Kerstmis | - deel 7 Kerstmis | - deel 7

 

Recepten - Kerstmis

Rijstpap

Rijstpap
Het is eigenlijk afkomstig uit Italië, maar is niet meer weg te denken als oer-Vlaamse klassieker: rijstpap! Met dit eenvoudig dessertje scoor je altijd, of het nu lekker gewoon of net heerlijk feestelijk moet zijn. Met dit recept maak je de enige echte, traditionele, door oma goedgekeurde, rijstpap!

Boontjes opgerold in spek

Boontjes opgerold in spek
Groentjes bij een gerecht serveren mag op sommige momenten best wat feestelijker zijn. Deze klassieker past altijd, van Kerstmis tot Pasen: boontjes opgerold in spek!

Winter Wonderland

Winter Wonderland
Liefhebbers van een feestelijke en originele cocktail kunnen dit recept niet overslaan. Deze delicieuze cocktail met kokos, wodka en vanille-ijs is een feest voor alle zintuigen en perfect op een winters feestje.

Grand Royal

Grand Royal
Wanneer je ontvangst wat feestelijker mag zijn, is een 'gewoon' glaasje bubbels misschien een beetje flauw. Een Grand Royal is de perfecte oplossing! Met behulp van Grand Marnier zorg je voor een leuke, makkelijke en stijlvolle cocktail.

Witloofbootjes met garnalen

Witloofbootjes met garnalen
Van witloofbootjes kan je een leuk en lekker hapje maken. De bittere maar frisse smaak past bij heel veel ingrediënten. In dit recept werken we met grijze garnalen: heerlijk en verfijnd.

Everzwijnfilet met boontjes en bospaddenstoelensaus

Everzwijnfilet met boontjes en bospaddenstoelensaus
Een stukje wild op tafel zorgt meteen voor een feestelijke sfeer. Als je van smaakvol en stevig vlees houdt, is ever ideaal. In dit traditionele recept worden typische klassiekers uit grootmoeders keuken gecombineerd tot een bescheiden feestmaal.

Komkommergazpacho (Sofie Dumont)

Komkommergazpacho (Sofie Dumont)
Een simpel hapje dat toch feestelijk kan zijn: soep! En als je echt verrassend uit de hoek wil komen, is gazpacho (koude soep) een leuk idee. Sofie Dumont helpt je jouw gasten verwennen met deze supersnelle, gezonde en heerlijk verfrissende gazpacho.

Mini-kerstpizza’s

Mini-kerstpizza’s
Liefhebbers van Kerstmis en toffe hapjes: dit recept moet je geprobeerd hebben. Origineel, schattig en perfect voor alle leeftijden!

Kerstpasta met kalkoen

Kerstpasta met kalkoen
Kerstmis staat bij heel veel mensen garant voor royale maaltijden met uitgelezen ingrediënten. Pasta lijkt daar misschien minder bij te passen. Dit toffe recept moet dat idee ontkrachten: met malse kalkoen (eventueel een restje van de gevulde kalkoen?), groene tagliatelle en rode paprikareepjes maak je een lekkere en feestelijke pasta die Kerstmis alle eer aandoet!

Christmas Punch

Christmas Punch
Kan een kerstfeest zonder geslaagde aperitief? Natuurlijk niet, alleen wil je misschien wel eens iets anders dan het klassieke glaasje bubbels? Dan is deze 'Christmas Punch' perfect: niet moeilijk, lekker en het oogt heerlijk feestelijk!

Rolbiscuit met mango en munt (Colruyt)

Rolbiscuit met mango en munt (Colruyt)
Wanneer je graag een origineel en zelfgemaakt recept op tafel wil toveren, zit je snel vast aan dure ingrediënten en een ingewikkelde recept. Met deze toffe rolbiscuit van Colruyt zijn al die zorgen verleden tijd. Lekker, fris en feestelijk!

Kir Royal

Kir Royal
Wanneer het tijd is om te feesten, mag een passend aperitiefje niet ontbreken. Drankjes die we kennen als 'klassiekers' hebben die titel met recht en rede veroverd, ze zijn doorgaans perfect in alle eenvoud. Exact wat je van een eenvoudige, maar superlekkere, Kir Royal mag verwachten. Met niet meer dan schuimwijn en Crème de cassis zorg je voor een ideale starter van het feest.

Toastjes met witloof-biercreme, zwarte pens en coquille

Toastjes met witloof-biercreme, zwarte pens en coquille
Tijdens de feestdagen mag een hapje écht feestelijk zijn. Dat betekent zorgvuldig geselecteerde producten, uitzonderlijke smaken en een mooie presentatie. Dit hapje is origineel en verrassend, perfect voor de Bourgondiër die houdt van een culinaire traktatie.

Gratin Dauphinois (Jeroen Meus)

Gratin Dauphinois (Jeroen Meus)
Wanneer de feestdagen stilaan naderen, is het moment aangebroken om feestelijke klassiekers nog eens op tafel te toveren. En op wie anders dan Jeroen Meus kan je rekenen voor de juiste bereidingswijze? Vergeet kroketjes, met deze smeuïge gratin haal je het beste uit de Franse keuken en zullen je tafelgenoten heerlijk smullen.

Linguine met coquilles en truffelolie

Linguine met coquilles en truffelolie
Op zoek naar een uiterst feestelijk gerechtje met uitgelezen ingrediënten dat toch helemaal niet veel werk vraagt? Zoek niet verder, deze fantastisch lekkere en chique pasta is wat je zoekt. Perfect als voorgerecht of tussengerecht, of aangevuld met groentjes naar wens als hoofdgerecht.