Bloemkoolcouscous met staartvis? Het beste recept vind je hier! Bloemkoolcouscous met staartvis? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Bloemkoolcouscous met staartvis

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Bloemkoolcouscous met staartvis
Recept Afdrukken
Op zoek naar een extra gezonde maaltijd? Dan zijn er enkele logische vuistregels waar dit recept dankbaar gebruik van maakt: kies voor extra veel groentjes, vermijd koolhydraten en kies liever voor vis dan vlees. De fijne bloemkoolcouscous uit dit recept is daar een fraai voorbeeld van, waar een stukje staartvis (ook wel Zeeduivel of Lotte) perfect bij past.
Bloemkoolcouscous met staartvis
Recept Afdrukken
Op zoek naar een extra gezonde maaltijd? Dan zijn er enkele logische vuistregels waar dit recept dankbaar gebruik van maakt: kies voor extra veel groentjes, vermijd koolhydraten en kies liever voor vis dan vlees. De fijne bloemkoolcouscous uit dit recept is daar een fraai voorbeeld van, waar een stukje staartvis (ook wel Zeeduivel of Lotte) perfect bij past.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 15minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
15minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Haal de stukken staartvis uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout.
  2. Versnijd de bloemkool in grove stukken en mix daarna in een blender/cutter tot couscous.
  3. Versnijd de paprika in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de tomaten (zonder de zaadlijsten).
  4. Verhit een royale scheut olijfolie in een ruime pan. Doe er de bloemkoolcouscous, stukjes paprika en tomaat in. Roerbak op een matig vuur tot de groentjes beetgaar zijn.
  5. Breng tegelijkertijd een andere pan op temperatuur. Bak de stukken vis, afhankelijk van de dikte, enkele minuten langs elke kant aan.
  6. Snipper de koriander en lente-ui fijn. Roer door de couscous en laat nog even warmen. Breng het geheel op smaak met kurkuma, peper en zout.
  7. Lepel de couscous in diepe borden en schik er telkens een stukje vis, vers uit de pan op. Werk af met nog wat plukjes koriander (of peterselie). Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*