

 

Recepten - zout

American pancakes

American pancakes
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Niks lekkerder dan een verse pannenkoek als middagmaal, dessert, ontbijt of tussendoortje. De Amerikaanse variant is echter zeker zo lekker om te proberen! Je kent ze allemaal uit Hollywood-films als een typisch ontbijt: netjes op elkaar gestapeld met een scheut esdoornsiroop en/of een klontje boter. American pancakes zijn niet alleen luchtiger en kleiner, ze zijn bovenal erg lekker!

Sinterklaastaart met witte chocoladeroom

Sinterklaastaart met witte chocoladeroom
Of het nu om de blijde komst van Sinterklaas te vieren op 5 of 6 december, of omdat je achteraf iets wil doen met al de kommen vol snoepgoed: deze snelle, smeuïge taart met witte chocolade en room past altijd.

Spicy rijst met halloumi

Spicy rijst met halloumi
Simpel, snel en vegetarisch. Dit kruidige gerecht met rijst, bloemkool en halloumi is de ideale no-brainer op je weekmenu!

Poffertjes

Poffertjes
Poffertjes zijn een traditionele lekkernij uit Nederland. Deze eenvoudige mini-pannenkoekjes zijn wat dikker doordat ze rijzen. Er bestaan talloze recepten, soms al decennia oud. Met dit basisrecept (en een poffertjespan) kan ook jij genieten van heerlijke, zelfgemaakte poffertjes!

Zweedse gehaktballetjes

Zweedse gehaktballetjes
Meubelgigant Ikea maakte dit lekkere gerecht uit Zweden wereldberoemd. Köttbullar betekent letterlijk vleesballen, en kan je op allerlei manieren klaarmaken. Toch zijn er enkele voorwaarden, zo heeft het vlees een kenmerkende smaak door het gebruik van piment en hoort er een smeuïg sausje bij en een flinke schep puree. Met dit recept kan ook jij zonder moeite genieten van deze lekkernij!

Spaghetti met kerstomatensaus (Ottolenghi)

Spaghetti met kerstomatensaus (Ottolenghi)
Deze wonderlijk eenvoudige saus van Ottolenghi is een uitstekende keuze om in grote hoeveelheden klaar te maken. Het recept heeft alles wat je kan wensen: veel smaak, weinig ingrediënten, niet duur en in combinatie met volkoren pasta best gezond.

Kirschcake

Kirschcake
Een klassieke 'quatre-quart' cake is lekker en past altijd, maar stiekem ook wel een beetje saai. Gelukkig kan je het basisrecept zonder moeite pimpen. Dat is ook wat we in dit recept doen: met verse kriekjes en een scheutje kirsch maak je er een verleidelijke smaakbom van.

Chicken fajita

Chicken fajita
Chicken fajitas is een op en top Mexicaanse gerecht dat je heerlijk kan aanpassen en uitbreiden naar wens. Behalve kruidig gebakken reepjes vlees (vandaar de naam 'fajita'), is de rest van vulling helemaal zelf te bepalen. Ontdek in dit recept hoe je perfecte kipreepjes klaarmaakt, vul aan met lekker veel klassieke Tex-Mex ingrediënten en deze snelle hap wordt een absolute fiesta!

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies
Chocolate chip cookies zijn in de Verenigde Staten een echt begrip. Deze malse koekjes met een royale hoeveelheid aan stukjes chocolade ontstonden er in de jaren dertig en behoren sindsdien tot het nationale erfgoed. Behalve erg lekker, zijn ze ook snel klaargemaakt met behulp van dit geweldige recept. Vergeet trouwens niet om er een lekker glas melk bij te drinken!

Zelf croissants maken

Zelf croissants maken
Een echte, kraakverse croissant als ontbijt is een hemelse smaaksensatie. Deze Frans specialiteit heeft dan ook de juiste balans tussen luchtig en knapperig. Heerlijk met wat confituur, boter of gewoon zo. Deze lekkernij zelf klaarmaken is niet voor beginners en neemt wat tijd in beslag, maar met dit recept kan een gevorderde bakker zeker en vast aan de slag.

Bananenbrood

Bananenbrood
Bananenbrood is vooral over de oceaan een populair gerecht. Het idee zou ontstaan zijn om bakpoederproducten te promoten of tijdens de Grote Depressie om verspilling tegen te gaan volgens. Hoe het ook zij, dit uiterst makkelijke recept is ideaal om bananen die niet zo vers meer om te toveren tot een zoet broodje dat je kan vergelijken met een cake. Het is lekker als ontbijt, tussendoortje of dessert en kan je naar hartenlust combineren met fruit, yoghurt, chocolade,... Er bestaan heel wat recepten, wij presenteren jou een vlot basisrecept waar iedereen mee aan de slag kan!

Carrot cake

Carrot cake
Voor iedereen die niet zo dol is op zoet gebak, zijn hartige dessertjes zoals een echte 'carrot cake' (worteltaart) perfect. De traditionele basis van suiker, bloem, vetstof en eieren blijft overeind, maar door toevoeging van geraspte worteltjes en verse roomkaas is het resultaat verrassend veelzijdig en uniek van smaak. Extra leuk rond Pasen!

Citroenrol

Citroenrol
Veel lekkere nagerechtjes (of tussendoortjes) vallen zwaar op de maag. Dat kan je vermijden door 'een zuurtje' toe te voegen. Dat concept wordt heel letterlijk gebruikt in dit originele recept: luchtig, opgerold deeg met lemon curd (een typisch Britse spread op basis van citroen en ei), afgewerkt met witte chocolade. Tijd voor Afternoon Tea!

Appelbollen met frangipane (Jeroen Meus)

Appelbollen met frangipane (Jeroen Meus)
Niets mis met een klassieke appelbol, voor Jeroen Meus mag het echter nu en dan ietsje meer zijn. Daarom gaf hij deze lekkere klassieker een geslaagde update door er frangipane aan toe te voegen. Zalig als dessert of tussendoortje bij een tas koffie of thee.

Love cookies

Love cookies
Zin om je geliefde te verrassen met een lekker, zelfgemaakt koekje? Dan zijn deze love cookies perfect! Jij hoeft ze enkel klaar te maken met veel liefde, het recept doet de rest!