Het is eigenlijk afkomstig uit Italië, maar is niet meer weg te denken als oer-Vlaamse klassieker: rijstpap! Met dit eenvoudig dessertje scoor je altijd, of het nu lekker gewoon of net heerlijk feestelijk moet zijn. Met dit recept maak je de enige echte, traditionele, door oma goedgekeurde, rijstpap!
Het is eigenlijk afkomstig uit Italië, maar is niet meer weg te denken als oer-Vlaamse klassieker: rijstpap! Met dit eenvoudig dessertje scoor je altijd, of het nu lekker gewoon of net heerlijk feestelijk moet zijn. Met dit recept maak je de enige echte, traditionele, door oma goedgekeurde, rijstpap!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6personen | 10minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
6personen | 10minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 1 liter volle melk bij voorkeur verse
- 130 gram dessertrijst
- 75 gram kristalsuiker
- 2 eidooiers
- 1 snuifje saffraan
- 1 Vanillestokje
- 1 kaneelstokje optioneel
- bruine suiker afwerking
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Spoel de rijst met water en laat uitlekken.
- Breng de melk aan de kook in een ruime kookpot.
- Voeg de rijst, samen met de suiker, het merg van het vanillestokje, een beetje saffraan en eventueel een kaneelstokje toe aan de melk.
- Laat zo'n 30 minuten op een zacht vuurtje garen. Roer nu en dan.
- Roer de eidooiers door de rijstpap na de gaartijd. Nog een klontje boter om verder los te maken kan eventueel ook.
- Verdeel de rijstpap terwijl die nog warm is in één kom of verschillende potjes (naar wens). Laat dan indikken en afkoelen.
- Serveer lauw of koud met bruine suiker. Smakelijk!
Notities
Rijstpap wordt meteen een pak lekkerder en smaakvoller wanneer je werkt met verse (rauwe) melk, vers van de boer.
Deel dit Recept
En wat met de kristalsuiker ?
Die voeg je samen met de andere smaakmakers aan de melk toe, Pierre.