Recepten - zout

Oosterse parelcouscous met coquilles (Colruyt)

Oosterse parelcouscous met coquilles (Colruyt)
De kunst van een smakelijk gerecht dat invloeden uit alle windstreken combineert is, raar maar waar, eenvoud. Het is immers verleidelijk om een hele hoop dingen samen te gooien, terwijl het net een zorgvuldige balans is die voor een geslaagd recept zorgt. Dat heeft het kookteam van Colruyt ook goed begrepen: dit verrassende recept combineert fluwelen parelcouscous met een smeuïg roomsausje, oosterse kruiden en zilte coquilles. Feestelijk en toch eenvoudig! Dit gerecht zet je bij voorkeur in als een voorgerecht.

Eierkoeken

Eierkoeken
Als je graag iets van gebak klaarmaakt maar weinig tijd of ervaring hebt, schrikken veel recepten af. Een lekker koekje kan echter ook eenvoudig zijn, héél eenvoudig. Eierkoeken, bijvoorbeeld. Zo simpel en makkelijk dat je ze elke dag kan klaarmaken. Lekker als tussendoortje of bij een tasje koffie.

Spaghetti Frutti di Mare

Spaghetti Frutti di Mare
Elke lekkerbek weet dat zeevruchten de ware sterren zijn van zilte gerechten. Hun rijke en gevarieerde smaak heeft weinig nodig om te schitteren. Dat weten ze als geen ander langs de kusten van de Middellandse Zee, waar dit gerecht haar inspiratie haalde. De truc van dit simpele maar verrassend lekkere en pittige recept? Spaanse chorizo! Benieuwd? Probeer dan vlug deze zalig lekkere Spaghetti Frutti di Mare met dit recept.

Spaghetti Pizzaiola

Spaghetti Pizzaiola
De Italiaanse term 'pizzaiola' dekt heel wat ladingen. Het idee is tegelijkertijd simpel: bereid zoals je min of meer van een pizza mag verwachten. Dat komt doorgaans neer op heerlijk smaakvolle en toch verrassend simpele gerechten waar een kruidig tomatensausje de hoofdrol speelt. Begin je al te lekkerbekken? Deze belachelijk makkelijke spaghetti moet je dan absoluut op het menu zetten!

Eendenragout

Eendenragout
Ragout kennen we ook als vol-au-vent, de typische bereiding uit de Franse keuken die stevige saus op basis van bloem en boter combineert met malse stukjes vlees en groentjes. De ultieme klassieker is uiteraard met kip en champignons, maar je kan er wel degelijk varianten op klaarmaken. Deze winterse ragout van eend vraagt wat werk, maar het feestelijke resultaat zal niemand teleurstellen.

Wintercouscous (Ottolenghi)

Wintercouscous (Ottolenghi)
Voor veel mensen is couscous typisch zomers. De link met de mediterraanse wereld doet ons immers heerlijk wegdromen naar fijne vakanties. En toch kan je er ook iets van maken dat als perfecte winterkost mag bestempeld worden. De inventieve topchef Yotam Ottolenghi noemt dit gerecht zijn ultieme wintercouscous. Laat je zeker niet afschrikken door de lijvige ingrediëntenlijst, een fantastisch, vegetarisch gerecht bomvol smaak is wat je te wachten staat...

Gegrild halloumi-pannetje

Gegrild halloumi-pannetje
Halloumi is de laatste jaren een vaste waarde geworden voor kaasliefhebbers. Deze Cypriotische kaas kan je heerlijk grillen en past erg goed bij tal van zuiderse gerechten. In dit snelle éénpansgerecht komen tal van mediterraanse smaken samen. Lekker maar eenvoudig!

BBQ ribbetjes (slow cooker)

BBQ ribbetjes (slow cooker)
Op een geslaagde barbecue mogen malse ribbetjes niet ontbreken. Tijdens de herfst- en wintermaanden is buiten grillen echter iets minder vanzelfsprekend. Gelukkig kan je met een oven, of nog beter slowcooker, ook zalig malse ribbetjes klaarmaken!

Steak met lichte peperroomsaus (Sandra Bekkari)

Steak met lichte peperroomsaus (Sandra Bekkari)
Het grootste nadeel aan zowat al onze Bourgondische klassiekers is dat ze niet echt gezond zijn. Een steak kan bijvoorbeeld niet zonder een smakelijk sausje, zullen velen beamen. Vooral peperroomsaus is populair; heerlijk maar niet mager. Gelukkig heeft Sandra Bekkari daar een oplossing voor. Ontdek in dit recept hoe je haar gezonde peperroomsaus kan klaarmaken!

Broodpudding (Jeroen Meus)

Broodpudding (Jeroen Meus)
Oud brood hoef je absoluut niet weg te kieperen. Je kan er immers een makkelijk en lekker nagerechtje van maken: broodpudding! Ook Jeroen Meus heeft een eigen variant, waar vooral de toevoeging van rozijntjes in rum en schilfers witte chocolade voor een heerlijk resultaat zorgen.

Couscous met zeven groenten

Couscous met zeven groenten
Couscous met zeven groenten is een heel populair gerecht in Noord-Afrika. Het wordt vaak beschouwd als een gerecht dat geluk brengt. Heel leuk aan dit vegetarische/veganistische recept is dat je er heerlijk mee kan variëren naargelang smaak of seizoen. Er is slechts één regel: een overdaad aan groentjes!

Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)

Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)
Een hamburger is lekker simpel en heel kindvriendelijk. Bovendien kan je ze makkelijk zelf klaar maken. Met dit toffe recept van Jeroen Meus (dat je ook grotendeels op de barbecue kan klaarmaken) scoor je zeker bij kinderen.

Appelcake met rozijntjes

Appelcake met rozijntjes
Als je een lekker dessertje of tussendoortje wil klaarmaken, is cake altijd goed. Het basisrecept is lekker simpel, waardoor er heel wat ruimte is tot experimenteren en variëren. In dit recept gaan we aan de slag met stukjes appel en rozijntjes.

Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes
Al wie graag koekjes bakt, weet dat daar helaas ook wel wat boter en suiker bij komt kijken. Lekker, maar niet echt gezond dus. Dit recept zorgt voor een goede middenweg, met havermout kan je immers lekkere koekjes maken die een pak gezonder zijn. Bovendien zijn ze erg makkelijk te maken!

Vampiro

Vampiro
De Vampiro is een vrij recente cocktail die oorspronkelijk uit Mexico komt. Door zijn fruitige en kruidige smaak is ze momenteel een wereldwijde hit in cocktailbars. Het bereiden van de cocktail vergt wat tijd, maar het resultaat mag er zeker wezen. Deze moet je echt proeven!