Recepten - lente-ui
Rundsvlees met gebakken champignons en rijst (Jeroen Meus)
Voor dit recept liet Jeroen Meus zich inspireren door de Japanse keuken. Eenvoudige maar volle smaken zorgen voor een alledaagse hap die lekker varieert: gebakken runderreepjes op teriyaki-wijze met champignons en rijst. Snel en lekker koken!
Tags: alledaags, Aziatisch, Azië, champignons, chili, chilipeper, dagelijkse kost, gebakken rijst, gember, japan, Japans, Jeroen Meus, knoflook, lente-ui, mirin, Oosters, oosterse keuken, Orientaals, rijst, rund, runderreepjes, rundsvlees, sake, shiitake, soja, sojasaus, teriyaki, voor elke dag, wok, wokken
Orzo met tuinbonen (Jamie Oliver)
In dit recept van Jamie Oliver de essentie van een geslaagd vegetarisch recept perfect samen: smeuïge orzo (fijne pasta in de vorm van rijstkorrels), knapperige tuinbonen en een rokerig sausje met geroosterde kerstomaten en harissa.
Tags: basilicum, comfort food, eenvoudig, geroosterd, groene bonen, groene kruiden, Harissa, Jamie Oliver, kerstomaten, knoflook, lente-ui, lente-uitjes, mediterraans, munt, orzo, pasta, peterselie, pittig, roosteren, tomaten, tomatensaus, tuinbonen, tuinkruiden, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, voor grote groepen, weinig ingrediënten, zuiders
Oosters visstoofpotje
Visliefhebbers opgelet: dit heerlijke stoofpotje met vis en oosterse kruiden is niet te versmaden. Behalve een kruidige, volle smaak zal dit recept je verleiden met een flinke portie groentjes waardoor je er zonder zorgen lekker veel van kan smullen.
Tags: Aziatisch, basmati, basmatirijst, bonen, boontjes, broccoli, Chinees, courgette, gember, jasmijnrijst, kabeljauw, knoflook, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, kruidig, lente-ui, limoen, look, olie, Oosters, Orientaals, origineel, pittig, rijst, scampi, sesam, sesamolie, sperziebonen, stoofpot, stoofpotje, Thais, vis, visbouillon, visfond, visstoofpotje, witte wijn
Sint-jakobsnoten op Vietnamese wijze
Wie op zoek is naar een feestelijk hapje kan niet rond Sint-Jakobsvruchten. Ze zijn niet goedkoop, maar eenvoudig bereid en met talloze ingrediënten te combineren. De amuse in dit recept haalt inspiratie in het verre oosten: het sausje is gebasseerd op typisch Vietnamese technieken en smaakmakers.
Tags: amuse, coquilles, feestelijk, gember, hapje, kaneel, knoflook, lent-ui, look, marinade, marineren, Oosters, Orientaals, Sint-Jakobsnoten, Sint-Jakobsvruchten, soja, sojasaus, steranijs, stroop, tapa, tapas, Vietnam, Vietnamees, vissaus, voorgerecht, wereld, wereldkeuken, zeekraal
Gebakken zalm en pasta met broccoli en artisjok (Colruyt)
Met een mals stukje zalmfilet kan je in de keuken alle kanten op. In dit recept kiest het kookteam van Colruyt voor een zonnige bereiding met kerstomaatjes, broccoli, gemarineerde artisjok, mozzarella en pasta. Een heerlijk licht gerecht dat snel klaar is en het uitstekend doet op een warme zomerdag.
Tags: artisjok, artisjokharten, beginner, broccoli, Colruyt, gebakken zalm, gemakkelijk, gezond, kerstomaatjes, kerstomaten, kleurrijk, lente-ui, lente-uitjes, lichte maaltijd, lunch, mozzarella, mozzarellabolletjes, pasta, penne, rap, simpel, snel klaar, vis, vlug, volkoren pasta, volkoren penne, weinig tijd, zalm, zalmfilet, zomer, zomers, zon, zonnig
Omelet met groene asperges
Een omelet is lekker in alle eenvoud. Een paar extra's kunnen echter voor een flinke meerwaarde zorgen. Veel hoeft dat niet te zijn, zoals dit recept met groene asperges bijvoorbeeld. Naast de knapperige aspergepunten zorgen een paar zongedroogde tomaatjes voor een heerlijk lente-gevoel. Zalig als brunch of lunch, zeker rond Pasen.
Tags: asperge, aspergepunten, asperges, brunch, eenvoudig, ei, eieren, fris, groene asperges, lente, lunch, met brood, omelet, ontbijt, Pasen, simpel, tomaten, vegetarisch, veggie, zongedroogde tomaten
Japanse zalmtartaar
Een geslaagde amuse blinkt uit in eenvoud én smaak. Dit originele en toch buitengewoon eenvoudige recept slaagt met glans in die opdracht: smeuïge zalm met enkele oosterse smaakmakers die tot een hapklare tartaar wordt bereid.
Tags: amuse, Aziatisch, chili, fijngehakt, gember, gerookte zalm, hapje, japan, Japans, knoflook, lente-ui, look, Oosters, Orientaals, rauwe vis, rijstazijn, sesam, sesamolie, sesamzaad, sesamzaadjes, soja, sojasaus, tapa, tapas, tartaar, vis, voorgerecht, wereldkeuken, zalm
Pittige zalmtartaar met kokos
Als je op zoek bent naar een fris en verrassend hapje propvol smaak zou dit recept wel eens bingo kunnen zijn. De volle en vette smaak van een kwaliteitsvol stukje zalm past geweldig goed bij een pittig chilipepertje, romige kokosmelk, frisse munt en knapperige ijsbergsla. Lekker als voorgerecht of hapje.
