Tagliatelle | Tagliatelle |

 

Recepten - tagliatelle

Tagliatelle al ragu bolognese (Piet Huysentruyt)

Tagliatelle al ragu bolognese (Piet Huysentruyt)
Wie pasta zegt, denkt hoogstwaarschijnlijk instant aan de befaamde bolognese-saus. Deze wereldwijd geliefde klassieker uit het Italiaanse Bologna dient - ondanks de talloze varianten - volgens de regels van de kunst bereid te worden. OokPiet Huysentruyt weet dat. Of hij het helemààl correct aanpakt in dit recept is iets voor de kenners om te beoordelen, wij kunnen enkel vaststellen dat het resultaat ontzettend lekker is!

Schelvishaasje met tagliatelle en spinazie

Schelvishaasje met tagliatelle en spinazie
Vis hoeft niet altijd met puree geserveerd te worden, ook pasta in een prima keuze! Je kan het zelfs nog steeds vrij klassiek maken door er een romige pasta met verse spinazie van te maken. De delicate smaak van een schelvishaasje past daar prima bij, aangevuld met gepofte kerstomaatjes. Lekker gewoon, gewoon lekker!

Tagliatelle met spinazie, pompoen en staartvis in witloofsaus (Colruyt)

Tagliatelle met spinazie, pompoen en staartvis in witloofsaus (Colruyt)
Uit elk onderzoek blijft dat het aantal groentjes dat je dagelijks consumeert een onmiddellijke, positieve impact heeft op je gezondheid. Kies daarom vaker voor recepten zoals deze hier van Colruyt: pompoen en spinazie met een zacht stukje vis in een romig witloofsausje. De tagliatelle maakt er een eenvoudig maar origineel en lekker veelzijdig gerecht van.

Tagliatelle met Venetiaanse kip (Nigella Lawson)

Tagliatelle met Venetiaanse kip (Nigella Lawson)
De kracht van lekkere pasta-bereidingen is dat ze best zo eenvoudig mogelijk zijn. Dit minder bekende, maar authentieke, recept leerde Nigella Lawson kennen dankzij een vriendin. Ze is er sindsdien dol op: tagliatelle met geroosterde kip, rozijnen, pijnboompitjes en kruiden.

Reemedaillon in champignonsaus (Colruyt)

Reemedaillon in champignonsaus (Colruyt)
Wanneer het wildseizoen start wrijven lekkerbekken zich in de handen! Dit recept van supermarkt Colruyt combineert twee absolute toppers: malse reemedaillons met kraakverse champignons. Alledaagse en toch feestelijke kost waar je zelfs een kerst- of nieuwjaarsfeest mee kan opwaarderen.

Tagliatelle met kip in parmezaansaus

Tagliatelle met kip in parmezaansaus
Deze romige pasta met Parmezaanse kaas en malse stukjes kip is een prima keuze voor jong en oud. Het eenvoudige recept bevat evenmin moeilijke technieken waardoor het een perfecte keuze is om je weekmenu extra smaak te geven.

Kalflapjes in saltimbocca-stijl (Piet Huysentruyt)

Kalflapjes in saltimbocca-stijl (Piet Huysentruyt)
Saltimbocca is een typisch Italiaans gerecht: een kalfslapje verpakt met rauwe ham, enkele blaadjes salie en eventueel wat mozzarella. Ook Piet Huysentruyt is dol op deze klassieker. In dit gerecht geeft hij er een bescheiden Belgische draai aan door met spek en peterselie te werken.

Worstragout met tagliatelle (Rick Stein)

Worstragout met tagliatelle (Rick Stein)
Italianen hebben een goedbewaard geheim over worsten: je hoeft ze niet altijd als een worst klaar te maken. De Britse tv-kok Rick Stein leerde op zijn reizen dat het gehakt van worsten vaak wat anders is dan het gewone gehakt dat je anders zou kopen. In combinatie met selder, rozemarijn, venkelzaadjes, witte wijn en room maakt hij er in dit recept een heerlijk smaakvolle ragout van die je aangenaam zal verrassen. Ondanks het eenvoudige recept, is de smaak buitengewoon vol en rond.

Fricassee van konijn (Gordon Ramsay)

Fricassee van konijn (Gordon Ramsay)
Konijn is stilaan een vergeten delicatesse geworden. Het fijne, witte vlees is heel mager en heeft een milde maar karaktervolle smaak. Traditionele bereidingen zijn dan ook nog steeds de beste keuze wanneer je met konijn aan de slag gaat. Zo is dit recept geïnspireerd op een bereiding van de Britse topchef Gordon Ramsay: een klassieke fricassee (een stofpotje met een gebonden saus) met spekjes, champignons en tagliatelle. Heerlijke boerenkost!

Varkenshaasje met tagliatelle en courgettes (Colruyt)

Varkenshaasje met tagliatelle en courgettes (Colruyt)
Het fijnste stukje varkensvlees, de varkenshaas, is heel veelzijdig te gebruiken. Het kookteam van Colruyt kiest er in dit recept voor om de fijne en malse smaak van het vlees te combineren met een smakelijke pasta-bereiding. De tomaatjes, stukjes courgette en rucola zorgen voor een instant zomer-gevoel!

Tagliatelle met scampi en zalm

Tagliatelle met scampi en zalm
De verfijnde smaken van zalm en scampi laten zich uitstekend combineren met een eenvoudige, zachte pastabereiding. Aangevuld met malse broccoliroosjes en erwtjes in een simpel roomsausje levert dat een piekfijn maar kinderlijk eenvoudig gerecht op dat barst van smaak.

Slowcooker Bolognese (Gennaro Contaldo)

Slowcooker Bolognese (Gennaro Contaldo)
Het geheim van een klassieke bolognese (of ragu) is engelengeduld. Hoe langer de saus rustig kan pruttelen, hoe intenser de smaak. Dat weet de ervaren Italiaanse chef Gennaro Contaldo als geen ander. Net daarom gebruikt hij in dit recept een slow cooker, dat geeft deze hemelse maar bijzonder eenvoudige pastasaus alle tijd van de wereld om helemaal perfect te worden. Wil je helemaal scoren? Maak dan de saus een dag op voorhand klaar!

Tagliatelle met scampi, tomaat en groene kruiden (Jeroen Meus)

Tagliatelle met scampi, tomaat en groene kruiden (Jeroen Meus)
Een lekkere maar simpele pasta zal nooit misstaan in een druk weekmenu. Jeroen Meus laat je genieten van een maximum aan smaak voor een minimum aan inspanning met deze eenvoudige pasta die toch barst van smaak. Ideaal voor wanneer het snel moet gaan maar toch fatsoenlijk wil koken.

Groenlandse heilbot met garnalen en champignons (Colruyt)

Groenlandse heilbot met garnalen en champignons (Colruyt)
Liefhebbers van vis weten dat heilbot een uitstekende keuze is. De smaakvolle witte vis uit Groenland is heerlijk mals van smaak. Vergezeld van een simpel sausje en enkele garnaaltjes heb je zonder moeite een alledaags topgerecht klaargemaakt, met dank aan Colruyt.

Pasta met champignons (Piet Huysentruyt)

Pasta met champignons (Piet Huysentruyt)
Het fijne aan pasta-recepten is dat ze kunnen uitblinken in eenvoud en toch supersmaakvol zijn. Dat heeft Piet Huysentruyt goed begrepen, deze zalig simpele pasta met champignons en spekjes is het perfecte avondmaal op een drukke weekdag.