Tags: amuse, aperitief, aperitiefhapje, Aziatisch, chili, chilipeper, chilivlokken, fris, fusion, glaasje, hapje, ijsberg, ijsbergsla, japan, Japans, knapperig, kokos, kokosmelk, kommetje, munt, Oosters, pikant, pittig, salade, starter, tapa, tapas, verrassend, verse zalm, vis, voorgerecht, wereldkeuken, zalm, zalmfilet
Kerriescampi met tartaar van appel en avocado (Colruyt)
Op zoek naar een leuk hapje dat altijd past? Feestelijk of gewoon, winter of zomer, met dit toffe en gemakkelijke borrelglaasje van Colruyt kan je alle kanten op. De frisse tartaar van appel en avocado past perfect bij de kruidige scampi.
Tags: alle seizoenen, aperitief, aperitiefhapje, appel, avocado, curry, feest, feestdagen, feestelijk, fris, fruit, fruitig, gemakkelijk, granny smith, hapje, kerrie, kerriepoeder, lente-ui, limoen, makkelijk, munt, scampi, scampi's, snel klaar, tapa, tartaar, verfrissend, voorgerecht
Quinoasalade met avocado en grijze garnalen
Wil je wat beter op je lijn letten? Dat begint vanzelfsprekend met gezond(er) eten. Een makkelijke eerste stap: laat 's middags brood en beleg voor wat het is en schakel over op verse slaatjes propvol lekkere maar gezonde ingrediënten. Geen idee hoe je daar aan begint? Dit recept helpt je op het juiste pad.
Tags: afvallen, avocado, dieet, fris, garnalen, gemakkelijk, gezond, grijze garnalen, hip, koriander, kurkuma, lente-ui, lunch, maaltijdsalade, mager, makkelijk, mini-paprika, noordzee, olie, quinoa, schaaldieren, simpel, slaatje, smaakvol, tomaat, vermageren, vis, voedzaam, walnoot-olie, walnootolie, walnoten, zoete paprika
Linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus
Aaaah, pasta! Altijd lekker, nooit moeilijk en zo plezierig om mee te variëren. Vlees, vis of vegetarisch, er bestaan recepten zat. De echte uitschieters vinden is dan weer lastig, niet elk recept is even origineel of lekker. Met deze linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus ben je zeker van een heerlijk diner, beloofd!
Tags: alledaags, dille, gemakkelijk, gerookt, gerookte zalm, italiaans, Italië, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensaus, linguine, makkelijk, pasta, simpel, sjalot, smeuïg, snel klaar, tomaat, tomaten, tomatensaus, venkel, vis, vlug, zalm, zomer, zomers, zonnig
Knapperige salade met venkel en yoghurt
Een frisse salade smaakt altijd op een warme dag. Met een fijne selectie groentjes en een verfrissend sausje maak je een gezonde tussendoor of een lichte maaltijd. Dit recept combineert iets extremere smaken zoals venkel en jalapeño, maar is desalniettemin verrassend zacht en fris door het yoghurtsausje en zachte avocado.
Krokante pladijs met bloemkoolpuree en zeekraal
Een lekker stukje vis staat nooit verkeerd op het weekmenu. Een erg lekkere vis die helaas wat minder populair is, is pladijs (of schol). Deze platvis met de typische oranje stippen heeft een heerlijke smaak en komt vanzelf van de graat. Buitengewoon lekker met een verfijnde bloemkoolpuree en zeekraal!
Tags: aardappel, aardappelen, aardappelpuree, alledaags, bloemkool, dagelijkse kost, eenvoudig, gezond, graanmosterd, lente-ui, mager, makkelijk, mosterd, mosterdsaus, mosterdsausje, noordzee, omega 3, patat, pattaten, pladijs, puree, schol, smaakvol, stoemp, vis, zee, zeekraal, zilt
Mexicaans rijstschoteltje met kip
Een eenvoudig rijstschoteltje kan op drukke dagen een echte life-saver zijn. Het vraagt niet gek veel moeite en je kan er alle kanten mee uit. Zelfs pittige Mexicaanse invloeden zijn perfect mogelijk! Dit recept is een aanrader voor liefhebbers van flink wat groentjes!
Tags: avocado, bonen, chili, chilipeper, chilipepers, fusion, kerstomaat, kerstomaten, kidneybonen, kip, kippenblokjes, kippenborst, kippenfilet, komkommer, koriander, limoen, maïs, makkelijk, Mexicaans, Mexico, niet moeilijk, paprika, pikant, pittig, rap, rijst, rijstschotel, rode bonen, rode chili, rode ui, snel, vlot, vlug, wereldkeuken, wortel
Feestelijke kalkoenrollade met kastanjechampignons en vijgen
Kalkoen is een klassieker die tijdens de kerstdagen niet mag ontbreken. Indien juist bereid is het sappige vlees de perfecte basis voor allerlei feestelijke gerechten. Een gebraden kalkoen vraagt veel aandacht, vandaar dat een simpele rollade veelal interessanter is. In dit recept gaan we aan de slag met een feestelijke vulling en passende garnituren. Jouw kerstfeest kan met dit recept niet meer stuk!
Tags: armagnac, champignons, chique, feest, feestelijk, gehakt, gevuld, herfst, kalkoen, kalkoenrollade, kastanjechampignons, kerst, kerstfeest, kerstmis, kroketten, mosterd, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, panko, party, rollade, royaal, rozijnen, veenbessengelei, vijgen, winter